SR > Nyheter

Saturday, 20 April, 19:41

SR - 18 jul 11 kl. 18:21

Förslag om hemleverans av alkohol kritiserasI dag föreslog Systembolagets ledamot, tillika folkpartisten Carl B Hamilton, att Systembolagets kunder ska få beställa varor via Internet direkt till dörren. Men nykterhetsorganisationen IOGT-NTO är kritiska till förslaget..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Systembolagets, Carl, Hamilton, Internet, IOGT-NTO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagom , hemleveransav , alkohol, kritiseras
Skånskan - 05 apr 18 kl. 16:25

Uselt förslag servera alkohol vid gryningen

I de flesta sammanhang är jag vad som skulle kunna betecknas som alkoholliberal. Min grundståndpunkt kan sammanfattas i att det är bättre att människor dricker alkohol på krogen under social kontroll än innanför hemmets väggar. Därför tycker jag det är bra att vi har fått en sundare alkoholkultur i dag där det finns fler krogar med alkohol och mängder av uteserveringar den varma årstiden där människor kan dricka alkoholhaltiga drycker.

Blekinge Läns tidning - 23 jul 18 kl. 14:56

M-förslag om arenan kritiseras av föreningens M-politiker

Moderaterna vill bygga ett torg framför den nya idrottsarenan om de vinner valet. Förslaget kritiseras nu av Karlskrona handbollsklubbs ordförande Thomas Zeidler - som även är aktiv i partiet. – Jag tycker inte att man har tänkt på barnens säkerhet här, säger han..

SR - 24 feb 15 kl. 14:34

Förslag om granskningsavgift kritiseras

Den förra regeringens förslag för hur filmbranschen själv ska ta över ansvaret för förhandsgranskning av film har varit ute på remiss och möter nu stark kritik från många av de berörda..

SR - 19 apr 15 kl. 06:38

Nytt lagförslag om patientuppgifter kritiseras

Ett kritiserat lagförslag om hur information ska hanteras inom vården ligger på socialdepartementets bord. Förslaget innebär bland annat att fler ska kunna ta del av patientuppgifter, dessutom vill man att samtycket tas bort – alltså det som krävs för att våra personuppgifter ska få delas..

News55 - 21 nov 17 kl. 12:00

Moderat förslag till riksdagslista kritiseras av seniorer

Under tisdagen ska namnförslagen till riksdagslistan stötas, blötas och sedan klubbas under nomineringsstämman. Men att fem av de tolv namn som ligger i toppen i Moderaternas förslag till riksdagslistan är mellan 29 och 32 år, medan endast en person är över 65 år, är mer än problematiskt menar Moderata seniorer. – Kompetens har värderats alldeles för lågt, tycker Margareta Olgart Holmberg, ordförande för Moderata seniorer i Stockholms stad, till Dagens Nyheter.

News55 - 17 jan 18 kl. 13:33

Förslag: Servera alkohol på Sveriges äldreboenden

Att kunna ta ett glas vin till maten trots att man råkar bo på ett äldreboende ska vara en självklarhet. Det menar Per Lublin, fullmäktigeledamot i Borgholms kommun för Ölandspartiet enligt Ölandsbladet. Förslaget är en del av de motioner Per Lublin lämnat in till fullmäktige som han hoppas ska ge Borgholms äldrevård ett lyft.

YA - 01 sep 18 kl. 00:01

Förslag: ingen alkohol i nya parken

Det råder sedan tidigare förbud mot att dricka alkohol på vissa platser i kommunen. Nu ska det även omfatta nya aktivitetsparken..

DN - 27 dec 16 kl. 06:03

Regeringens polisförslag kritiseras

Regeringens utredare vill ta bort personlighets- och begåvningstest i antagningsprocessen till polisutbildningen. Ett förslag som nu kritiseras..

Sydsvenskan - 30 aug 13 kl. 14:24

Förslag om polisnota kritiseras

Regeringens utredning om hur mycket idrottsaktiebolag och festivalarrangörer ska betala för polisbevakning får bottenbetyg av remissinstanserna. Konkurrensverket säger att klubbar som drivs som aktiebolag diskrimineras..

SR - 20 feb 15 kl. 09:03

Förslag om asylboenden kritiseras

Migrationsverket har föreslagit att förändra upphandlingen av asylboenden för att mottagandet av asylsökande ska bli jämnare mellan kommunerna. Tanken är att boenden i kommuner där det redan finns många asylsökande ska sållas, men förslaget har varit ute på remiss och möts av en hel del kritik..

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Sámi Grand Prix firar 30 år

I kväll är det 30-års jubileum för Sámi Grand Prix, den samiska motsvarigheten till melodifestivalen. Varje år tävlar bidrag från hela Sápmi i två klasser; sång och jojk:.

SR - 3 timmar sedan

Tufft för statligt reservdelsbolag

Det statliga reservdelsbolaget Orio går knackigt. I fjol blev det förlust, företaget varslade i början av året ännu mer personal och värdet på bolaget har rasat de senaste åren..

SR - 3 timmar sedan

Nya protester i Paris — över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SR - 3 timmar sedan

Libyer kommer till Tunisien

De uppblossade striderna i Libyen märks även i grannlandet Tunisien. Det pågår dagligen en handel över gränsen mellan de två länderna, men det är påtagligt många fler libyer som nu rör sig på den tunisiska sidan..

SR - 3 timmar sedan

Danmark vill införa cybervärnplikt

Cyberkrigföring blir i allt högre grad en realitet i världen och länder rustar sig för försvar mot cyberattacker. I Danmark vill regeringen inleda försök med cybervärnplikt från årsskiftet..

SR - 6 timmar sedan

Wolodarski varnar för allt försiktigare medier

Ett ökande antal fällningar i Pressens Opinionsnämnd har lett till en osäkerhet bland publicister om hur det pressetiska regelverket ska tillämpas, det säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski i Ekots lördagsintervju..

SR - 6 timmar sedan

FÖRDJUPNING: Om skuldankaret och den svenska statsskulden

I samband med vårändringsbudgeten presenterade också regering sin vanliga ekonomiska prognos..

SR - 6 timmar sedan

Egypten uppmanas ge al-Sisi fler år vid makten

Egyptiska folket ska i dag rösta om ändringar i konstitutionen som gör det möjligt för president al-Sisi att sitta kvar vid makten till år 2030. Folkomröstningen kallas av kritiker för ytterligare ett steg bakåt mot diktatur..

SR - 6 timmar sedan

Påsken kommer med sommaren

Det varma, torra vädret ökar brandrisken i södra Sverige. Men det innebär också att sommaren officiellt anländer till flera platser nu under Påskhelgen..

SR - 6 timmar sedan

MP-ledning vill utreda namnbyte på partiet

Efter många års diskussioner vill Miljöpartiets ledning nu utreda ett namnbyte på partiet. Det beskedet kommer inför kongressen i maj. En rad medlemmar tycker att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.