SR > Nyheter

Saturday, 20 April, 19:42

SR - 18 jul 11 kl. 13:56

Ny drog oroar i USAEn ny drog med vldigt starka och frdande effekter sprider sig i USA. Drogen, som kallas badsalter, sljs fortfarande i vanliga butiker, men har har nu frbjudits i 28 delstater..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny drog, oroari , USA
GöteborgsPosten - 04 feb 19 kl. 14:40

Kinas militära makt oroar USA

Hangarfartyg, hypermoderna attackplan, supersnabba missiler. Kinas militära muskler har växt dramatiskt de senaste åren. I dagsläget har kineserna några av de mest avancerade vapensystemen i världen – och upprustningen fortsätter i hög takt, vilket nu oroar USA på allvar..

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 11 kl. 08:55

Ny drog oroar läkare i USA

Myndigheter i USA vittnar om ett ökat användande av droger som kallas "badsalter", skriver The New York Times. Preparatet har förbjudits i 28 stater men i exempelvis Arizona kan man köpa det i vanliga affärer. En akutläkare i Phoenix beskriver hur han fått söva ner patienter för att lugnande medel inte fungerat..

NT - 28 feb 13 kl. 06:33

Drönarattacker oroar USA:s kongress

USA:s drönarattacker mot egna medborgare oroar ledamöterna i representanthusets justitieutskott. Oro för attackernas laglighet förenar utskottets republikaner och demokrater..

SR - 20 jul 16 kl. 15:53

Trumps utrikespolitik oroar USA:s allierade

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trumps utrikespolitik oroar flera av USA:s allierade. På en presskonferens igår besvarade Trumps utrikespolitiska rådgivare, Joe Schmitz, frågor från utländska reportrar..

DI - 26 feb 16 kl. 07:12

Räntor och valutor: Oljan drog upp USA-börserna

USA-räntorna var stabila på torsdagskvällen efter vår stängning och har rört sig svagt uppåt i fredagens asiatiska handel. Uppgifter om att det ska bli ännu ett oljemöte i juli fick oljepriset att vända från minus till plus i den sena USA-handeln och detta drog även med sig USA-börserna uppåt..

Sydsvenskan - 07 feb 14 kl. 05:30

Tandkrämsbomber oroar USA

USA varnar för tandkrämsbomber inför OS-invigningen.Men ryska myndigheter tror inte att risken är större i Sotji än någon annanstans.– Jag är säker på att säkerhetsrisken i Sotji inte är värre än i New York, Washington eller Boston.

Sydsvenskan - 22 okt 15 kl. 01:08

Iranskt robottest oroar USA

Iran har provskjutit robotar, som enligt USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland kan bestyckas med kärnvapen. I ett brev uppmanar därför de fyra länderna FN:s Iran-sanktionskommitté att "vidta lämpliga åtgärder" för att landet brutit mot säkerhetsrådets resolutioner.USA och EU uppgav i söndags att sanktionerna mot Iran — bland annat i bank- och energisektorerna — ska hävas så fort utredningen om landets eventuella militära avsikter med dess kärnenergiprogram är klar.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 15 kl. 01:08

Iranskt robottest oroar USA

Iran har provskjutit robotar, som enligt USA, Storbritannien, Frankrike och Tyskland kan bestyckas med kärnvapen. I ett brev uppmanar därför de fyra länderna FN:s Iran-sanktionskommitté att "vidta lämpliga åtgärder" för att landet brutit mot säkerhetsrådets resolutioner.USA och EU uppgav i söndags att sanktionerna mot Iran — bland annat i bank- och energisektorerna — ska hävas så fort utredningen om landets eventuella militära avsikter med dess kärnenergiprogram är klar.

SvD - 08 maj 11 kl. 17:38

Växande skuld oroar USA:s finansminister

USA kan tvingas ställa in betalningarna..

SVT - 24 jun 11 kl. 19:30

Högt blodtryck oroar USA

Allt fler unga i USA lider av för högt blodtryck, visar en ny studie. Och nu har det blivit så akut allvarligt att läkare går ut och kräver att amerikaner måste ändra livsstil:.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Sámi Grand Prix firar 30 år

I kväll är det 30-års jubileum för Sámi Grand Prix, den samiska motsvarigheten till melodifestivalen. Varje år tävlar bidrag från hela Sápmi i två klasser; sång och jojk:.

SR - 3 timmar sedan

Tufft för statligt reservdelsbolag

Det statliga reservdelsbolaget Orio går knackigt. I fjol blev det förlust, företaget varslade i början av året ännu mer personal och värdet på bolaget har rasat de senaste åren..

SR - 3 timmar sedan

Nya protester i Paris — över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SR - 3 timmar sedan

Libyer kommer till Tunisien

De uppblossade striderna i Libyen märks även i grannlandet Tunisien. Det pågår dagligen en handel över gränsen mellan de två länderna, men det är påtagligt många fler libyer som nu rör sig på den tunisiska sidan..

SR - 3 timmar sedan

Danmark vill införa cybervärnplikt

Cyberkrigföring blir i allt högre grad en realitet i världen och länder rustar sig för försvar mot cyberattacker. I Danmark vill regeringen inleda försök med cybervärnplikt från årsskiftet..

SR - 6 timmar sedan

Wolodarski varnar för allt försiktigare medier

Ett ökande antal fällningar i Pressens Opinionsnämnd har lett till en osäkerhet bland publicister om hur det pressetiska regelverket ska tillämpas, det säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski i Ekots lördagsintervju..

SR - 6 timmar sedan

FÖRDJUPNING: Om skuldankaret och den svenska statsskulden

I samband med vårändringsbudgeten presenterade också regering sin vanliga ekonomiska prognos..

SR - 6 timmar sedan

Egypten uppmanas ge al-Sisi fler år vid makten

Egyptiska folket ska i dag rösta om ändringar i konstitutionen som gör det möjligt för president al-Sisi att sitta kvar vid makten till år 2030. Folkomröstningen kallas av kritiker för ytterligare ett steg bakåt mot diktatur..

SR - 7 timmar sedan

Påsken kommer med sommaren

Det varma, torra vädret ökar brandrisken i södra Sverige. Men det innebär också att sommaren officiellt anländer till flera platser nu under Påskhelgen..

SR - 6 timmar sedan

MP-ledning vill utreda namnbyte på partiet

Efter många års diskussioner vill Miljöpartiets ledning nu utreda ett namnbyte på partiet. Det beskedet kommer inför kongressen i maj. En rad medlemmar tycker att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.