Nyhetskanalen > Nyheter

Friday, 19 April, 07:48

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 17:03

Bandmaskfritt land kan få EU-skyddFrån årsskiftet kan svenska hundägare bli tvungna att avmaska sina hundar varje gång de reser till Finland eller tre andra länder som är förskonade från dvärgbandmask..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
EU, Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bandmaskfritt, landkan , , EU-skydd
YLE - 17 maj 16 kl. 15:33

Amnesty om skärpta asylregler: Regeringen ville försämra möjligheter till skydd

Från och med måndagen finns det bara två typer av uppehållstillstånd i Finland: asyl och alternativt skydd. Humanitärt skydd går inte längre att få, samtidigt som det blir svårare att få alternativt skydd. I Finland fanns det fram till måndagen tre olika former av uppehållstillstånd – asyl, alternativt skydd och humanitärt skydd.

BT - 20 dec 12 kl. 08:51

Självklart att ge skydd åt människor

Det finns alltid en orsak till att människor flyr och söker skydd i ett annat land. Ingen flyr från sitt land frivilligt. Det glömmer Jan Ericson att nämna i sin artikel i BT 12/12.

YLE - 06 jul 16 kl. 16:04

Irak ett säkert land? Migrationsverket försvarar sig

Regeringens skärpta asylpolitik samt Migris uppdaterade Iraklinje innebär att allt färre irakier beviljas asyl. Migri anser också att helgens terrordåd i Bagdad var slumpmässiga och har inte en direkt inverkan på livet för alla invånare i Bagdad. Asylpolitiken skärptes i maj då regeringen ändrade lagen så att humanitärt skydd inte längre gäller som grund för uppehållstillstånd.

YLE - 22 jul 17 kl. 08:22

"Fråga alltid lov innan du tar i land på någon annans holme"

Enligt allemansrätten får man nyttja mark som ägs av någon. Men det finns vissa begränsningar som man bör tänka på ifall det blir en tvist med markägaren. Under sommaren är det många båtfarare ute i farten.

YLE - 22 jul 17 kl. 08:22

Får man ta i land på någon annans holme?

Enligt allemansrätten får man nyttja mark som ägs av någon. Men det finns vissa begränsningar som man bör tänka på ifall det blir en tvist med markägaren. Under sommaren är det många båtfarare ute i farten.

Skånskan - 28 mar 17 kl. 01:00

Polisen är demokratins skydd

ERWP.fif(0)Har staten kon­troll över brotts­lig­heten? Nja, det bero på var du bor.

Skånskan - 16 timmar sedan

Alla flic­kor ska ha råd med mens­skydd

Alla skol­e­lever i Stor­bri­tan­ni­en ska kun­na få gra­tis mens­skydd från låg­sta­die­ål­dern och upp­åt. Ti­digare har det gällt från en högre ål­der, men det har visat sig att barn har missat skol­dagar för att de inte haft råd med till­räck­liga mens­skydd för att ta sig ige­nom skol­dagen och fått vara hem­ma.
Barn tvingades an­vända hem­gjorda mens­skydd som toalettpapper och till och med gam­la strum­por, vilket är en hy­gi­en­risk.

YLE - 09 dec 15 kl. 11:29

Familjeåterförening mycket viktig om man ska integreras i sitt nya land

Regeringens nya asylpolitik får kritik av både Amnesty och UNHCR. Det är bland annat skärpta regler för familjeåterförening som kan försvåra en integrering i det nya landet betydligt. Vad säger du, Susanna Mehtonen, juridisk expert vid Amnesty i Finland, om regeringens nya asylpolitik?

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 07:42

Mer Småland i Europa ger fler jobb i Småland

Småland har snålheten, enkelheten och rörligheten. Europa behöver fler jobb. För att jobben ska bli fler behövs ordning och reda i ekonomin, fler företag, mer handel och fler som arbetar.

Nyan - 06 okt 17 kl. 13:06

Svenska riksdagsmotioner om Åland

Per Lodenius, riksdagsledamot för Centern i Sverige, är förste undertecknare av fem aktuella motioner som alla berör Åland. Lodenius vill att: – Det görs en översyn av antagningskriterierna till svenska universitet och högskolor så att Ålandsöverenskommelsen följs och respekteras. I motionen sägs att det ”blivit svårare för studerande med åländska betyg att bli antagna till studier i Sverige”.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.