SVT > Videos

Sunday, 21 April, 17:36

SVT - 18 jul 11 kl. 19:33

Färdtjänst dirigeras från SenegalSnart kan du kopplas till ett callcenter i Senegal om du beställer färdtjänst. Det är företaget Samres med huvudkontor i Lund som valt att anställa telefonister i västra Afrika. Medverkande: Per Lärka, reporter Niklas Najafi, affärsområdeschef Samres Silvija Zvejnieks, fotograf och redigerare.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Senegal, Samres, Lund, Afrika, Lärka, Najafi, Zvejnieks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänst, dirigerasfrån , Senegal
Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 04:00

Vad händer med dem som har svarat på färdtjänstsamtalen i Senegal?

Samres har förlorat upphandlingen av beställningscentral för färdtjänstresorna i Skåne. De hade, trots många färdtjänstresenärers protester, utlokaliserat beställningscentralen till Senegal. Jag hoppas att det framöver blir bättre för dem som har färdtjänst i Skånetrafikens regi, då den nya centralen kommer att förläggas till Lund och man bör slippa de språkförbistringar som har uppstått.

NT - 10 aug 12 kl. 08:36

Vill ha färdtjänstbokning i Senegal

Den som bokar färdtjänst i nordvästra och östra Skåne ska kopplas via en beställningscentral i Senegal, det vill entreprenören Samres som sköter färdtjänstbeställningar. Men Skånetrafiken ställer sig på bromsen med argumentet att datasäkerheten i Senegal inte är tillräcklig för att hantera resenärernas personuppgifter. Tiden är kort för parterna att komma överens - den 3 september ska Samres ta hand om samtalen till färdtjänstresenärerna, rapporterar Kristianstadsbladet..

Expressen - 18 feb 15 kl. 19:17

Slut på samtalen till Senegal för färdtjänst

För att tjäna pengar placerade trafikföretaget Samres sin beställningscentral för färdtjänst i Skåne i afrikanska Senegal. Men nu är kostnaderna för höga - Samres förlorade senaste upphandlingen. De närmsta två åren är det Taxi Kurir som sköter bokningarna..

BT - 05 jan 13 kl. 11:01

Färdtjänst-bluff stod äldre dyrt

Äldre personer med färdtjänst kan ha blivit lurade på pengar av en taxichaufför som felaktigt utger sig för att köra sådan trafik åt Borås stad. ?Vi har fått information om några fall men tror att mörkertalet kan vara väldigt stort, säger arbetsledaren Maria Klug som handlägger färdtjänstfrågor på tekniska förvaltningen.

Uppsalanyheter.se - 03 feb 16 kl. 19:37

Tjänstemän tar färdtjänst vid tjänsteresor - kvalitetssäkring säger politikerna

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor.

News55 - 07 feb 17 kl. 14:14

Funktionsnedsatt 87-åring kan nekas färdtjänst

Den 87-årige mannen är bosatt i Växjö och lider både av en ögonsjukdom och svår åderbråck. Det gör att han bara kan röra sig korta sträckor, vilket var anledningen till att mannen ansökte om och beviljades rätt till färdtjänst. Trots att mannen fick rätt i domstol tycker länstrafiken Kronoberg annorlunda.

Trelleborgs Allehanda - 22 feb 13 kl. 06:30

Taxi Trelleborg vann kamp om färdtjänst

Arkivbild: Lollo Bark
Taxi Trelleborg har vunnit upphandlingen om att köra färdtjänst åt Trelleborgs kommun. Bolaget ska ta över efter Palmstadens Taxi i augusti. Men striden om det åtråvärda mångmiljonkontraktet är inte över.

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 19:21

Inte billigare med egen färdtjänst

Utredningen om det skulle bli billigare och bättre att köra färdtjänst i egen regi för kommunen är klar. På tre sidor förklarar förvaltningen det sannolikt inte går att göra.
Det var efter ett yrkande från Sverigedemokraterna i slutet av december som omsorgsnämnden tillsatte en utredning kring pris- och kvalitetsskillnader mellan färdtjänst i egen regi jämfört med avtalet med Skånetrafiken.

Barometern - 20 dec 13 kl. 07:47

91-åring nekad färdtjänst i jul

När 91-årige Eddy Lundin ringde i måndags för att beställa färdtjänst till julafton blev han nekad.
Sista dagen att boka var den 13 december. – Jag fick ju inte inbjudan förrän i söndags.

SmålandsPosten - 20 dec 13 kl. 07:47

91-åring nekad färdtjänst i jul

När 91-årige Eddy Lundin ringde i måndags för att beställa färdtjänst till julafton blev han nekad. Sista dagen att boka var den 13 december. – Jag fick ju inte inbjudan förrän i söndags.

UT - 06 feb 14 kl. 06:35

Förenklade reglerför färdtjänst

Kommunstyrelsen föreslår nya regler för färdtjänst och riksfärdtjänst i Ulricehamns kommun. Gällande regler antogs 2010. Men inom verksamheten har man sett ett behov av att förenkla handläggningen av de ärenden som kommer in.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.