Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 23 April, 13:19

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 15:16

Försök att lura till sig pengar via smsEtt nytt sätt att försöka få folk att lämna ut sina kontonummer har kommit till polisens kännedom. Den här gången skickar man ut meddelande via sms till en grupp personer där man berättar att de har vunnit en summa pengar. För att få pengarna ska man skicka ett svar med uppgifter om sitt kontonummer..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försökatt , luratill sig , pengar, via, sms
Dagensanalys.se - 22 feb 17 kl. 15:25

För över pengar via Facebook Messenger

Facebooks försök till att få oss att göra allt via deras meddelandeapp Messenger fortsätter. Nu lanserar företaget TransferWise en tjänst som ska göra det möjligt att föra över pengar via appen, via en chatbot. Chatbotarna i Facebook Messenger har vi skrivit om tidigare, så många vet kanske redan om att sociala mediejätten satsat hårt på denna teknik sedan förra året.

BT - 15 maj 12 kl. 18:45

Skicka pengar via mobil-app

I sommar ska privatpersoner kunna börja skicka pengar till varandra via en app i mobiltelefonen. Den som lånar pengar av en kompis till att köpa en glass på badstranden ska till exempel direkt kunna föra över pengar från sitt konto till kompisens konto. Först ut att erbjuda en sådan tjänst är mobiloperatörerna som tidigare i år bildade det gemensamma bolaget 4T och den mobila plånboksappen Wywallet.

YLE - 22 jan 14 kl. 07:21

Skicka pengar via telefonnummer ger snabba cash

Den mobila betallösningen Swish, som i Sverige används av 750 000 kunder, har spridit sig till Finland. I december förra året var Danske Bank först ut med att lansera den motsvarande appen MobilePay, som alltså gör det möjligt att överföra mindre summor pengar till en kompis eller familjemedlem via mobilen. Allt som behövs är appen och telefonnummer.

SmålandsPosten - 07 apr 16 kl. 20:34

Cameron tjänade pengar via skatteparadis

David Cameron medger att han via sin fars skatteplanering tjänade pengar i placeringar i skatteparadis. Den brittiske premiärministern, säger enligt The Guardian att han sålde sin andel i den fond han ägde fyra månader innan han blev primärminister och flyttade in på Downing Street.(TT) Den brittiske premiärministern David Cameron medger nu att han via sin fars skatteplanering tjänade pengar i placeringar i skatteparadis.

YA - 07 apr 16 kl. 20:34

Cameron tjänade pengar via skatteparadis

David Cameron medger att han via sin fars skatteplanering tjänade pengar i placeringar i skatteparadis. Den brittiske premiärministern, säger enligt The Guardian att han sålde sin andel i den fond han ägde fyra månader innan han blev primärminister och flyttade in på Downing Street.(TT) Den brittiske premiärministern David Cameron medger nu att han via sin fars skatteplanering tjänade pengar i placeringar i skatteparadis.

Nyheter 24 - 05 apr 12 kl. 17:25

Webbinjicering - så stjäl de dina pengar via Facebook


Efter nya rapporter varnar säkerhetsföretagen för jätten bland sociala medier. Du kan nu bli av med dina besparingar på Facebook. INTERNET.

YLE - 27 feb 17 kl. 10:12

Nordea övergår till systemet Siirto - rask överföring av pengar via mobilen

Nordea lanserar den 1 mars en ny mobiltjänst där pengar kan överföras från ett konto till ett annat med hjälp av mobiltelefonnummer. - I det första skedet fungerar tjänsten i överföringar mellan konton i Nordea. Vi förväntar oss att även många andra banker inom kort ansluter sig till tjänsten, säger Jussi Mekkonen som är affärschef med ansvar för privatkunder.

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 07:49

Swedbank: Ukrainas förre president tvättade pengar via banken

Transaktionerna kan enligt programmet kopplas till en misstänkt muta och den ska ha varit känd av Swedbank sedan 2017, enligt handlingar som SVT tagit del av. Enligt uppgifterna ska penningtvätten ha skett under 2011 då 34 miljoner överförs via bolaget Vega Holding som har ett konto i Swedbank. Enligt den ukrainske åklagare som utredde Viktor Janukovytj, efter att han tvingats bort från landet och presidentposten i Ukraina efter de dramatiska händelserna på Självständighetstorget i Kiev i början av 2014, kommer pengarna från en mutaffär.

Supermiljöbloggen - 17 dec 15 kl. 14:11

Musikhjälpen: Skänk pengar via Supermiljöbloggens bössa

Musikhjälpen är i full gång i Linköping. I år är temat "Ingen ska behöva fly undan klimatet" och vi har en egen bössa. Musikhjälpen sänder live dygnet runt i P3 och SVT Play från Stora torget i Linköping.

BT - 07 apr 16 kl. 20:34

Cameron tjänade pengar via skatteparadis

David Cameron medger att han via sin fars skatteplanering tjänade pengar i placeringar i skatteparadis. Den brittiske premiärministern, säger enligt The Guardian att han sålde sin andel i den fond han ägde fyra månader innan han blev primärminister och flyttade in på Downing Street.(TT).

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Algerisk miljardär hålls fortsatt fängslad

Issad Rebrab, ansedd som Algeriets rikaste man, hålls i fängsligt förvar på åklagarens order efter att han gripits under måndagen. Rebrab, av Forbes rankad som Algeriets rikaste och Afrikas sjätte rikaste man, misstänks bland annat för att ha gett falsk.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Biotoppen: ”Shazam!” kvar som etta

Superhjältar, animerat och skräck – det var vad biopubliken ville se under påskhelgen. "Shazam!" ligger kvar som etta på den svenska biotoppen, med skräckfilmen "The curse of La Llorona" som högsta nykomling på tredje plats.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Hotades med batong och kniv vid lägenhetsrån

Under flera timmar hotades mannen med kniv och batong samtidigt som två män sökte igenom hans lägenhet i Kalmar. Nu åtalas två män i 30-årsåldern misstänkta för grovt rån, rapporterar SVT Nyheter Småland. Lägenhetsinnehavaren tvingades sitta på en stol.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Öppen dörr lockade tjuv i Höganäs

Husägare blev av med plånbok..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Så ska regnvattnet tas tillvara – nya våtmarker kan skapas i Ängelholm

Sex platser i kommunen utreds efter kartläggning av regnvattnet..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Officiell bok om Avicii kommer nästa år

Nästa år kommer en auktoriserad biografi om musikproducenten och världsartisten Tim "Avicii" Bergling, skriver förlaget Bonnier i ett pressmeddelande. Boken skrivs av journalisten Måns Mosesson, som tidigare har berättat om Aviciis livsöde i Dagens Nyhe.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sterlings förslag: Poängavdrag för rasism

Skippa böter och inför i stället poängavdrag samt matcher utan publik. Det är Raheem Sterlings förslag för att få borta rasismen från fotbollen. "Det låter hårt men vilket fan skulle våga bete sig rasistiskt om det skulle kunna betyda nedflyttning för d.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bara en minister är skriven i hyresrätt

Medan cirka 30 procent av svenska hushåll bor i hyresrätter är motsvarande siffra i regeringen bara 4 procent – vilka utgörs av socialminister Lena Hallengren (S), rapporterar Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra. Tidningen har frågat alla statsråd o.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Begler: Jag slutade inte frivilligt

Försäkringskassans petade generaldirektör Ann-Marie Begler går emot regeringskansliets uppgifter om att hon slutade frivilligt. Hon skriver, i svar till riksdagens konstitutionsutskott (KU), att den beskrivningen är en "total nyhet" för henne. KU har st.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Solberg vill ta hem norska barn i IS-områden

Norges statsminister Erna Solberg (Høyre) öppnar nu för att hämta hem de föräldralösa barnen till norska IS-stridande, säger hon i en intervju med NRK. Den norska regeringen samarbetar med andra europeiska länder för att det ska bli verklighet. – Vi arb.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.