DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 05:31

DI - 18 jul 11 kl. 12:25

M & FP: Bra med hemkört på SystemetFolkpartisten Carl B Hamiltons förslag om att Systembolaget ska köra hem varor till kunderna får tummen upp av flera partier..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Systemet, Carl, Hamiltons, Systembolaget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M FP Bramed , hemkört, Systemet
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hemkört från Systemet

Systembolaget får börja köra hem sprit till medborgarna, åtminstone på försök, uppger Ekot. Redan i höst kan försöket börja, har regeringen bestämt.Det åligger fortfarande Systembolaget att inte sälja till personer som är under 20 år och inte heller till personer med uppenbara alkoholproblem.

DN - 19 feb 13 kl. 15:50

Få väljer hemkört från Systemet

Ytterst få hushåll utnyttjar möjligheten att få Systembolagets varor hemkörda. Knappt tre hemleveranser per vardag får inte alkoholforskarna att direkt hissa varningsflagg. Nu utökas försöket till fler orter..

YLE - 09 jan 17 kl. 06:53

Lång telefonkö till hälsovård i Helsingfors – "Det nya systemet är helt kaputt"

Många patienter som har försökt ringa hälsovårdscentralerna i Tölö, Vallgård och Nordsjö har fått vänta i timmar. Problemet har att göra med ett nytt servicesystem som togs i bruk i december. Meningen är att en allt större del av patienterna ska kontakta sin HVC elektroniskt.

YLE - 19 feb 16 kl. 08:59

Ingå ska utreda hemkörd mat - beslut om maten fattas senare

Ingå kommun ska fortsätta utreda olika möjligheter för hemtransporterad mat. Det nuvarande systemet med måltidsautomat och hemtransportrad mat fortsätter så länge. Konceptet med en måltidsautomat från företaget Menumat har fått blandat mottagande.

Skånskan - 01 aug 16 kl. 06:00

Politiker ser fördelar med systemet

lund Problemet är inte systemet med fritt sök i Skåne, utan att Lunds kommun har varit för långsam i planeringen av en femte gymnasieskola, menar politikerna i utbildningsnämnden.– Det är en bra affär för Lund att så många elever väljer att gå här, men det är sämre för orter som drabbas, som Eslöv och Landskrona. Systemet bygger på valfrihet men konsekvensen blir att alla vill till storstäderna, säger Anders Ebbesson (MP), ordförande i utbildningsnämnden.

BT - 02 dec 14 kl. 14:58

Bra år för pensionsspararna

De närmaste veckorna placeras 35 miljarder kronor i våra premiepensionsfonder, där det statliga alternativet dominerar stort. Och med bara några veckor kvar ser 2014 ut att bli ett bra år för pensionsspararna.Varje år i december sätts årets samlade premiepension in på spararnas konton.

Dagensanalys.se - 28 apr 17 kl. 16:25

Annonsörer kan nu veta om de syns i bra eller dåliga artiklar

Genom att kombinera Rocket Fuels AI-teknik med IBM Watson Discovery får annonsörer tillgång till ett kraftfullt verktyg som identifierar artiklar som är bra att associeras tillsammans med, men hittar även artiklar att undvika. Allt sker i realtid. Den nya funktionen kallad Brand Moments och gör det möjligt för Rocket Fuel’s AI teknologi att agera på nyhetsartiklar i realtid.

Sydsvenskan - 01 feb 11 kl. 00:05

"Bra kollektivtrafik gynnar jämställdhet"

Eftersatt underhåll och frånvaro av investeringar har i vinter hårt drabbat de skånska kollektivtrafikpendlarna, varav majoriteten är kvinnor. Det är hög tid att se infrastrukturplaneringen ur ett jämställdhetsperspektiv, skriver Lars Ohly, partiledare (V), Martina Nilsson, kommunalråd (V) i Malmö, och Vilmer Andersen, gruppledare (V) i Region Skåne.
I december var vartannat av Skånetrafikens tåg försenat.

HBL - 02 jul 13 kl. 19:04

Systemet för yrkesinriktad rehabilitering kritiseras

Beslutet om en andra handledsoperation innebar för fyra år sedan slutet på Elina Keski-Hakunis karriär som frisör. Blodet i hennes högra handled cirkulerade ännu inte som det skulle och hon stod inför en operation som skulle göra handleden stel. Hon behövde skaffa sig ett nytt yrke.

E24 - 09 aug 11 kl. 16:38

Norman: Finansiella systemet ser bra ut

Det svenska finansiella systemet fungerar bra, det finns bra verktyg och beredskapen är hög..

Barometern - 18 dec 13 kl. 14:11

Glad gubbe - bra krog

En smiley ska visa schyssta krogar. Nytt märkningssystem ska visa vilka restauranger som klarar miljökrav. Systemet har funnits länge i Köpenhamn, men nått över Öresund till både Helsingborg och Malmö.

Fler nyheter från DI

DI - 13 timmar sedan

Gula västarna i ny protest i Paris – över 100 gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

DI - 14 timmar sedan

Så fixar du din egen solenergi – utan att vänta på bidrag

Solceller är hett och blir i snabb takt billigare. Men det är kö till regeringens investeringsbidrag. För den som inte vill vänta på ett osäkert bidrag finns alternativ som minskar kostnaden betydligt.

DI - 15 timmar sedan

Efter utpressningshotet: ”Fullblodsgalningar har svårt att sy ihop sådana projekt”

För knappt två veckor sedan utsattes Findus för utpressningshot. Enligt Svensk handel är det dock svårt att nå framgång med den typen av brottsliga äventyr mot storbolag som i regel står väl rustade för säkerhetshot..

DI - 15 timmar sedan

Bolagen som ser potential i samhällsnytta: Det är en god affär för oss

Sudda bort likhetstecken mellan välgörenhet och ansträngningar för att få bukt med problem i socialt utsatta bostadsområden. För fastighetsbolaget Trianon är samhällsnyttiga insatser snarare en formel för gott affärsmannaskap. I ansträngningarna för att skapa uppåtgående spiraler på en haltande arbetsmarknad visar även tandhygienföretaget Tepe vägen med hälsofrämjande aktiviteter..

DI - 16 timmar sedan

Miljöpartiet kan byta namn – frågan ska utredas

Flera medlemmar vill att Miljöpartiet de gröna bara ska heta De gröna. Nu vill Miljöpartiets ledning utreda ett namnbyte för partiet, det rapporterar Sveriges Radio..

DI - 16 timmar sedan

Flottan fyller 70 år – Kina spänner sina militära muskler

Den kinesiska flottan fyller 70 år, då passar Kina på att spänna de militära musklerna. På tisdag ska man visa upp nya krigsfartyg, däribland atomubåtar och jagare..

DI - 16 timmar sedan

Expertens åtta knep: Maxa mobilens livslängd

Är din mobil frustrerande trög, eller har batterierna börjat kärva? Genom ett par enkla knep kan du förlänga mobilens livslängd rejält, enligt mobilexperten Mattias Hartmann. .

DI - 16 timmar sedan

Riskkapitalisten: ”Vi slog läger om natten och vaknade upp i en rondell”

Den bästa resa jag gjort. När jag bestämde mig för att resa till Nepal, köpte vandrarkängor samma kväll och åkte nästa dag. Åkte kanot genom djungeln i en vecka och bodde hemma hos människor.

DI - 17 timmar sedan

Petade L-profilen till attack mot nya toppkandidaten

Cecilia Wikström petades under uppmärksammade former från Liberalernas lista till Europaparlamentsvalet. Nu går hon till attack mot partiledningen och nya toppkandidaten Karin Karlsbro. ”Hon har haft en aktiv del i att det blev så här”, säger Cecilia Wikström till DN..

DI - 17 timmar sedan

Enorm prestanda i lyxbil med extra allt

BMW:s nya cabriolet kan kappköra med valfri Ferrari och är så maxat utrustad att vår testförare kommer på sig själv med att tänka ”herregud så bra jag kör” under provturen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.