Alliansfritt Sverige > Opinion

Monday, 22 April, 05:23

Alliansfritt Sverige - 18 jul 11 kl. 15:00

Trots löften: reglerna för upphandling allt krångligare
RESULTAT. För ett år sedan lovade Regeringen att upphandlingsreglerna för småföretagarna skulle bli enklare. Nu visar det sig ha blivit tvärtom och över hälften av alla småföretagare upplever att upphandlingsreglerna de senaste tre åren bara blivit krångligare och krångligare, allt enligt en ny färsk rapport.

Förra året rapporterades det även att anmälningarna mot brott mot upphandlingslagen ökar. Redan då lovade dåvarande finansmarknadsminister, Mats Odell (KD), förbättringar i och med en proposition vars förslag trädde i kraft sommaren 2010. Effekten uteblev och antalet småföretag som deltar i offentliga upphandlingar ligger lika stilla som innan.

Nu ska frågan beredas på nytt av regeringskansliet, blir det en rapport till? Att verkligen göra något konkret har man ju faktiskt haft sedan 2006 på sig att göra.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Resultat, Regeringen, Odell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trots löften, reglernaför , upphandlingallt , krångligare
DN - 26 mar 14 kl. 15:00

”Så här kan 3:12-reglerna förenklas”

Nationalekonomerna Annette Alstadsæter och Martin Jacob föreslår på DN Debatt (23/3) att de rekordkrångliga 3:12-reglerna för småföretagare ska göras ännu krångligare. Jag menar i stället att vi bör gå åt andra hållet och att de måste avskaffas, eftersom de motarbetar alla politiska mål om att både människor och kapital ska arbeta mer, skriver Anders Andersson, Driva eget..

SvD - 31 jan 13 kl. 19:38

I morgon börjar nya sms-reglerna gälla

?Blir krångligare?. SvD reder ut vad som gäller..

BT - 15 jan 15 kl. 08:16

Svårt få pensionärer tjäna på jobb

Pensionsmyndigheten vill inte att tre förslag, avsedda att få personer med garantipension att tjäna på att jobba längre än till 65 års ålder, ska genomföras. Problemet är att personer med dagens system inte väljer att arbeta längre, eftersom garantipensionen då sänks.Myndigheten skriver i sin rapport till regeringen att det är ganska få av pensionärerna som kan arbeta efter 65.

YLE - 15 aug 14 kl. 11:54

Johan Portin: Hatten av

Gårdagens hinderfinal för herrar vid EM i Zürich har väckt en ordentlig diskussion. Fransmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad diskades för att mot reglerna slitit av sig sin skjorta med nummerlapp då han kom in på slutrakan. Juryn fattade helt enkelt det enda beslut de kunde, skriver Yle Sportens sportchef Johan Portin.

BT - 18 sep 13 kl. 09:04

Facken saknar satsning på a-kassan

När regeringen i dag presenterar sin höstbudget saknar facken satsningar på höjd a-kassa. Arbetsgivarna sågar krångligare skatteregler. Det saknas pengar till högre utbildning, höjd a-kassa och mer resurser till unga som inte klarar skolan i regeringens budget, enligt TCO:s ordförande Eva Nordmark.

Opinionen.se - 18 sep 13 kl. 09:05

Facken saknar satsning på a-kassan

När regeringen i dag presenterar sin höstbudget saknar facken satsningar på höjd a-kassa. Arbetsgivarna sågar krångligare skatteregler. Det saknas pengar till högre utbildning, höjd a-kassa och mer resurser till unga som inte klarar skolan i regeringens budget, enligt TCO:s ordförande Eva Nordmark.

Barometern - 25 aug 14 kl. 08:09

Centerpartiet: Hög tid att testa gårdsförsäljning

Under de senaste veckorna har det kommit rapporter om hur lokala bryggerier runt om i Sverige oroas över Systembolagets nya regler. Enligt bryggerierna försvåras deras verksamhet av nya distributionsrutiner och ändrade villkor för försäljning. I stället för att försvåra så menar vi att vi måste göra det lättare för den småskaliga dryckesproduktionen.

Skånskan - 07 nov 18 kl. 15:00

”Blev en chock att vi måste ha gas”

Höör Inköpet av en biblioteksbuss har visat sig mer krångligt än man tidigare trott. Nu ansöker kultur- och fritidsnämnden om att få bortse från Höörs kommuns bestämmelser om att nyinköpta fordon ska vara gasdrivna.Två miljoner kronor har Höörs bibliotek beviljats från Statens kulturråd för inköp av en biblioteksbuss som ska fungera som ett mobilt bibliotek runtom i kommunen och som en kompensation för de nedlagda biblioteksfilialerna i Norra Rörum och Snogeröd.

BT - 07 nov 14 kl. 16:45

Hur tränar du hemma?

…Frida Kristiansson, medel- och långdistanslöpare Ymer?
. "Jag använder nästan uteslutande min egen kroppsvikt.

BT - 07 nov 14 kl. 16:45

Hur tränar du hemma?

…Frida Kristiansson, medel- och långdistanslöpare Ymer?
. "Jag använder nästan uteslutande min egen kroppsvikt.

BT - 02 jul 12 kl. 19:47

MP: Reparera i stället för köpa nytt

Miljöpartiet vill få slut på slit- och slängsamhället. Nu ska vi reparera i stället för att köpa nytt. Till höstens budget föreslår MP att momsen sänks för bland andra cykelreparatörer och att rot-avdragen omfattar även reparationer och service.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.