Nyhetskanalen > Nyheter

Friday, 19 April, 07:45

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 12:45

Färdtjänst via SenegalSnart kan den som beställer färdtjänst få prata med telefonister i Senegal.

.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Senegal

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färdtjänst, via, Senegal
Kristianstadsbladet - 17 aug 12 kl. 07:15

Klart att boka färdtjänst via Afrika

Det är nu klart att Skånetrafiken godtar färdtjänstföretaget Samres beställningscentral i Senegal i Västafrika när det gäller skånska färdtjänstkunder.
Tidigare sade Skånetrafiken av säkerhetsskäl nej till att färdtjänstbeställningarna går via Senegal då Samres tar över dessa i höst.
- Man är ju alltid orolig över att personuppgifter ska läcka ut.

SvD - 17 aug 12 kl. 07:15

Klart med färdtjänst via Afrika

Skånetrafiken godtar att Samres använder sin beställningscentral i Senegal för skånska färdtjänstkunder..

NT - 10 aug 12 kl. 08:36

Vill ha färdtjänstbokning i Senegal

Den som bokar färdtjänst i nordvästra och östra Skåne ska kopplas via en beställningscentral i Senegal, det vill entreprenören Samres som sköter färdtjänstbeställningar. Men Skånetrafiken ställer sig på bromsen med argumentet att datasäkerheten i Senegal inte är tillräcklig för att hantera resenärernas personuppgifter. Tiden är kort för parterna att komma överens - den 3 september ska Samres ta hand om samtalen till färdtjänstresenärerna, rapporterar Kristianstadsbladet..

GöteborgsPosten - 13 mar 14 kl. 11:55

Det blir ingen färdtjänst från Senegal

Västtrafik vann striden om att färdtjänstresor inte ska kunna beställas via Senegal. Samtidigt vann motparten Samres AB ändå upphandlingen av en beställningscentral för färdtjänstresor..

Sydsvenskan - 16 mar 15 kl. 04:00

Vad händer med dem som har svarat på färdtjänstsamtalen i Senegal?

Samres har förlorat upphandlingen av beställningscentral för färdtjänstresorna i Skåne. De hade, trots många färdtjänstresenärers protester, utlokaliserat beställningscentralen till Senegal. Jag hoppas att det framöver blir bättre för dem som har färdtjänst i Skånetrafikens regi, då den nya centralen kommer att förläggas till Lund och man bör slippa de språkförbistringar som har uppstått.

Expressen - 18 feb 15 kl. 19:17

Slut på samtalen till Senegal för färdtjänst

För att tjäna pengar placerade trafikföretaget Samres sin beställningscentral för färdtjänst i Skåne i afrikanska Senegal. Men nu är kostnaderna för höga - Samres förlorade senaste upphandlingen. De närmsta två åren är det Taxi Kurir som sköter bokningarna..

Kristianstadsbladet - 15 mar 13 kl. 19:21

Inte billigare med egen färdtjänst

Utredningen om det skulle bli billigare och bättre att köra färdtjänst i egen regi för kommunen är klar. På tre sidor förklarar förvaltningen det sannolikt inte går att göra.
Det var efter ett yrkande från Sverigedemokraterna i slutet av december som omsorgsnämnden tillsatte en utredning kring pris- och kvalitetsskillnader mellan färdtjänst i egen regi jämfört med avtalet med Skånetrafiken.

News55 - 25 maj 16 kl. 15:40

Färdtjänst dumpade dement kvinna 13 mil fel

När den dementa och förvirrade gamla kvinnan skulle skjutsas till sin läkare på Väddö släppte färdtjänsten istället av henne på Värmdö 13 mil bort, trots att han inte hade någon specifik adress. Det skriver Nacka Värmdö Posten. Utan att veta vart hon skulle ta vägen eller var hon befann sig någonstans blev kvinnan stående medan Taxi Kurir-taxin körde iväg.

BT - 05 jan 13 kl. 11:01

Färdtjänst-bluff stod äldre dyrt

Äldre personer med färdtjänst kan ha blivit lurade på pengar av en taxichaufför som felaktigt utger sig för att köra sådan trafik åt Borås stad. ?Vi har fått information om några fall men tror att mörkertalet kan vara väldigt stort, säger arbetsledaren Maria Klug som handlägger färdtjänstfrågor på tekniska förvaltningen.

Uppsalanyheter.se - 03 feb 16 kl. 19:37

Tjänstemän tar färdtjänst vid tjänsteresor - kvalitetssäkring säger politikerna

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer beslutat att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor.

News55 - 07 feb 17 kl. 14:14

Funktionsnedsatt 87-åring kan nekas färdtjänst

Den 87-årige mannen är bosatt i Växjö och lider både av en ögonsjukdom och svår åderbråck. Det gör att han bara kan röra sig korta sträckor, vilket var anledningen till att mannen ansökte om och beviljades rätt till färdtjänst. Trots att mannen fick rätt i domstol tycker länstrafiken Kronoberg annorlunda.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.