DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 05:26

DI - 18 jul 11 kl. 17:27

Mandelas önskelista: 67 minuterNelson Mandela fyllde 93 år på måndagen. I present vädjade han om tid ? att alla sydafrikaner skulle ägna 67 minuter åt frivilliga insatser. Summan är samma som det antal år Mandela kämpat politiskt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mandela

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mandelas, önskelista67 , minuter
TA - 15 dec 13 kl. 09:36

Mandelas resa närmar sig slutet

Foto: TT
Nelson Mandela begravs i dag i sin barndomsby Qunu, en by med 300 invånare, efter en statsbegravning kombinerad med militär pompa och ståt och hans klans traditionella begravningsritualer.
Det är strålande solsken i Qunu och i det jättetält som rests för ceremonin samlades 4 500 gäster, bland dem många dignitärer. För de tiotusentals tillresta har storbildsskärmar satts upp.

Kristianstadsbladet - 22 jun 13 kl. 16:11

Mandelas ambulans gick sönder


Ambulansen som förde den tidigare sydafrikanske presidenten Nelson Mandela till sjukhus i Pretoria för två veckor sedan gick sönder på vägen, bekräftar landets regering. Enligt rapporter i olika medier blev ambulansen stående i 40 minuter.Den 94-årige antiapartheidhjälten, som lider av en återkommande lunginfektion, fick lyftas över till en annan militärambulans som tog honom resten av den 50 minuter långa vägen till sjukhuset.

BT - 04 jul 13 kl. 20:05

Mandelas tillstånd "vegetativt"

De läkare som vårdar Nelson Mandela ska ha bedömt att han befinner sig ett vegetativt tillstånd och rått hans anhöriga att stänga av de maskiner som håller honom vid liv. Bedömningen från den 26 juni framgår av domstolsdokument som offentliggjordes på torsdagen. Nuvarande presidenten Jacob Zuma uppgav i ett uttalande daterat den 27 juni att Mandelas hälsa förbättras något.

SR - 18 jul 13 kl. 03:51

Sydafrika firar Mandelas födelsedag

Idag fyller Nelson Mandela 95 år. Och hans födelsedag den 18 juli är numera utsedd till Mandelas dag av FN. En dag då man kan ägna 67 minuter åt välgörenhet och att hjälpa andra.

BT - 18 jul 13 kl. 15:51

Hela världen sjöng Mandelas lov

Medan Nelson Mandela tillbringade sin 95:e födelsedag i en sjukhussäng i Pretoria strömmade gratulationer och hedersbetygelser in från hela världen. Samtidigt blir familjefejden kring antiapartheidkämpen allt bittrare. Sydafrikaner runtom i landet hedrade den forne presidenten, som fyllde 95 år på torsdagen, genom lovsånger och välgörenhetsprojekt av olika slag.

BT - 15 dec 13 kl. 08:02

Mandelas begravning har börjat

Nelson Mandela begravs i dag i sin barndomsby Qunu i Östra Kapprovinsen efter en statsbegravning kombinerad med militär pompa och ståt och hans klans traditionella begravningsritualer. In i det sista gjordes förberedelser i Qunu, en by med 300 invånare. Ett jättetält med plats för 4 500 gäster, bland dem många dignitärer, har rests och för de tiotusentals tillresta har storbildsskärmar satts upp.

BT - 03 feb 14 kl. 16:06

Tillfälligt lugn om Mandelas arv

Nelson Mandelas testamente riskerar att skapa nya arvstvister bland hans barn och barnbarn. Men när testamentet offentliggjordes uppgavs samtliga vara nöjda för tillfället.Arvet efter Sydafrikas förre president, Nobelpristagaren Nelson Mandela, uppgår till över 46 miljoner rand - motsvarande omkring 30 miljoner kronor.

BT - 14 dec 13 kl. 11:40

Mandelas sista resa

Tidigt på lördagen inleddes Nelson Mandelas sista resa till barndomsbyn Qunu där hans statsbegravning äger rum på söndag efter en veckas minneshögtider, skriver BBC. Kistan har lämnat bårhuset och är på väg mot en flygbas för en avskedsceremoni för ANC-medlemmar. Minst 100 000 människor kom för att ta farväl och se den den tidigare sydafrikanske presidenten när han låg på lit de parade i Pretoria i tre dagar.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 14:25

Nelson Mandelas arv delas ut


Arvet efter Sydafrikas förre president, Nobelpristagaren Nelson Mandela, uppgår till omkring 46 miljoner rand - motsvarande omkring 30 miljoner kronor. Dödsboets förvaltare offentliggjorde i dag delar av Mandelas testamente, två månader efter Mandelas död.Enligt testamentet får Nelson Mandelas hustru Graça Machel en del av arvet.

BT - 03 feb 14 kl. 14:26

Nelson Mandelas arv delas ut

Arvet efter Sydafrikas förre president, Nobelpristagaren Nelson Mandela, uppgår till omkring 46 miljoner rand - motsvarande omkring 30 miljoner kronor. Dödsboets förvaltare offentliggjorde i dag delar av Mandelas testamente, två månader efter Mandelas död. Enligt testamentet får Nelson Mandelas hustru Graça Machel en del av arvet.

BT - 11 dec 13 kl. 10:51

Mandelas familj vid kistan

Kistan med Nelson Mandelas kvarlevor är på plats i regeringssätet Union Building i Pretoria. Nelson Mandelas öppna kista står på en upphöjning i den luftiga hörsalen i Union Building. Två soldater i vita uniformer står vakt vid varje ingång till rummet, bärandes svärd som pekar nedåt, rapporterar AFP.

Fler nyheter från DI

DI - 13 timmar sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 14 timmar sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 15 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 15 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 16 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 16 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 17 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 18 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 18 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 18 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.