DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 11:11

DI - 18 jul 11 kl. 14:21

USA:s finansminister räknar med höjt skuldtakUSA:s finansminister Timothy Geithner är "absolut" säker på att skuldtaket kommer att höjas. En amerikansk betalningsinställelse är inget som övervägs..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Timothy Geithner

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA:s, finansminister, räknarmed , höjt, skuldtak
DI - 25 jan 18 kl. 11:48

Mnuchin räknar med BNP-tillväxt på minst 3 procent

USA:s president siktar på en BNP-tillväxt i USA på 3 procent eller högre. Tillväxten kommer att betala för skattesänkningarna under en rimlig tid. Det sade USA:s finansminister Steven Mnuchin i en paneldebatt i Davos på torsdagen, enligt Bloomberg News..

DI - 28 aug 18 kl. 14:14

USA tror på överenskommelse med Kanada under veckan

USA:s finansminister Steven Mnuchin säger till CNBC att han räknar med att en handelsöverenskommelse med Kanada kan bli klar till slutet av veckan, rapporterar Reuters..

BT - 26 dec 14 kl. 15:57

Finansminister: Rubeln stabilare

Den ryska ekonomin befaras krympa med 4 procent under 2015, och budgetunderskottet beräknas till 3 procent, säger finansminister Anton Siluanov. Men rubeln tror han stabiliseras. I reviderade prognoser för nästa år räknar Siluanov med ett oljepris på 60 dollar fatet och en rubelkurs på 51 mot dollarn.

HBL - 03 aug 13 kl. 11:35

"Bankunionen gör det bara värre"

Att återvända till nationella valutor kunde ha sina fördelar, säger ekonomijournalisten Jan Hurri. Redan när Lehman Brothers i USA föll 2008 varnade Hurri för särproblemen i Europa. Pessimismen håller även under semestern - bankunionen som skall lösa eurokrisen kallar Hurri för bullshit.?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Mycket oroliga tider

Finansminister Anders Borg varnar nu för att utvecklingen kan bli sämre än regeringen räknar med i dagens budget. Ändå är ekonomiska bedömare betydligt mer pessimistiska än Borg. ?

YLE - 01 feb 17 kl. 04:13

Vård, sprit och båtskatt: Här är frågorna som präglar våren i riksdagen

Vad kommer riksdagen att debattera under våren? Svenska Yle listar sju frågor som är värda att hålla ögonen på! 1.

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 09:14

Signaler om framtida räntehöjningar i fokus

Olika enkäter bland analytiker visar så här långt en i stort sett total enighet om Fed kommer att lämna styrränteintervallet oförändrat nu. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden på fredagen in en sannolikhet på strax över 97 procent att styrränteintervallet oförändrat den 30 januari, och nära 70 procents sannolikhet att ränteintervallet också förblir oförändrat året ut. Fed höjde senast ränteintervallet med 25 punkter i december, till 2,25-2,50 procent, vilket då var helt i linje med förväntningarna.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa. Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg. Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

BT - 20 sep 12 kl. 11:13

Borg: Sverige har marginaler

Finansminister Anders Borg varnar för "mycket oroliga tider" och varnar ett stagnerande Europa.
Men även "om världsekonomin stannar" har Sverige marginaler för att agera, säger Borg.
Glädjekalkyler, enligt oppositionen.

BT - 16 sep 13 kl. 14:34

Yellen ny favorit som Fedchef

USA:s förre finansminister Larry Summers drar tillbaka sin kandidatur till chefsposten för den amerikanska centralbanken, Federal Reserve (Fed). Det öppnar för den mer duvaktiga Janet Yellen som i februari kan bli den första kvinnliga Fedchefen.Skälet till att Summers kliver av är att han inte vill ha en ilsken debatt i senaten om sin nominering, skriver han i ett brev till president Barack Obama.

Opinionen.se - 08 aug 13 kl. 13:31

Borg ser fortsatta risker i ekonomin

Risknivån i den internationella ekonomin är fortsatt hög, och siffrorna pekar på fortsatt svag ekonomisk utveckling i Sverige, enligt finansminister Anders Borg. ? Huvudslutsatsen är att vi har fortsatt ett väldigt utmanande ekonomiskt läge för Sverige, vilket beror på att vi har betydande ekonomiska svårigheter i omvärlden, sade han vid en pressträff på torsdagen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Lifco stärker resultatet i första kvartalet

Industrikoncernen Lifco rapporterar en vinst om 326 miljoner kronor, vilket innebär en ökning med 25,9 procent på årsbasis. Det framgår av bolagets rapport för det första kvartalet..

DI - 15 minuter sedan

Därför vänder bjässen ned på börsen

Vid första anblick kommer läkemedelsjätten Astra Zeneca med en stark rapport för årets första kvartal som slår analytikernas förväntningar. Men allt är knappast frid och fröjd, aktien pressas och flera svagare punkter oroar placerare och analytiker..

DI - 15 minuter sedan

SolTechs dotterbolag Swede Energy vinner två affärer för 8,1 MSEK

Swede Energy har fått en order på 4.7 MSEK för etapp två till Karlskrona Solpark som ska bli Sveriges största. Bolaget har även vunnit upphandlingen av solcellsinstallation på nybyggnationen av Örebro Universitetssjukhus värd 3,4 MSEK.

DI - 15 minuter sedan

Flygbolaget varslar – över 350 anställda ska bort

Flygbolaget BRA har varslat 363 anställda om uppsägning. Anledningen är minskad efterfrågan på inrikesflygningar..

DI - 15 minuter sedan

SBB får investment grade-betyg av S&P Global Ratings

SBB har fått investment grade-kreditbetyg från Standard & Poor's (S&P)..

DI - 30 minuter sedan

Indutrade köper holländskt bolag med 30 Meur i omsättnig

Industrigrossisten Indutrade köper holländska QbiQ Group som har cirka 80 anställda och en årlig omsättning på 30 miljoner euro..

DI - 30 minuter sedan

Räntor & valutor: Räntespreaden ökar mellan Italien och Tyskland

Spreaden mellan tyska och italienska räntor stiger på fredagen samtidigt som rörelserna generellt är dämpade på valutamarknader och europabörserna handlas något lägre..

DI - 30 minuter sedan

Fagerhult offentliggör emission på 2,2 miljarder kronor

Styrelsen för Fagerhult har beslutat att genomföra en företrädesemission på cirka 2.213 miljoner kronor för att återbetala brygglånet som upptogs i samband med förvärvet av det italienska belysningsföretaget iGuzzini illuminazione..

DI - 45 minuter sedan

Sony kapar helårsprognosen – drar tillbaka vinstmål

Det japanska teknikkonglomeratet Sony kapar helårsprognosen i samband med rapporten för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Samtidigt drar bolaget tillbaka vinstmålen för elektronik- och underhållningsverksamheten efter mindre än ett år..

DI - 45 minuter sedan

Guldåren är förbi

JM redovisar en stabil rapport för det första kvartalet utan större överraskningar. Försäljningen av lägenheter ligger på en bra nivå men prissänkningar i Stockholm tynger marginalerna. Något aktiemarknaden tog fasta på och sänkte JM-aktien runt 5 procent i den inledande handeln..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.