Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 26 April, 11:15

Dagens Medicin - 18 jul 11 kl. 15:55

Fler varnar för personalflyktFörst slog personalen vid hematologen larm om massflykt. Nu får de stöd av nio fackförbund som skrivit ett gemensamt brev till Region Skånes politiker..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Region Skånes

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, varnarför , personalflykt
Nyhetskanalen - 17 jul 12 kl. 06:20

Läkare varnar för spridning av röda hund

Över 30 personer har i år insjuknat i röda hund i Järna i Södertälje kommun. Nu har ett fall upptäckts utanför området. Personen insjuknade nyligen på ett läger i Västmanland, där omkring hundra personer från hela landet deltog.

GT - 06 mar 14 kl. 07:43

Fler varnar för det nya handelsavtalet

I en debattartikel i GT (26/2) skriver riksdagsledamoten Hans Rothenberg (M) i positiva ordalag om det kontroversiella handelsavtalet mellan EU och USA, och menar att de gröna står för "protektionism". Rothenberg må använda vilket språkbruk han vill, men vi gröna skäms inte för att sätta grundläggande rättigheter, miljöskydd och demokratiska principer framför kortsiktiga vinstintressen..

GöteborgsPosten - 09 maj 14 kl. 05:00

Fler varnar för ny it-bubbla

Riskfyllda lån är billiga. IT-bolag är dyra. Det är två signaler som känns igen från tiden före finanskris och IT-krasch och nu syns samtidigt.

Nerikes Allehanda - 05 okt 17 kl. 05:00

Fler varnar för fula gubbar - antalet tips femdubblat

.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 12:30

Facken varnar för kommande lärarflykt

Sjöbo Nio av tio lärare på Emanuelskolan anser inte att elevernas säkerhet kan garanteras under skoldagen. Lika många beskriver sin arbetsbelastning som ”tung” eller ”mycket tung”. Lärarfacken menar att det finns ”tydliga tecken på en kommande personalflykt”.

Skånskan - 31 mar 16 kl. 17:29

Kommunalråd tonar ner personalflykt

Malmö Har Malmö stad drabbats av personalflykt?
Frågan ställdes på sin spets när Hanna Gedin (V) krävde besked i fullmäktige vad kommunledningen vill göra åt situationen.Det blev en vass debatt om personalläget i kommunen, men kommunalrådet Carina Nilsson (S) ville absolut inte köpa Hanna Gedins beskrivning.

Sydsvenskan - 17 jul 11 kl. 19:46

Fackförbund varnar för personalflykt

Nio fackförbund protesterar gemensamt mot besparingar på Sjukhusen i Malmö och Lund.
I ett brev till regionens politiker skriver fackförbunden att mer pengar är en förutsättning för bättre vård och arbetsmiljö på sjukhusen i Lund och Malmö. Fackförbunden berättar om en oro bland de anställda.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 16 kl. 15:00

Personalflykt hotar privat vårdcentral

HMC varnar för läkarflykt..

UNT - 27 nov 14 kl. 01:30

Personalflykt drabbar utsatta barn

Problemen med personalflykt från socialtjänsten är akuta och kan drabba barn som far illa..

SvD - 27 nov 14 kl. 01:30

Personalflykt drabbar utsatta barn

Problemen med personalflykt från socialtjänsten är akuta. Personalbristen innebär att samhällets sista skyddsnät för barn och ungdomar kan brista..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 10 minuter sedan

Ivo granskar bristande nattillsyn

Efter att sjukhuset först missat en fraktur på en patient som sedan avled i lunginflammation har Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, nu inlett en tillsyn kring omvårdnaden..

Dagens Medicin - 15 minuter sedan

Fler fuskare mister resultat i högskoleprov

Ytterligare 40 personer som fuskat på högskoleprovet mister sina provresultat, har Universitets- och högskolerådet beslutat. Antalet studenter som har eller kommer att stängas ute från sin högskoleutbildning, bland annat läkar- och psykologprogrammen, stiger därmed till över 60..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Han vill se mindre köttätande på Karolinska institutet

Målet var att minska utsläppen från flygresor. Men under 2018 ökade flygutsläppen med hela 10 procent från Karolinska institutet – Sveriges på totalen mest flygande myndighet. Det väcker kritik hos lärosätets studentkår, Medicinska föreningen.

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Regioner bryter mot upphandlingsregler

Sveriges regioner hyrde under förra året in läkare och sjuksköterskor för en miljard kronor, utan att göra ordentliga upphandlingar..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Varför inte anställa underläkarpolisassistenter?

”Underläkare kan en hel del om hälsa och sjukdom i människokroppen, men desto mindre om omvårdnad”, skriver Maria Belikova..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Vardaglig maktlöshet är inte bra för någons hälsa

Det skriver Katarina Stolt. .

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

Ny taktik mot jordnötsallergi skärskådas

Att successivt införa jordnötter till barn och unga med jordnötsallergi verkar ge fler livshotande allergiska reaktioner än om de avstår från nötterna, enligt en ny stor metaanalys..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Bristen på sjuksköterskor värre än vanligt i sommar

Kampen om sommarvikarierna är i full gång. Sjuksköterskor och barnmorskor sitter i en guldsits när kommuner och regioner försöker trumfa varandra i lön för att locka personal..

Dagens Medicin - 23 timmar sedan

Chocksiffror vändes med ny rutin

År 2017 noterade Nyköpings lasarett en rejäl kvalitetssvacka i vården av höftfrakturpatienter. Men genom hårdare prioritering har situationen förbättrats avsevärt..

Dagens Medicin - Igår: 10:40

Kostnaden för Skånes hyrsjuksköterskor ökar

Regionens kvartalsrapport visar att hyrkostnaderna ökade nästan 50 procent jämfört med samma period förra året, skriver HD-Sydsvenskan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.