DN > Ekonomi

Saturday, 20 April, 23:45

DN - 18 jul 11 kl. 12:35

Stora förväntningar inför EU-möte om krisenFörväntningarna på finansmarknaderna är stora inför det extrainsatta EU-toppmötet på torsdag..
Läs mer på DN
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora förväntningarinför , EU-möteom , krisen
HBL - 09 sep 14 kl. 08:00

Små och medelstora företags förväntningar sjunker

Konjunkturförväntningarna bland små och medelstora företag har sjunkit klart jämfört med början av året. Det visar en barometerundersökning som Företagarna i Finland, Finnvera och Arbets- och näringsministeriet har låtit göra.28 procent av de små och mellanstora företagen tror att vi går mot bättre tider ekonomiskt, medan ungefär 20 procent tror att tiderna blir ännu sämre än nu.

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 12 kl. 21:21

Italienska krisen - förbannelse eller välsignelse?

En stark trupp, låga förväntningar och en nypa kontrovers. Där har ni Italiens segerrecept. Global Fussballs gästbloggare Gustav Nalin Nilsson förklarar varför.

Dagens PS - 20 dec 16 kl. 11:05

Ödesdomen i HQ-krisen: ”Vissa blev äcklade”

I senaste avsnittet av SVT-programmet Historieätarna gästas komikerduon Erik Haag och Lotta Lundgren av SvD:s ekonomijournalist Carolina Neurath. I ett klipp från programmet återskapar man det som blivit en uppmärksammad scen ur SvD-reporterns bok ”Den stora bankhärvan” – den om hur medgrundaren Mats Qviberg punkterade allas förväntningar om en räddning av den krisande banken. I klippet syns Erik Haag ta rollen som Qviberg medan Lotta Lundgren får spela affärskompanjonen Sven Hagströmer, även han medgrundare av HQ.

Dagens PS - 30 mar 17 kl. 12:33

Älskad folkaktie rasar: ”Värsta krisen någonsin”

Efter en uppgång på 3 procent i den inledande handeln hade H&M:s aktie fallit till minus 5 procent vid 11-tiden på onsdagen. Bakgrunden är morgonens kvartalsrapport som faktiskt var bättre än vad analytikerna hade förväntat sig. Anledningen stavas framtiden, skriver SvD Näringsliv som talat med Avanzas sparekonom Claes Hemberg.

Expressen - 11 maj 18 kl. 09:02

MFF kan värva sig ut ur krisen

Malmö FF:s säsongsinledning har varit katastrofal sett till de förväntningar som finns på klubben både internt och externt.Nu öppnar sportchefen Daniel Andersson för att värva sig ur krisen.– Vi får se över vad vi behöver, så klart, säger Andersson..

YLE - 02 aug 12 kl. 13:39

Höga förväntningar inför ECB-chefens presskonferens

Europeiska centralbanken ECB möts i dag i Frankfurt för att besluta om styrräntan och andra möjliga stimulansåtgärder för att få bukt med eurokrisen. Centralbankens chef Mario Draghi sade förra veckan att ECB kommer att göra allt den kan för att rädda euron, och nu är förväntningarna höga på Draghi. Han väntas i dag presentera nya åtgärder för att stävja den galopperande krisen.

SmålandsPosten - 07 nov 13 kl. 21:09

Akuta krisen över men ryggsäcken tynger

Det hårda arbetet sedan i våras har gett ordentligt klirr i kassan för Tingsryds AIF.
Den ekonomiska vanskötseln från föregående säsonger har däremot orsakat en tung ryggsäck att släpa på.
Den suveräna serieledaren kämpar i både med- och motvind utanför isen.

SR - 08 apr 14 kl. 08:35

Höga förväntningar på Italiens nya premiärminister

I Italien är pressen hård på nye premiärministern Matteo Renzi att göra förändringar för att lösa den ekonomiska krisen och förändra Italien. I kväll presenterar den unge premiärministern sin ekonomiska plan efter att han tog över makten i februari..

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 20:59

Greklands ekonomi slår förväntningar


Greklands ekonomi utvecklar sig bättre än väntat och kommer inte behöva ett tredje räddningspaket från internationella långivare, säger premiärministern Antonis Samaras till tidningen Realnews.Efter en omfattande skuldkris i landet som nästan drev Grekland ur eurosamarbetet har den grekiska regeringen börjat få bättre ordning på landets finanser.Sedan 2010 har landet varit beroende av ett räddningspaket på 240 miljarder euro från EU och Internationella valutafonden (IMF).

BT - 13 sep 14 kl. 20:59

Greklands ekonomi slår förväntningar

Greklands ekonomi utvecklar sig bättre än väntat och kommer inte behöva ett tredje räddningspaket från internationella långivare, säger premiärministern Antonis Samaras till tidningen Realnews. Efter en omfattande skuldkris i landet som nästan drev Grekland ur eurosamarbetet har den grekiska regeringen börjat få bättre ordning på landets finanser.Sedan 2010 har landet varit beroende av ett räddningspaket på 240 miljarder euro från EU och Internationella valutafonden (IMF).

ÖstersundsPosten - 14 jul 15 kl. 08:50

EU:s vision lever ännu, trots den grekiska krisen

Det blir en besk kalk för grekiska regeringen med Alexis Tsipras att svälja. Ett halvår av förhandlingar med kaos och hårda ord hade inte bara skapat orimliga förväntningar på hemmaplan utan även eroderat förtroendet från de andra länderna..

Fler nyheter från DN

DN - Igår: 18:23

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - Igår: 11:33

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - 17 apr 19 kl. 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Rekordmånga kvinnor till byggbranschen

Stor ökning av antalet kvinnor som utbildar sig inom samhällsbyggnad och byggteknik..

DN - 13 apr 19 kl. 20:31

Vän till Indiens premiärminister pekas ut i korruptionshärva

En nära vän till Indiens premiärminister fick mer än en miljard i skattelättnader för sina företag i Frankrike i samband med en flygplansaffär länderna emellan. Det skriver franska Le Monde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.