Corren > Nyheter

Friday, 26 April, 05:07

Corren - 18 jul 11 kl. 15:59

Ökade ROT- och hushållsavdragROT- och hushållsavdragen har ökat i hela landet. Under första halvåret 2011 har cirka 7,2 miljarder kronor betalats ut i skattereduktion. Ökningen syns tydligt även i Östergötland..
Läs mer på Corren
Läs mer om:
ROT, Östergötland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökade, ROToch , hushållsavdrag
YLE - 14 jan 13 kl. 06:30

Hushållsavdrag viktigt för småföretag

Hushållsavdraget är viktigt för småföretag. Men västnylänningarna använder inte bidraget speciellt flitigt. I Västnyland är det Ingåborna som i högsta grad har beviljats hushållsavdrag - det vill säga 11,5 procent av de vuxna invånarna.

YLE - 14 jan 13 kl. 10:36

"Ohållbart med högt hushållsavdrag"

Det är ohållbart att ha ett så högt hushållsavdrag som i dag när staten tvingas spara, anser experter vi har talat med. Ett lägre avdrag skulle enligt dem inte heller drabba sysselsättningen så mycket. Finländarna är nämligen redan vana vid att köpa hushållsnära tjänster på lagligt sätt.

YLE - 14 aug 12 kl. 12:03

Företagarna kräver höjt hushållsavdrag

Företagarna i Finland vill höja hushållsvdraget för att förbättra sysselsättningen inom servicebranschen. Hushållsavdraget sänktes vid årsskiftet. Endast 45 procent av tjänstens pris är avdragsgillt jämfört med 60 procent tidigare.

YLE - 15 jan 13 kl. 05:56

Regeringspartier försvarar hushållsavdrag

Svenska Yles kartläggning har bekräftat att hushållsavdraget för hemvårdstjänster och renoveringsjobb mest främjar välbärgade - och experter vi har hört säger att politikerna borde sänka avdraget. Men inom de två ledande regeringspartierna - samlingspartiet och socialdemokraterna - verkar det inte finnas nån beredskap att röra det. Riksdagsledamot Kimmo Sasi säger att Samlingspartiets inställning är oförändrad:
- Samlingspartiet ställer sig positivt till hushållsavdraget eftersom det anses vara det bästa sättet att bekämpa svart arbetskraft och för att det sporrar till att köpa tjänster och på det sättet öka sysselättningen i landet.

YLE - 30 jun 12 kl. 10:46

Småföretagare drabbas av sänkt hushållsavdrag

Försämringen av hushållsavdraget har speciellt drabbat de minsta företagen och enskilda yrkesutövare, som levererar hushållsnära tjänster. Finlands småföretagarförbund varnar för att det igen kan bli lockande att sälja tjänster utan kvitto. Alternativt kan det få människor att själva utföra sysslor som de tidigare skulle ha köpt.

YLE - 07 aug 12 kl. 09:20

Regeringen ångrar sänkt hushållsavdrag?

Det finns ett tryck på att ta upp hushållsavdraget i budgetmanglingen för att höja det igen. Vid årsskiftet sänktes avdragets maximibelopp med en tredjedel och också den del av tjänstens pris som berättigar till avdrag minskade. För kunderna har det betytt en tydlig skillnad i utgifter.

YLE - 10 mar 15 kl. 12:24

Centern: Hushållsavdrag även för hälsovårdstjänster

Centern är redo att utvidga hushållsavdraget till att omfatta även hälsovårdstjänster. Grundtanken i Centerns skattemodell är att skattepolitiken ska vara sådan att det uppmuntrar till arbete och gör företagsamhet och risktagning som hänger samman med föreragsamhet lönsam. Centern utgår dock från att helhetsskattesatsen inte får stiga.

YLE - 14 jan 13 kl. 04:22

Hushållsavdraget går till rika kommuner

Ju mörkare färg, desto större procent får hushållsavdrag. Klicka på kommunerna för att se hur många som får hushållsavdrag. Kartan finns också i större version (fungerar också med pekskärm).

YLE - 25 maj 16 kl. 08:58

Kom ihåg hushållsavdraget på sommarfesterna

Skatteförvaltningen påminner om att det går att använda hushållsavdraget också för sommarens fester. Avdraget kan bland annat användas för hushållsarbete som till exempel städning, matlagning och servering. Man kan få hushållsavdrag upp till 2 400 euro med en självriskandel på 100 euro.

YLE - 12 apr 18 kl. 05:00

Dags att komplettera den förhandsifyllda skattedeklarationen – ibland oklart när man kan dra nytta av hushållsavdraget

De förhandsifyllda skattedeklarationerna dimper snart ner i allas brevlådor. Sedan gäller det att korrigera fel och göra avdrag. Hushållsavdrag får man för renoveringar, städning, vård och omsorg..

YLE - 21 apr 17 kl. 04:32

Många går miste om pengar - missa inte avdrag i beskattningen

Det är skattedeklarationstider – men vet du hurdana avdrag du har rätt att göra? Skatteförvaltningen stöter årligen på många finurliga avdragsförsök, men många finländare missar också avdrag de skulle ha rätt till. Om jag kör med egen bil till postlådan för att posta skattedeklarationen, kan jag då dra av det i beskattningen?

Fler nyheter från Corren

Corren - 1 timme sedan

Bilar brandskadade på parkering

Räddningstjänsten ryckte ut på larmet strax efter klockan halv tre under natten..

Corren - 6 timmar sedan

LVC borde ta efter lilla Habo

Större sporter konkurrerar ut volleybollen, men inte på mindre orter..

Corren - 7 timmar sedan

Tog viktig seger – efter jätterysare

Speakern kallar honom för "Spiking king"..

Corren - 7 timmar sedan

Louise Hoffsten till Motala

Hon har varit verksam som artist i 30 år..

Corren - 7 timmar sedan

Fängelse för hugg i armen

Den 24-årige mannen knivhögg en man i armen..

Corren - 7 timmar sedan

Så ska bolagen förhindra bränder

Branden utanför Tjällmo kan, enligt polisen, ha uppstått på grund av skogsarbete..

Corren - 8 timmar sedan

Här uppstår rök utan eld på slätten

På flera håll i länet brinner det..

Corren - 8 timmar sedan

Skogsbranden i Tjällmo svårsläckt

Motala kommun och länsstyrelsen gick upp i stabsläge på torsdagsmorgonen sedan skogsbranden i Tjällmo blossat upp igen..

Corren - 11 timmar sedan

Så var matchen mot Dif

Tuffast möjliga motstånd väntade IFK Norrköping i kväll – serieledande Djurgården på bortaplan..

Corren - 8 timmar sedan

Blodig misshandel vid hundrastgård

Polis kallades nyligen till en hundrastgård i Motala med anledning av en blodig misshandel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.