VA > Ekonomi

Sunday, 21 April, 07:24

VA - 18 jul 11 kl. 15:27

Osäkerhet om skuldtak tynger18 juli

"För mig är det en otänkbar risk att ta. En amerikansk betalningsinställelse skulle skapa panik på finansmarknaderna och det skulle skapa en kaskad av följdeffekter som skulle få Lehman Brothers att se ut som en väldigt liten händelse i jämförelse", sade Larry Summers, tidigare chef för Vita husets ekonomiska råd, till CNN.
Klockan 15.05 var septemberterminerna för Dow Jones 0,6 procent lägre och S&P 500 tappade 0,5 procent. Nasdaq Composite-terminen var ned 0,5 procent.
Läs mer på VA
Läs mer om:
Lehman Brothers, Larry Summers, Vita, CNN, Dow Jones, Composite, Europa, Piigs, USA, Morgan Stanley, News Corp, News International, Bloomberg News, New York, Morgan,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osäkerhetom , skuldtak, tynger
E24 - 18 jul 11 kl. 16:25

Förhandlingar om skuldtak tynger USA-börser

STOCKHOLM (Direkt) De amerikanska börserna inledde veckan nedåt. Börshumöret tyngs av de haltande förhandlingarna mellan demokrater och republikaner kring en höjning av taket för den amerikanska statsskulden två veckor innan deadline...

DI - 26 jul 11 kl. 16:39

USA-börser: Osäkerhet och rapporter tynger

De amerikanska börserna har inlett tisdagen med lägre kurser och fortsätter därmed på den inslagna banan från måndagen. En hel drös med rapporter har presenterats med blandat utslag på aktiekurserna samtidigt som osäkerheten kring USA:s skuldtak kvarstår..

DI - 27 aug 13 kl. 16:48

USA-börserna: Syrienoro tynger

De ledande amerikanska börsindexen inledde lägre på tisdagen. Hotet om en eventuell amerikansk militärattack mot Syrien och förnyad oro över USA:s skuldtak överskuggade en bättre än väntad rapport över det amerikanska konsumentförtroendet..

DI - 27 aug 13 kl. 16:48

USA-börserna: Attackhotet tynger

De ledande amerikanska börsindexen noterades lägre efter ett par timmars handel på tisdagen. Hotet om en eventuell amerikansk militärattack mot Syrien och förnyad oro över USA:s skuldtak överskuggade en bättre än väntad rapport över det amerikanska konsumentförtroendet..

DI - 19 feb 14 kl. 17:30

Svaga inkomster tynger USA

I skuggan av besked om fortsatt konjunkturlyft och glädjebudet om höjt skuldtak går USA:s konsumenter på knäna. Det hotar att dämpa återhämtningen, varnar förvaltarjätten Blackrocks globala chefsstrateg..

Affärsvärlden - 04 okt 12 kl. 14:41

Draghi: Finansoron tynger

Euroregionens tillväxt väntas fortsätta vara svag, och finansoro samt osäkerhet tynger sentimentet. Det sade ECB-chefen Mario Draghi vid en presskonferens i Brdo i Slovenien på torsdagen..

BT - 07 mar 14 kl. 12:37

Getinge tynger börsen

Stockholmsbörsen sjunker med vinstvarnande Getinge som sänke. Vid klockan 12.30 har OMXS-index tappat 0,2 procent till 441,8.

Sydsvenskan - 11 mar 14 kl. 05:30

Kinasiffror tynger

Kurserna på Stockholmsbörsen slutade oförändrade på måndagen. På de ledande börserna i världen föll kurserna. Svaga kinesiska handelssiffror med minskad export samt osäkerhet om utvecklingen i Ukraina tynger börserna.

Cornucopia - 30 sep 13 kl. 16:11

Popcorn-tråd: USA:s skuldtak

Så var det dags för USA att slå i sitt skuldtak, igen. Tanken är att om man inte kan komma överens om fortsatt skenande statlig skuldsättning, så kommer stora delar av den amerikanska statsapparaten lägga ner verksamheten den 17:e oktober.

Det hela har aktualiserats av att man inte kom överens i helgen.

YLE - 10 apr 19 kl. 04:29

Löntagarnas forskningsinstitut: Osäkerhet tynger ner den ekonomiska tillväxten

En osäkerhet präglar den ekonomiska tillväxten, rapporterar Löntagarnas forskningsinstitut som nu sänker sin ekonomiska prognos för i år..

Fler nyheter från VA

VA - I förrgår: 11:56

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .

VA - I förrgår: 10:33

Greta spränger drömgräns, skrotat BNP-mått och världens viktigaste affärsidéer – har du koll på vad som hänt i VA:s värld?

Veckans Affärers uppskattade quiz är tillbaka! Testa dina kunskaper med 10 frågor. .

VA - I förrgår: 10:07

Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatet

Carl-Oscar och Carl-Franz Lawaczeck är i färd att ta fram ett luftskepp för lyxresor till Nordpolen. Första avgång sker 2023. I nästa steg ser de luftskeppen som nyckeln till flygets gröna omställning, såväl för transporter som för passagerare.

VA - I förrgår: 09:22

Påskbörsen öppnar nedåt – här är vad som ligger bakom

Verkstadsbolaget Sandviks rapport är huvudnumret i torsdagens handel innan börsen stänger för påsk. .

VA - I förrgår: 09:01

Tesla-storägaren har i tysthet dumpat nästan alla sina aktier

Fondjätten T Row Price har stordumpat Tesla-aktier, visar nya siffror. .

VA - I förrgår: 08:27

Facebooks nya blunder: Laddade av misstag upp 1,5 miljoner mejladresser

Berörda användare ska ha kontaktats av sociala medier-jätten. .

VA - 17 apr 19 kl. 16:33

”Du blir en bättre människa på berget” – möt entreprenörerna som kombinerar jobb med äventyr

Ingenjören, fotografen och pr-konsulten. Här är tre kvinnor som lyckas förena sin passion för äventyr och upptäckande med en entreprenörslivsstil. .

VA - 17 apr 19 kl. 15:52

Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier - vill slippa ”algoritmernas tyranni”

Brittiska skönhetsjätten Lush - med 202 000 följare på Twitter, 569 000 följare Instagram och 423 000 likes på Facebook - stänger ned sina konton på sociala medier. Experter varnar för att Lush begår ett stort misstag, men redan förra året beslutade sig pubkedjan JD Weatherspoon för att göra samma sak. .

VA - 17 apr 19 kl. 15:22

10 globala problem som snart är ett minne blott – tack vare teknikutveckling

Bota demens och förutspå jordbävningar? Snart kan lösningarna till flertalet globala problem vara här, åtminstone om vi ska tro ansedda tidskriften MIT Technology Review. .

VA - 17 apr 19 kl. 14:16

Googles innovationschef: Snart kan du koppla upp din hjärna mot molnet och nå oändlig intelligens

Smarta mobiler i alla ära, men snart blir vi människor ännu smartare. Genom att koppla upp våra hjärnor direkt mot molnet kan vår intelligens fortsätta att accelerera i all oändlighet, spår en av världens främsta tänkare, Googles innovationschef och superfuturisten Ray Kurzweil. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.