DN > Utrikes

Saturday, 20 April, 03:31

DN - 18 jul 11 kl. 15:30

Zahi Hawass petas ur egyptiska regeringen
Läs mer på DN
Läs mer om:
Hawass

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Zahi, Hawass, petasur , egyptiska, regeringen
NT - 18 jul 11 kl. 13:18

Zahi Hawass petas ur regeringen

Zahi Hawass, egyptisk minister med ansvar för kulturarv och arkeologi, förlorar jobbet, skriver New York Times. Tidigare har han själv hotat att avgå för att han tycker att statens skydd av de arkeologiska skatterna varit otillräckligt efter revolutionen. Nu petas han, enligt egen utsago för att tillfredsställa demonstranterna på Tahrirtorget, skriver New York Times..

SvD - 02 mar 11 kl. 12:01

Zahi Hawass vill sluta

Zahi Hawass, Egyptens tidigare chefsarkeolog och numera minister över kulturarv och arkeologi, överväger att lämna sitt jobb. På tisdagen sade han överväger att dra sig tillbaka. Spektra.

Nyheter 24 - 30 aug 11 kl. 10:57

Många kan petas när SD möblerar om i partiledningen


Enligt uppgifter till Nyheter24 kan flera tvingas lämna partiets ledarskikt. STOCKHOLM. När riksdagen samlas i september och under landsdagarna i november kan Sverigedemokraterna komma att genomgå stora förändringar.

BT - 08 aug 12 kl. 05:24

Egyptiska flyganfall i Sinai

Egyptisk militär genomförde i natt flyganfall på Sinaihalvön, rapporterade den statliga egyptiska tidningen al-Ahram på nätet. Över 20 misstänkta islamister dödades enligt rapporten.
Anfallen, som genomfördes någon mil från gränsen mot Gaza, var ett svar på attacken i söndags, då 16 egyptiska gränsvakter dödades.

Nyheter 24 - 10 feb 11 kl. 13:22

FBI utbildade egyptiska torterare enligt telegram


Tusentals demonstranter kan ha torterats, enligt rapport. Av tortyrexperter utbildade i USA. KAIRO.

Nyheter 24 - 21 nov 11 kl. 16:07

22 döda - nu hotar kravallerna det egyptiska valet


Demonstranterna fortsätter att drabba samman med polis på och omkring Tahrirtorget. Nu kan det kommande egyptiska valet vara i farozonen. KAIRO.

YA - 16 aug 13 kl. 04:02

Den egyptiska ankan

Foto: Amr Nabil
Arabvärldens hjärta står på randen till inbördeskrig. Enighet är nyckeln till fred och demokrati.
Var det en kupp som militären iscensatte, eller tolkade de enbart folkviljan?

Kristianstadsbladet - 16 aug 13 kl. 04:01

Den egyptiska ankan

Foto: Amr Nabil
Arabvärldens hjärta står på randen till inbördeskrig. Enighet är nyckeln till fred och demokrati.
Var det en kupp som militären iscensatte, eller tolkade de enbart folkviljan?

Nyheter 24 - 09 mar 11 kl. 20:19

Armbågade motståndare - nu petas De Rossi


Italienaren riskerar att petas av den förbundskaptenen efter vansinnesattacken mot Sjachtar Donetsks Darijo Srna. ROM. Daniele De Rossi riskerar inte bara avstäning från Uefa för attacken mot Sjachtar Donetsks lagkapten Darijo Srna.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hägglund sitter kvar - Odell petas

Kristdemokraternas valberedning vill att Göran Hägglund fortsätter som partiets ordförande. Likaså att Mats Odell, som utmanat Hägglund om partiledarposten, petas.- Efter ett gediget och noggrant arbete i valberedningen föreslår vi att Göran Hägglund fortsätter som partiledare.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Kritikstorm när tv-bolag vill ha könsuppdelade kanaler

Italiens statliga tv-bolag Rai får kritik efter ett förslag om att skapa kanaler med könsspecifikt innehåll för kvinnor och män, skriver The Guardian. – När vi försöker övervinna könsdiskriminering är det galet om vi 2019 har en statlig kanal som vänder sig till en kvinnlig publik, och en annan till en manlig publik, säger Salvatore Margiotta, senator för Demokratiska partiet (Partito Democratico)..

DN - 4 timmar sedan

Jämtland förlängde basketens semifinalsserie

Södertälje, med en 3–0-ledning inför match fyra i bäst av sju, hade chansen att säkra en finalplats i basketens SM-slutspel..

DN - 7 timmar sedan

Löfven får ny granne när staten köper sista huset i regeringskvarteren

Adelswärdska huset i regeringskvarteren i Stockholm säljs till en prislapp på 550 miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet. Huset ligger granne med Sagerska palatset, där statsminister Stefan Löfven bor. Förutsatt att riksdagen godkänner affären hamnar då samtliga hus i regeringskvarteren i statens ägo..

DN - 8 timmar sedan

Urspårat godståg hotar rasa ned på hus

Ett tåg lastat med timmer har spårat ur i centrala Ånge. Godståget med sina vagnar står på en viadukt och hotar att rasa ned på intilliggande hus..

DN - 10 timmar sedan

Demokraterna kräver att få läsa hela Rysslandsutredningen – går till domstol

Demokraterna nöjer sig inte med den redigerade versionen av Robert Muellers rapport om Rysslands påverkan på det amerikanska presidentvalet. På fredagen krävde ordföranden i representanthusets juridiska kommitté att få läsa också de delar som strukits över..

DN - 11 timmar sedan

Östersund och Elfsborg delade på poängen

Östersund och Elfsborg utökade poängskörden i allsvenskan till fem poäng var efter att ha spelat 1–1. Men det stora samtalsämnet i Östersund var den snustorra konstgräsplanen..

DN - 15 timmar sedan

Person befaras ha brunnit inne i villabrand

En villa utanför Norrtälje i Stockholms län totalförstördes efter en brand under skärtorsdagen. En person som är skriven på adressen saknas fortfarande..

DN - 19 timmar sedan

Högt tryck i hönseriet inför påsk

Det är högt tryck i det lilla äggpackeriet i Österhaninge veckan före påsk.  Men konsumtionen av Krav-märkta ägg minskar på stockholmarnas påskbord på tvärs med ett utbrett miljömedvetande.  – Många som målar och blåser ägg väljer det billigare alternativet när de beställer mer än vanligt, säger Peter Jonsson, hönsbonde på Sanda hönseri.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.