SvD > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 13:21

SvD - 18 jul 11 kl. 14:49

Geithner: ?Absolut? att skuldtaket höjsUSA:s finansminister är säker på en höjning av skuldtaket..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Geithner, Absolutatt , skuldtaket, höjs
E24 - 18 jul 11 kl. 14:36

Geithner säker på höjt skuldtak

USA:s finansminister Timothy Geithner är "absolut" säker på att skuldtaket höjs. En amerikansk betalningsinställelse är inget som övervägs..

HBL - 27 dec 12 kl. 10:32

USA slår i skuldtaket på måndag

USA kommer att slå i skuldtaket, den summa som landet enligt lag får låna, vid årsskiftet, skriver USA:s finansminister Timothy Geithner i ett brev till kongressledamöter. Finansdepartementet kommer nu påbörja ett antal tillfälliga åtgärder för att förhindra att USA måste ställa in sina betalningar, åtgärder som enligt Geithner kan hålla statskassan flytande i ungefär två månader. Den rådande osäkerheten kring hanteringen av finansstupet kan dock betyda att tiden är kortare än så, skriver finansministern.

Affärsvärlden - 04 jan 13 kl. 08:38

Geithner vill avgå trots pågående förhandlingar

USA:s finansminister Timothy Geithner har indikerat för kollegor inom Vita Huset att han vill fullfölja sin plan att lämna regeringen i slutet av denna månad, även om en uppgörelse om skuldtaket inte skulle vara på plats..

Affärsvärlden - 16 maj 11 kl. 16:03

USA:s plan för att ducka skuldtaket

USA:s finansminister Timothy Geithner har vidtagit åtgärder för att avvärja det federala skuldtaket till den 2 augusti genom att bland annat använda två pensionsfonder..

DI - 22 feb 11 kl. 10:29

Geithner: USA:s skuldtak kommer att höjas

Det finns absolut ingen risk att den amerikanska kongressen inte höjer USA:s skuldtak, säger USA:s finansminister Timothy Geithner i en intervju med BBC som spelades in på lördagen..

E24 - 18 apr 11 kl. 07:05

Geithner: Inget alternativ till höjt skuldtak

Om den amerikanska kongressen inte kommer överens om att höja skuldtaket skulle det få "de förra krisen att se ut som en tam och blygsam kris". Det skulle också "knuffa USA-ekonomin och världsekonomin tillbaka i recession"..

E24 - 16 maj 11 kl. 07:34

Geithner rädd för "default"

En eventuell amerikansk "default" i den händelse kongressen inte kan enas om att höja skuldtaket kan orsaka "oåterkallelig skada" på ekonomin, riskera att leda till en dubbeldip-recession och höja arbetslösheten..

E24 - 02 aug 11 kl. 07:27

Geithner: "Budgetkompromiss stärker ekonomin"

Den amerikanska kompromissplanen för att höja skuldtaket kommer att innebära ett lyft för ekonomin..

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 07:37

USA höjer skuldtaket fram till 15 december

Överenskommelsen träffades på onsdagskvällen, svensk tid. Donald Trump och kongressen har kommit överens om att höja skuldtaket fram till den 15 december, enligt Marketwatch. I det höjda skuldtaket ingår också miljarder till återuppbyggnad för de som drabbats av orkanen Harvey.

Kristianstadsbladet - 16 nov 13 kl. 09:24

Timothy Geithner blir riskkapitalist


USA:s förre finansminister Timothy Geithner har fått ett nytt jobb. I mars blir han chef för riskkapitalbolaget Warburg Pincus i New York, rapporterar Wall Street Journal enligt Reuters.Geithner avgick som finansminister i januari.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i TurkcellOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.