Corren > Nyheter

Wednesday, 24 April, 11:24

Corren - 18 jul 11 kl. 19:10

Säkrare att gå över vägen30 km i timmen är maxhastighet förbi Flygvapenmuseum numera. Och gångarna har också hjälp av två refuger..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
Flygvapenmuseum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säkrareatt , över , vägen
Barometern - 21 dec 17 kl. 17:48

Säkrare trafik om Emmabodavägen öppnas

YLE - 24 jun 14 kl. 07:58

Säkrare plankorsningar för billig peng på Hangö-Hyvingebanan

Plankorsningen Skogby kunde tas bort och trafiken kunde i stället dirigeras till Skogby hållplats där det skulle kunna byggas en bro över järnvägen eller en väg under den. De här åtgärderna är en del i NTM-centralens försök att för en billig peng göra plankorsningarna säkrare längs Hangö-Hyvinge-banan. De senaste tio åren har det skett 14 olyckor på tågbanan på avsnittet Hangö-Hyvinge.

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:37

Södra vägen ska bli säkrare

Säkrare transporter på Södra vägen och större ytor med hjälp av utfyllnad. Kalmar kommun anstränger sig för att hamnen ska acceptera universitetet som närmsta granne. Samtidigt säger även Moderaterna ja till förslaget.

Barometern - 26 sep 13 kl. 07:37

Säkrare väg ska värna hamnen

Säkrare transporter på Södra vägen och större ytor med hjälp av utfyllnad­. Kalmar kommun anstränger sig för att hamnen ska acceptera universitetet som närmsta granne. Samtidigt säger även Moderaterna ja till förslaget.

Trelleborgs Allehanda - 14 dec 13 kl. 09:00

Så kan vägarna till skolan bli säkrare

Foto: Claes Nyberg
Barnen på Östra skolan är de som vet bäst hur deras skolväg ska bli säkrare. Det har tekniska förvaltningen tagit fasta på: I ett samarbete med skolan och eleverna har en rad idéer om hur vägen till skolan kan förbättras kommit fram.
- Tunneln under vägen (där Östra förstadsgatan går under infarten) är otäck.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 05:00

Farlig väg ska byggas säkrare

ASSMÅSA Väg 13 vid Assmåsa är farlig. Nu har Trafikverket ansökt om tillstånd att få bygga om den och göra sträckan säkrare.Trafikverket konstaterade för flera år sedan att vägbiten i sydöstra hörnet av kommunen inte tillhör de trafiksäkraste.

Trelleborgs Allehanda - 02 dec 13 kl. 06:30

Två år med säkrare väg

Foto: Clas Nyberg
Två år har gått sedan E 6 stod klar som motorväg. Utbyggnaden av vägen som tidigare kantats av svåra olyckor, också med dödlig utgång, har betytt mycket ur trafiksäkerhetssynpunkt.
Efter två års bygge kunde Trafikverket, i november 2011, öppna för 110 kilometer i timmen på E 6 mellan Trelleborg och Vellinge.

YLE - 02 okt 14 kl. 16:17

Osäkra planer på att göra Salovägen i Svartå tryggare

Närings- trafik- och miljöcentralen låter göra en utredning som gäller den en och en halv kilometer långa omkörningsfilen i Svartå, Raseborg, mellan Svartå FBK och avtaget till riksväg 25 på Ingåsidan. För trafiklösningen som den är nu är farlig, eftersom det på omkörningsfilen saktar in bilar som ska svänga till vänster in på Lindersvägen, Gråströmsvägen och upp mot riksväg 25. I inget av de alternativ som presenterades på mötet ska det längre gå att svänga upp på Gråströmsvägen mot Svartåhållet, berättar projektchef Kai Tattari vid NTM-centralen.

YLE - 02 okt 14 kl. 16:17

Svartå: Farliga omkörningsfiler på Salovägen

Närings- trafik- och miljöcentralen låter göra en utredning som gäller den en och en halv kilometer långa omkörningsfilen i Svartå, Raseborg. Sträckan går mellan Svartå FBK och avtaget till riksväg 25 på Ingåsidan. Trafiklösningen i dag är farlig, eftersom det på omkörningsfilen saktar in bilar som ska svänga till vänster in på Lindersvägen, Gråströmsvägen och upp mot riksväg 25.

Skånskan - 14 aug 18 kl. 10:10

Blentarpsbor kräver säkrare korsning

Blentarp Från sin villa ser Margitta Oxborg och hennes man Örjan dagligen bilar köra bra mycket mer än 40 kilometer i timmen som råder på Simontorpsvägen inom det tätbebyggda området.
Nu vill de att Sjöbo kommun ser över hur barn och unga kan gå cykla säkrare över vägen till idrottsplatsen.Margitta och Örjan Oxborg är båda pensionärer.

Skånskan - 10 jan 19 kl. 15:00

Centern slår ett slag för säkrare cykelväg

ystad Centerpartiet vill ha en tillgänglig och säker gång- och cykelväg mellan Hammar och Skillinge och föreslår därför att Trafikverket ska titta på möjligheten att bygga den på landsvägens södra sida.
Det skriver Centerpartiet Ystad i en motion.– Trafikverket har fört fram den norra sidan, men vi vill att de ska titta också på den södra sidan innan det är försent.

Fler nyheter från Corren

Corren - 30 minuter sedan

Vändningen: Koalitionen vill höja skatten

Den politiska ledningen i Region Östergötland tänker om – nu vill även koalitionen höja den nuvarande landstingsskatten med 85 öre..

Corren - 15 minuter sedan

IT-stopp drabbade sex kommuner

Under nästan ett dygn var IT-systemen i Itsams sex medlemskommuner utslagna..

Corren - 15 minuter sedan

Vittnet: "Det hade kunnat gå väldigt illa"

På måndagskvällen brakade det till när en gren föll från ett av träden i Järnvägsparken i Linköping: "Som tur var så var det inte någon under, men hade det varit det så hade det kunnat gå väldigt illa..

Corren - 15 minuter sedan

KLART: Vi storsatsar på speedway

Här kommer en häftig speedwaynyhet..

Corren - 45 minuter sedan

Larm om mindre gräsbrand

Enligt ett larm till SOS ska det glöda i marken intill en grillplats..

Corren - 1 timme sedan

En av fyra Ydre-förare gick till final

Under påskafton avgjordes Energikontrollsprinten på Himmelstalundsfältet i Norrköping..

Corren - 1 timme sedan

"Vi håller på att göra en värdering"

Under tisdagen var skogsbranden vid Tidingshyttan utanför Tjällmo under kontroll..

Corren - 2 timmar sedan

Se när silon rivs

Rivningen av silon i Hästholmens hamn inleddes på onsdagsmorgonen..

Corren - 1 timme sedan

Inget är sig likt på bruket

"Vi är så förskonade..

Corren - 1 timme sedan

Artex har flyttat in på Statt

Artex är det största av de drabbade företagen efter branden i Spångsholms bruk..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.