DI > Ekonomi

Saturday, 20 April, 23:39

DI - 18 jul 11 kl. 17:48

Stockholmsbörsen: Tangerat årslägstaStockholmsbörsen tangerade årslägsta på måndagen, tyngd av främst verkstadsindustrin. Delårsrapporterande Atlas Copco föll stort medan Intrum Justitia var en av få vinnare..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Atlas Copco, Intrum Justitia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholmsbörsen, Tangerat, årslägsta
DI - 14 jan 16 kl. 18:14

Stockholmsbörsen tangerade årslägsta

Stockholmsbörsen backade kraftigt och tangerade årets lägsta nivåer på torsdagen, men stängde på mer beskedliga minusnivåer. Ett antal storbolagsnyheter presenterades, med Statoils intåg i Lundin Petroleum för 4,6 miljarder kronor i spetsen..

DI - 24 feb 14 kl. 18:10

Stockholmsbörsen: Nytt årshögsta med råge

Stockholmsbörsen stod för en stark avslutning på måndagen. Nytt årshögsta nåddes med råge där VW:s bud på Scania gav det överlägset största enskilda lyftet. Från Tyskland kom IFO-index, som mäter klimatet inom näringslivet i landet, in över analytikernas förväntningar för februari..

DI - 12 nov 14 kl. 10:38

Stockholmsbörsen: Inledande årshögsta

Stockholmsbörsen inledde onsdagen med att notera ett nytt årshögsta men föll sedan tillbaka strax under nollstrecket.Flera rapporterande bolag stod för positiva kursrörelser..

DI - 10 mar 17 kl. 09:45

Stockholmsbörsen: Nytt årshögsta på OMXS30

Stockholmsbörsen öppnar fredagens handel med en klar uppgång. Storbolagsindexet OMXS30 noterar nytt årshögsta..

DI - 03 jul 14 kl. 18:18

Stockholmsbörsen: Nytt årshögsta

En oväntad stor räntesänkning satte fart på torsdagens Stockholmsbörs, där samtliga aktier i storbolagsindex stängde ovanför nollstrecket. Råvarubolagen och verkstadssektorn höll i taktpinnen medan bankerna hade svårt att hänga med i tempot..

Cornucopia - 11 dec 18 kl. 08:21

Nytt årslägsta på Stockholmsbörsen

Under måndagen stängde Stockholmsbörsen på ett nytt årslägsta. De amerikanska börserna återhämtade sig dock mot slutet för att stänga precis över nollan, så vi får se hur det går på de europeiska börserna idag.
Dagschart OMXS30

Både storbolagsindexet OMXS30 och det bredare OMXSPI stängde alltså måndagen på dagslägsta, veckolägsta och nytt årslägsta.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 07:27

Årets största börsnedgång - nytt årslägsta

Stockholmsbörsen stängde under torsdagen på dagslägsta, veckolägsta, månadslägsta och årslägsta efter årets största nedgång i OMXS30. Då gick ändå Stockholmsbörsen bättre än många andra europeiska börsindex. Börserna i USA återhämtade sig dock, vilket innebär att svansen följer med hunden upp idag.

DI - 18 aug 14 kl. 14:12

Stockholmsbörsen: Eniro på årslägsta

Uppgången på Stockholmsbörsen höll i sig på måndagseftermiddagen. Kinnevik behöll ledartröjan och följdes av trion Astra Zeneca, Ericsson och SSAB. Eniro tappade ytterligare och föll till årslägsta..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 15 kl. 09:20

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde dagen med fallande kurser, i linje med de ledande Europabörserna. Efter tio minuters handel hade OMXS-index gått ner med 0,4 procent.Sjunkande råvarupriser pressar börserna världen över.

Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 09:20

Nedåt på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inledde dagen med fallande kurser, i linje med de ledande Europabörserna. Efter tio minuters handel hade OMXS-index gått ner med 0,4 procent.Sjunkande råvarupriser pressar börserna världen över.

BT - 14 sep 12 kl. 17:32

Fed fick fart på Stockholmsbörsen

Den amerikanska centralbanken Feds kraftfulla stimulansåtgärder satte fart på Stockholmsbörsen.
Samtidigt steg de långa räntorna efter finansministermötet på Cypern.
Stockholmsbörsen steg ordentligt på fredagen sedan USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) presenterat oväntat kraftfulla åtgärder för att få fart på ekonomin.

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

DI - 8 timmar sedan

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidrag

Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.

DI - 9 timmar sedan

Efter utpressningshotet: ”Fullblodsgalningar har svårt att sy ihop sådana projekt”

För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot..

DI - 9 timmar sedan

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

DI - 10 timmar sedan

Miljöpartiet kan byta namn – frågan ska utredas

Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio..

DI - 10 timmar sedan

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära muskler

Den kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..

DI - 10 timmar sedan

Expertens åtta knep: Maxa mobilens livslängd

Är din mobil frustrerande trög, eller har batterierna börjat kärva? Genom ett par enkla knep kan du förlänga mobilens livslängd rejält, enligt mobilexperten Mattias Hartmann. .

DI - 10 timmar sedan

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

Den bästa resa jag gjort. När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor.

DI - 11 timmar sedan

Petade L-profilen till attack mot nya toppkandidaten

Cecilia Wikström petades under uppmärksammade former från Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet. Nu går hon till attack mot partiledningen och nya toppkandidaten Karin Karlsbro. ”Hon har haft en aktiv del i att det blev så här”, säger Cecilia Wikström till DN..

DI - 11 timmar sedan

Enorm prestanda i lyxbil med extra allt

BMW:s nya cabriolet kan kappköra med valfri Ferrari och är så maxat utrustad att vår testförare kommer på sig själv med att tänka ”herregud så bra jag kör” under provturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.