Opinionen.se > Opinion

Sunday, 21 April, 17:37

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemkört från Systembolaget
Folkpartisten och riksdagsledamoten Carl B Hamilton har väckt debatt med sitt förslag att Systembolaget ska leverera beställda alkoholhaltiga drycker till dörren. Förslaget presenterades i en debattartikel på DN Debatt och nykterhetsrörelsen slog genast bakut och menar att sådana hemleveranser kan öka alkoholkonsumtionen hos medborgarna.Från Systembolaget låter man meddela att förslaget redan finns på agendan, men att något beslut om att genomföra hemleveranser ännu inte har tagits. I Norge finns redan möjligheten att via internet få beställda alkoholdrycker hemkörda till dörren från den norska motsvarigheten till Systembolaget.Systembolagets resonemang kring frågan har varit att det skulle innebära en ökad service för kunderna, samtidigt som al
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Systembolaget, Carl, Hamilton, DN Debatt, Norge, Systembolagets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemkörtfrån , Systembolaget
Kristianstadsbladet - 16 sep 12 kl. 10:07

Systembolaget börjar med hemkörning

Regeringen är nu överens om att tillåta Systembolaget att börja med hemkörning.
I höst inleds ett försök i sex olika områden i landet, rapporterar Ekot.Sedan 2008 kan privata aktörer erbjuda hemleverans av alkohol.

BT - 14 jan 13 kl. 13:09

Systembolaget börjar med hemkörning i Boråsområdet

Nu börjar Systembolaget erbjuda hemkörning i Borås. Regeringen har gett Systembolaget i uppdrag att på prov erbjuda hemkörning. Testet startade sent i höstas i Sollentuna, Johanneshov, Bromma och Nacka och nu utökas det med Borås skriver Systembolaget i ett pressmeddelande.

SmålandsPosten - 10 jul 13 kl. 00:30

Hemkört utmanar monopol

Politik slår ekonomi, men teknik slår politik. Så lär mediepionjären Jan Stenbeck ha sammanfattat utvecklingen under 70- och 80-talen då satelliter och paraboler möjliggjorde för medieföretag att gå runt nationella TV-monopol. Samma ramsa skulle kunna sammanfatta utvecklingen som beskrivs i den alkoholutredning som igår överlämnades till regeringen.

Kristianstadsbladet - 16 sep 13 kl. 10:57

Svagt sug efter hemkörd systemkasse

Nu ska fler områden få tillgång till Systembolagets hemkörningstjänst. På de nio orter där tjänsten finns i dag har bara 400 leveranser gjorts hittills.
Systembolaget har sedan förra hösten haft ett småskaligt försök med hemleverans av alkohol på nio orter.

BT - 16 sep 13 kl. 11:01

Svagt sug efter hemkörd systemkasse

Nu ska fler områden få tillgång till Systembolagets hemkörningstjänst. På de nio orter där tjänsten finns i dag har bara 400 leveranser gjorts hittills. Systembolaget har sedan förra hösten haft ett småskaligt försök med hemleverans av alkohol på nio orter.

Kristianstadsbladet - 16 sep 12 kl. 07:37

Systembolaget börjar med hemkört


Regeringen är nu överens om att tillåta Systembolaget att börja med hemkörning. I höst inleds ett försök i sex olika områden i landet, rapporterar Ekot. - Det blir en försöksverksamhet för att se att Systembolaget på vanligt sätt kan upprätthålla ålderskontroll och inte sälja till personer som har ett alkoholproblem och så vidare, säger barn- och äldreminister Maria Larsson till radion.

SVT - 29 jun 18 kl. 11:42

Efter lyckade testet – hela landet ska kunna få hemkörning från Systembolaget

Efter en lyckad testperiod vill regeringen nu införa hemkörning av alkohol från Systembolaget i hela landet. Samtidigt beslutar man att alkoglass enbart får säljas av Systembolaget..

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 12 kl. 01:32

Regeringen splittrad om hemkörning

Sedan 2008 kan privata aktörer erbjuda hemleveranser av alkoholdrycker. I höst kan det bli verklighet med hemkörning även från Systembolaget. Men då krävs att regeringen säger ja, och partierna är långt ifrån ense.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemkört från Systemet

Systembolaget får börja köra hem sprit till medborgarna, åtminstone på försök, uppger Ekot. Redan i höst kan försöket börja, har regeringen bestämt.Det åligger fortfarande Systembolaget att inte sälja till personer som är under 20 år och inte heller till personer med uppenbara alkoholproblem.

DN - 29 jun 18 kl. 11:19

Regeringen vill införa hemkörning från Systembolaget till alla

Regeringen vill utöka hemkörningen från Systembolaget. Servicen ska bli möjlig för alla i hela landet. .

Länstidningen i Jämtland - 29 jun 18 kl. 14:01

Socialdemokraterna: Inför hemkörning av öl och sprit från Systembolaget

Hemkört från Systembolaget – det vill Socialdemokraterna göra till verklighet. – Vi har prövat det här och sett att det har fungerat väl, säger socialministern Annika Strandhäll (S) till Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.