SvD > Nyheter

Wednesday, 24 April, 15:11

SvD - 18 jul 11 kl. 14:08

Ointresse för krig gynnar försvaretFörsvarsmakten håller intresset för Afghanistankriget nere..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Afghanistankriget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ointresseför , krig, gynnar, försvaret
Kristianstadsbladet - 19 jan 18 kl. 08:51

Nils-Eric Sandberg: Krig om försvaret

Regeringen har hamnat i krig om försvaret – inte med någon utomstående, utan internt. Försvarsministern har en tolkning av den krigsrisk – med utomstående – som försvarsberedningen formulerat. Utrikesministern har en annan tolkning.

YA - 19 jan 18 kl. 10:12

Nils-Eric Sandberg: Krig om försvaret

Regeringen har hamnat i krig om försvaret – inte med någon utomstående, utan internt..

Trelleborgs Allehanda - 19 jan 18 kl. 10:12

Nils-Eric Sandberg: Krig om försvaret

Regeringen har hamnat i krig om försvaret – inte med någon utomstående, utan internt..

YA - 17 apr 18 kl. 00:01

Lantbrukarna förklarar krig mot Försvaret

Lantbrukarna har hamnat i krig med Försvarsmakten. Anledningen är försvarets krav på att begränsa byggnadshöjden till 33 meter över havet vid Kåseberga. ”Det försämrar lantbrukarnas möjlighet att konkurrera”, säger Jan Hultgren på LRF..

YLE - 08 mar 17 kl. 14:59

"Vi stärker inte försvaret för att förbereda oss på krig"

Riksdagen debatterade statsrådets försvarspolitiska redogörelse. Den centrala frågan är hur Finland ska kunna hantera ökade spänningar i närområdet. Redogörelsen syftar till att trygga försvarets resurser under de kommande åren.

Cornucopia - 10 dec 15 kl. 15:12

Regeringen bekräftar att civila myndigheter ska stödja försvaret

Regeringen tog idag det beslut som stod i vårens försvarspolitiska inriktningsproposition, dvs att civila myndigheter ska bistå Försvarsmakten vid kris eller krig, sk totalförsvarsplanering. Det innebär alltså inte att det ska återupptas någon planering för skydd av civilbefolkningen vid krig, även om det kan låta så.
Behöver civilt stöd i krig.

Cornucopia - 23 aug 16 kl. 21:31

Tyskland förbereder sig för krig - överväger återinföra värnplikt, skaffar civilförsvar

Tysklands krigsförberedelser i den nya civilförsvarsplanen fortsätter. Det civila samhället ska mobiliseras för att försörja det tyska försvaret med fordon, livsmedel, bränsle och infrastruktur. Man överväger också att återinföra ett värnpliktsförsvar bara fem år efter man avskaffade det.

Cornucopia - 28 mar 16 kl. 10:35

Livsmedelsverket: Sverige klarar inte maten vid krig

Föga överraskande berättar nu Livsmedelsverket att Sverige inte klarar matförsörjningen vid krig, eftersom vi är ett av länderna i världen med lägst självförsörjningsgrad på livsmedel. Det positiva är att man går ut med detta via Sveriges Radio, så allmänheten kanske lär sig att om de inte vill svälta vid krig måste de lägga upp lager.

Sveriges exakta självförsörjningsgrad är inte helt lätt att fastställa.

Cornucopia - 17 jul 18 kl. 17:45

Vem förstärker räddningstjänsten i krig?

Det rasar skogsbränder runt om i Sverige och på många håll har räddningstjänsten begärt in hjälp från Försvarsmakten via hemvärn och helikoptrar. Detta väcker frågan vem som är tänkt att förstärka räddningstjänsten i händelse av krig i Sverige? För det kommer brinna i skogarna även vid rysk fjärrbekämpning av svenskt territorium, och allt ordinarie räddningsbehov kvarstår.

Cornucopia - 02 aug 14 kl. 09:40

Ukraina: Science fiction-författarnas krig

Slate har en mycket intressant artikel, där verkligheten överträffar dikten. Ryska och ukrainska science fiction-författare har under många år skrivit böcker om just ett krig i eller om Ukraina och Krim, och nu slåss rent av dessa författare på olika sidor i det faktiska kriget.

Det är rent av så att en av den långa listan av författare, Fedor Berezin, numera är ställföreträdande försvarsminister i "Folkrepubliken Donetsk".

Cornucopia - 27 maj 18 kl. 19:27

Naivt att amatörer ska sköta totalförsvaret - krigsplacera proffsen i sina ordinarie jobb

Värnpliktsromantikerna, som drömmer om det gamla pappersbaserade invasionsförsvarets storhetstid, verkar ofta förorda att amatörer via pliktplacering ska ta hand om svenskt totalförsvar. Men en tvångsplacerad person kan knappast nå samma kompetens som den som utför en tjänst till vardags. Sverige bör se över vad för arbetsgivare och arbetsplatser som är totalförsvarskritiska och krigsplacera personalen i sina ordinarie jobb, istället för att ersätta dem med amatörer.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:52

Skola straffas – snokade i elevens mobiltelefon

Biträdande rektorn sa åt en elev att låsa upp sin telefon och gick sedan igenom innehållet. Agerandet har fått Barn- och elevombudet (BEO) att kräva skolan i Halmstad på 10 000 kronor i skadestånd till eleven för kränkande behandling..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:41

Svenskt Dream Team ska bryta VM-trend

Rekordmånga NHL-spelare finns med och det svenska VM-laget stämplas som något av ett Dream Team. Men faktum är att mängden NHL-spelare och framgångar inte går hand i hand. – Vi får se till att bryta den trenden, säger backstjärnan Victor Hedman..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:39

May sågas för ”hybrid av Nixon och Cersei Lannister”

Ett starkt och stabilt ledarskap har varit Theresa Mays mantra inför nyvalet i juni. Men på onsdagen anklagade hon plötsligt Bryssel för att försöka påverka valresultatet. ”Instabilt”, säger kritikerna, ”magnifikt” säger hennes anhängare..

SvD - 04 maj 17 kl. 16:15

Hockeyns bästa tid är nu – och VM hetare än på länge

Finalserien mellan HV71 och Brynäs var propaganda för sporten. Samtidigt tillbringas de ljusa nätterna med fördel framför tv:n, där det bjuds högklassig dramatik i Stanley Cup-slutspelet. Och nu börjar VM.

SvD - 04 maj 17 kl. 16:05

Sopor och nöjen – Le Pens vapen i norr

Klyftan är djup mellan stad och landsbygd i ett splittrat franskt presidentval. Där misstron och arbetslösheten härskar försöker Marine Le Pen samla stöd – med hjälp av bättre sophämtning och nöjesliv..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:49

Hetaste NHL-profilerna i ishockey-VM

Här finns World Cup-vinnare som Matt Duchene, framtidsnamn som Jack Eichel och poängsprutor som Nikita Kutjerov. Ishockey-VM innehåller en rad NHL-profiler. Den största av dem alla är dock svensk – Victor Hedman är VM-turneringens största profil i TT:s rankning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:51

Neymar upp i rätten – misstänks för bedrägeri

Den brasilianske fotbollsstjärnan Neymar misstänks för bedrägeri och korruption och ska infinna sig i rätten, meddelar spansk domstol..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:46

Grönborg mörkar premiärlaget

Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg väljer att mörka sitt lag till VM-premiären mot Ryssland. Hur många platser han lämnar öppna i VM-truppen återstår att se. – Det får ni se i kväll, sade han efter torsdagens träning..

SvD - 04 maj 17 kl. 15:40

Hur stort tålamod har regeringen med postchefen?

Postnords vd Håkan Ericsson lyckas med konststycket att skjuta förtroendet för bolaget ytterligare i sank. Kunder, anställda och ägarna – skattebetalarna – har fått nog sedan länge. Måttet borde snart vara rågat även på politisk nivå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.