SvD > Ekonomi

Thursday, 18 April, 21:44

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, sålde, Arbetslivsresurs
Supermiljöbloggen - 29 nov 14 kl. 11:03

Annie Lööf: Olyckligt att den borgerliga regeringen sålde utsläppsrätter

Centerpartiledaren ångrar försäljningen. Annie Lööf (C) ångrar att den förra regeringens sålde utsläppsrätter motsvarande 1,3 miljoner ton, utsläppsrätter som Sverige inte själv behövde. – Jag kan såhär i efterhand tycka att det var olyckligt, säger hon i Ekots lördagsintervju i Sveriges Radio.

Regeringen - 15 jul 11 kl. 11:47

Regeringen säljer statens aktier i Arbetslivsresurs

Regeringen har beslutat att sälja företaget Arbetslivsresurs till SMTW för 145 miljoner kronor. Pengarna kommer att användas till att minska statsskulden.- Genom försäljningen ges Arbetslivsresurs bättre förutsättningar att bedriva sin viktiga verksamhet.

Supermiljöbloggen - 06 sep 16 kl. 16:26

Regeringen satsar 12,9 miljarder på klimatet

Regeringen presenterade idag klimatsatsningar i budgeten för 2017. Satsningen beskrivs av regeringen som "den största investeringsbudgeten på klimat- och miljöområdet i Sveriges historia". Totalt satsar regeringen 12,9 miljarder kronor på klimatarbetet mellan 2017-2020.

DN - 19 jun 13 kl. 11:42

Regeringen vill sälja fler aktier

Regeringen sålde ut fler aktier i Nordea än vad som var tänkt från början och vill sälja fler aktier framöver. Det deklarerade finansmarknadsminister Peter Norman på presskonferensen efter att försäljningarna slutförts..

Alliansfritt Sverige - 02 jan 14 kl. 12:38

Årets ickeöverraskning: alliansen sålde statlig verksamhet till skatteparadisälskande företag

2011 såldes alliansen ut det statliga bolaget Arbetslivsresurs. Företaget som jobbar med hjälpa arbetslösa såldes till ett riskkapitalbolag, som SVT:s granskning visar sig ha tydliga kopplingar till skatteparadis. Regeringen visste att försäljningen var kontroversiell.

SVT - 02 jan 14 kl. 06:44

Regeringen höll tyst om kopplingar till skatteparadis

2011 sålde regeringen det statliga bolaget Arbetslivsresurs, som jobbar med att hjälpa arbetslösa, till ett riskkapitalbolag. Nu kan SVT avslöja att flera av riskkapitalisterna har sitt ägande via pappersbolag i Schweiz..

SVT - 02 jan 14 kl. 08:11

S: Lägg korten på bordet om Arbetslivsresurs

Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Magdalena Andersson (S) kräver efter SVT:s avslöjande att regeringen offentliggör alla detaljer i turerna kring försäljningen av Arbetslivsresurs..

YLE - 10 jun 14 kl. 14:29

Finansutskottet risar regeringen

Riksdagens finansutskott kritiserar regeringen för att inte komma till skott med sitt eget strukturpaket.
- Förra hösten fattade regeringen beslut som skulle verkställas under våren men det har hänt mycket lite, puttrar Finansutskottets ordförande Kimmo Sasi. Vi försöker nu sätta fart på regeringen!

Supermiljöbloggen - 11 feb 15 kl. 18:24

Regeringen säljer Vattenfalls brunkolsverksamhet, enligt DN

Enligt Dagens Nyheter så förbereder regeringen en försäljning av det statliga bolaget Vattenfalls brunkolsverksamhet. Den socialdemokratiska näringsministern Mikael Damberg och energiministern Ibrahim Baylan är enligt DN pådrivande för att en försäljning ska bli av. Det är oklart om det räcker med att regeringen fattar ett beslut eller om frågan måste tas upp i riksdagen.

Supermiljöbloggen - 12 dec 13 kl. 16:59

Regeringen kunde minska utsläppen med över en miljon ton – lät bli

Vänsterpartiets Jens Holm menar att regeringens agerande i klimatfrågan är förbryllande. Nu ställer han miljöminister Lena Ek (C) till svars. I förra veckan kom en ny rapport från Riksrevisionen, Klimat för pengarna?

TA - 19 jun 14 kl. 13:16

SCB ska hjälpa regeringen mot EU


Statistik ska hjälpa Sverige och regeringen att få rätt mot EU-kommissionen i visstidstvisten, hoppas arbetsmarknadsministern. Regeringen hävdar att möjligheten till staplandet av visstidsanställningar på varandra inte är något verkligt problem. Det har inte EU godtagit.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.