Expressen > Nyheter

Friday, 19 April, 07:43

Expressen - 18 jul 11 kl. 13:15

Mandela fyller år och firasJOHANNESBURG. Eftertänksamt firande präglade Sydafrika på måndagen när nationalhjälten Nelson Mandela fyllde 93 år. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Johannesburg, Sydafrika, Nelson Mandela

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mandela, fyller, åroch , firas
DN - 18 jul 11 kl. 12:46

Mandela fyller och firas

Eftertänksamt firande präglade Sydafrika på måndagen när nationalhjälten Nelson Mandela fyllde 93 år..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nelson Mandela fyller 94 år

I dag fyller den sydafrikanske frihetshjälten Nelson Mandela 94 år. Mandela, som inte längre framträder offentligt, fick redan på tisdagskvällen besök av USA:s tidigare president Bill Clinton och hans dotter Chelsea.I Sydafrika uppmanas invånarna att ägna 67 minuter av dagen åt att hjälpa andra - lika många år som Mandela kämpade mot den sydafrikanska apartheidregimen.

Nyhetskanalen - 18 jul 12 kl. 08:58

Fredspristagaren Nelson Mandela fyller 94

Sydafrikas 12 miljoner skolbarn inledde på onsdagen sin dag med en sång för att gratulera landets före detta president Nelson Mandela på hans 94-årsdag. Mandela själv väntades inte framträda under dagen, utan förmodades fira med sin familj i hemmet i byn Qunu. Mandela tilldelades 1993 Nobels fredspris för sin kamp mot apartheid..

Nyheter 24 - 18 jul 11 kl. 13:01

BILDEXTRA: Nelson Mandela fyller 93 år - här är hans liv


President, Nobelpristagare, boxare, advokat, frihetshjälte och hedrad med över 250 utmärkelser. Nelson Mandela har hunnit mycket under sitt 93-åriga liv.  .

SR - 12 feb 15 kl. 14:55

Mumin fyller 70 - Firas på Junibacken

Från att fira Tove Jansson 100 år i fjol ska nu hennes skapelse Mumin också firas. Han fyller nämligen 70 i år..

Sydöstran - 14 jul 17 kl. 08:58

Kronprinsessan Victoria fyller 40 - firas storslaget

I dag fyller Kronprinsessan Victoria 40 år och hon firas stort både i Stockholm och på Öland. Såhär blir hennes firande!.

Expressen - 12 apr 18 kl. 22:13

Kronprins Frederik fyller 50 – firas i nio (!) dagar

Om en och en halv månad fyller kronprins Frederik 50 år.Det firas – i över en vecka.Han får ett nytt porträtt, ett forskningscenter och kommer att springa ett kungligt lopp..

Kristianstadsbladet - 17 jul 13 kl. 20:47

Mandela kommunicerar med omvärlden

Nelson Mandela gör "anmärkningsvärda framsteg" på sjukhuset i Pretoria, säger hans dotter Zindzi Mandela till Sky News.
Enligt dottern, som Mandela har med sin andra hustru Winnie Madikizela-Mandela, kan den förre presidenten kommunicera med omvärlden med sin hand och sina ögon. Hon säger också att han kan titta på tv med hörlurar.

BT - 17 jul 13 kl. 20:49

Mandela kommunicerar med omvärlden

Nelson Mandela gör "anmärkningsvärda framsteg" på sjukhuset i Pretoria, säger hans dotter Zindzi Mandela till Sky News. Enligt dottern, som Mandela har med sin andra hustru Winnie Madikizela-Mandela, kan den förre presidenten kommunicera med omvärlden med sin hand och sina ögon. Hon säger också att han kan titta på tv med hörlurar.

Barometern - 17 jul 13 kl. 20:49

Mandela kommunicerar

Nelson Mandela gör "anmärkningsvärda framsteg" på sjukhuset i Pretoria, säger hans dotter Zindzi Mandela till Sky News. Enligt dottern, som Mandela har med sin andra hustru Winnie Madikizela-Mandela, kan den förre presidenten kommunicera med omvärlden med sin hand och sina ögon. Hon säger också att han kan titta på tv med hörlurar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: En allvarligt skadad efter skoterolycka • 29-årig kvinna dödad under kravaller • Kritik mot donationer till Notre-Dame

En kvinna har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att hon voltat med en skotter i Gällivare under natten till fredagen.En kvinna sköts till döds på Nordirland när stora kravaller bröt ut natten till fredagen. Polisen utreder det inträffade som terrorbrott.

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna allvarligt skadad i skoterolycka

En kvinna ska ha skadats allvarligt i en skoterolycka i Gällivare under natten mot fredagen.Kvinnan fördes därefter till sjukhus, skriver Piteå-Tidningen.  .

Expressen - 1 timme sedan

Över 100 ex-politiker lever på skattepengar

Före detta riksdagspolitiker kvitterade förra året ut drygt 18,6 miljoner kronor i inkomstgaranti. 104 personer, som inte längre har några uppdrag, försörjs helt eller delvis av riksdagen, visar en kartläggning som Dagens Nyheter har gjort..

Expressen - 2 timmar sedan

Familjen och vännerna tog farväl av författaren Anders Ehnmark

Författaren och journalisten Anders Ehnmark har begravts. Vänner, familj och kolleger fanns på plats för att ta farväl.– Han visade världen för den svenska kulturjournalistiken, säger författaren och vännen Olle Svenning..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinna skjuten till döds på Nordirland – misstänkt terror

En kvinna i nordirländska Londonderry har skjutits till döds, enligt brittiska Sky News.Polisen utreder händelsen som en ”terrorhändelse”..

Expressen - 6 timmar sedan

Malis premiärminister avgår

Malis premiärminister Soumeylou Boubeye Maïga och hans regering avgår, rapporterar internationella nyhetsbyråer..

Expressen - 7 timmar sedan

Så påverkade Ryssland presidentvalet 2016

Redan 2014 startade Rysslands trollfabrik Internet Research Agency, IRA, sin påverkansoperation mot amerikanska presidentvalet 2016, enligt Mueller-rapporten. IRA grundades av affärsmannen Yevgeny Viktorovich Prigozhin. – Han brukar kallas för Putins kock, säger Patrik Oksanen, ledarskribent och expert i säkerhetsfrågor.

Expressen - 7 timmar sedan

Läs hela Mueller-rapporten här

Rapporten publicerad på amerikanska justitiedepartementets hemsida .

Expressen - 8 timmar sedan

Bil har vält på E4 – risk för köbildning

En bil har voltat på E4 i norrgående riktning vid Västertorp. Olyckan ha resulterat i att tre av fyra körfält är avstängda – och det finns risk för köbildning. – Den ska ligga på taket och vi har två bilar på väg, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Expressen - 9 timmar sedan

Mary och barnens härliga dag – med nya pandorna

Köpenhamns nya kelgrisar gör succé. Besökare köar i timmar för att få en glimt av pandorna Xing Er och Mao Sun. Självklart har kronprinsessparets tvillingar prins Vincent och prinsessan Josephine hälsat på.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.