Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 18 April, 19:50

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 16:51

Snus är farligt för graviditetDet går i dag inte att säga om snus under en graviditet är mindre riskfyllt än att röka. En ny svensk forskningssammanställning som publiceras i Läkartidningen i veckan visar tydliga faror med att snusa under graviditet.
.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Läkartidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snusär , farligtför , graviditet
Expressen - 16 jan 14 kl. 06:09

Snus under graviditet kan ge barn gomspalt

UPPSALA. Att snusa när man är gravid höjer risken för att barnet föds med gomspalt enligt en studie från Karolinska institutet och Uppsala universitet..

YLE - 14 aug 15 kl. 14:31

Regeringen vill släppa in mindre mängder snus

I den nya tobakslagen föreslår regeringen att mängden snus som får importeras för privatbruk minskar med två tredjedelar. Regeringen vill se en rejäl begränsning i mängden snus som får importeras för privatbruk. I den nya tobakslagen föreslås en minskning från det nuvarande tillåtna 1,5 kilo snus till 0,5 kilo.

YLE - 11 jan 17 kl. 15:45

Rederiernas snusövervakning brister - Vasa främjar snushandeln?

Cancerföreningen är oroad över att allt för mycket snus kommer in i Finland. Färjerederierna är för slappa i sin övervakning över införselkvoterna för snus. Enligt den nya tobakslagen som trädde i kraft i augusti får en färjepassagerare föra in högst ett kilo snus för eget bruk.

Expressen - 12 maj 17 kl. 12:29

Snusning under graviditeten lika farligt som rökning

Att du inte ska röka under graviditeten känner de allra flesta till.Nu varnar forskare från Karolinska Institutet för att snus innebär lika stora faror för fostret som cigaretter.– Unga kvinnor som börjar snusa är inte medvetna om hälsoriskerna för barnet med snusanvändning under graviditet, säger Anna Gunnerbeck vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa..

Västerbottens Folkblad - 12 sep 16 kl. 13:52

Snus farligare än man tror

Stillasittande liv och snusare. Då försämras blodkärlens funktion. En norsk forskarstudie visar att snus är farligare än man tror.

Newsmill - 24 feb 11 kl. 10:43

Folkhälsoinstitutet borde inte hylla EU:s diskriminering av svenskt snus

EU vägrar det svenska snuset tillträde till den europeiska marknaden genom att hävda att snus är farligt för hälsan och hänvisa till en undantagsklausul inom frihandelsavtalet. Regeringen ifrågasätter detta argument i sitt svar till kommissionen eftersom snuset är mindre riskfyllt än andra tobaksprodukter som säljs fritt. Exportförbudets orimlighet blir än mer tydligt då det inom EU tillåts en rad andra snusliknande tobaksprodukter.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Jimmie Åkesson skulle helst förbjuda snus, cigaretter och spritSnusets vara eller icke vara

SVERIGE. När alkohol och tobak diskuterades under Expressens partiledardebatt frågade programledaren åttaåriga Amanda partiledarna om man inte kunde förbjuda alkohol, cigaretter och snus. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sa då att man borde förbjuda sådant som är farligt.

SR - 04 apr 15 kl. 15:49

Viktigt beslut för svenskt snus i USA väntas

Den kommande veckan står ett avgörande slag kring svenskt snus i USA. Det är det amerikanska läkemedelsverket FDA som då ska besluta om svenskt snus som ska få märkas som mindre farligt än cigaretter..

SR - 08 apr 15 kl. 23:28

Mörkt för svenskt snus i USA

Det amerikanska läkemedelsverket FDA ska på fredag ta ställning till om Swedish Match i USA ska få märka sitt snus som mindre farligt än cigarretter. Under torsdagen börjar FDA en tvådagars expertutfrågning om svenskt snus, men redan nu ifrågasätter FDA de argument och de vetenskapliga studier som Swedish Match hänvisar till..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Snart kan du ha kaffet under läppen – precis som en prilla snus

En ny produkt för alla kaffeälskare kan snart finnas i handeln, det skriver DN. Kaffet ser ut som en vanlig snus, och den används på samma sätt.Uppfinnare är Sten Armfjäll, som när han gick i pension fick mycket tid över till att fundera över livets problem, ett av dem att stoppa kaffesug när man inte har kaffe.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.