SR > Nyheter

Friday, 19 April, 17:41

SR - 18 jul 11 kl. 12:22

Åklagare synar försvarets upphandling av reklamEkots rapportering om allvarliga felaktigheter som begicks när försvaret upphandlade reklam för 300 miljoner kronor väcker nu åklagarmyndighetens intresse. Chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption tittar nu närmare på hur upphandlingen gick till..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Alf Johansson, Riksenheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åklagare, synar, försvarets, upphandlingav , reklam
HBL - 26 apr 14 kl. 05:31

Kommuners upphandling under lupp

Finland vill gärna vara bäst i klassen i korruptionsfrågan – men EU-kommissionen har den här veckan bett Finland vidta åtgärder för insyn i kommunernas upphandling.Ett anmärkningsvärt antal justitieministrar samlas i Helsingfors på måndag med justitieminister Anna-Maja Henriksson och statsminister Jyrki Katainen som värdar. På plats är också kommissionär Cecilia Malmström som presenterar en dyster korruptionsrapport publicerad den här månaden.

Kristianstadsbladet - 13 nov 12 kl. 10:00

Konkurrensverket synar upphandling

Just nu håller en ny reningsanläggning att installeras på simhallen i Bromölla. Samtidigt tar utredningen kring hur den köptes in en ny vända. Nu ska Konkurrensverket titta på saken.

YLE - 24 apr 13 kl. 14:16

Försvarspolitiker synar Sisu och Syndalen

Försvarsutskottet med sannfinländaren Jussi Niinistö i spetsen besöker Västnyland i morgon. På förmiddagen besöker utskottet Syndalen och följer med när beväringar från Nylands Brigad övar. På eftermiddagen gör försvarsutskottet ett besök vid lastbilsfabriken Sisu Defence i Karis.

YLE - 24 apr 13 kl. 14:58

Riksdagsmän synar Sisu och Syndalen

Försvarsutskottet med sannfinländaren Jussi Niinistö i spetsen besöker Västnyland i morgon. På förmiddagen besöker utskottet Syndalen och följer med när beväringar från Nylands Brigad övar. På eftermiddagen gör försvarsutskottet ett besök vid lastbilsfabriken Sisu Defence i Karis.

YLE - 10 dec 13 kl. 11:37

Statsåklagare: Inget åtal i försvarsmaktens upphandlingsärende

Statsåklagare Juha-Mikko Hämäläinen har beslutat att inte väcka åtal för misstanke om brott med anledning av Taktiska IP-centrets upphandlingar. I förundersökningen hördes tre officerare som tjänstgör i militärtjänst vid försvarsmakten som misstänkta för brott mot tjänsteplikt och grovt missbruk av tjänsteställning. Enligt förundersökningen hade företaget Ascom utvecklat ett kommunikationssystem för försvaret men utan att försvaret officiellt skulle ha beställt det.

BT - 11 dec 13 kl. 17:47

Mordrättegång förlängs efter försvarets utspel

Hovrättens förhandling om mordet i garaget på Distansgatan förlängs sedan försvaret presenterat en egen utredning om skospår på brottsplatsen. - Jag kunde inte sitta i rättssalen och bemöta om detta var riktigt eller inte. Därför har jag åberopat förhör med polisens tekniker, säger vice chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Nya Wermlands Tidningen - 12 nov 14 kl. 06:00

Konkurrensverket synar Eda kommun

Konkurrensverket har ställt ett antal frågor i en skrivelse till Eda kommun, sen man fått ett tips som gör gällande att allt inte skulle gått rätt tillväga vid en kommunal upphandling..

Expressen - 08 nov 12 kl. 19:19

Utpekade knarkligans ledare anmäler åklagare

Jonas Falk, tidigare Oredsson, har anmält kammaråklagare Karin Bergstrand för tjänstefel. Kokainligans utpekade huvudman menar att Karin Bergstrand lämnat falska uppgifter under rättegången. "Hemliga löften till hemliga länder kan inte gå före försvarets rätt till insyn i utredningen", skriver Falk i sin anmälan..

Barometern - 11 dec 13 kl. 07:12

Arbete med ny deponi anmält till åklagare

Arbetsmiljöverket har anmält arbetena vid deponin på Storskogen till åklagare för åtalsprövning. Orsaken är att kommunen missade att göra en föranmälan. Den nya deponin utgör en del av den planerade saneringen av hamnen i Oskarshamn.

BT - 22 jun 12 kl. 12:23

Försvarets slutplädering i Breivikmålet avslutad

Geir Lippestads slutplädering i Breivikmålet avslutades på fredagsförmiddagen. Han yrkar på fängelsestraff och att Breivik principiellt borde frikännas eftersom han erkänt brotten och uppger att han handlat i nödvärn. ?

Expressen - 27 jun 14 kl. 17:09

Östermalmsladyns försvar: Jävig åklagare

Sent under torsdagen dömdes Östermalmsladyn Tone Oppenstam till fängelse i två år och nio månader i Svea hovrätt. Men den här historien är långt ifrån utagerad. Från försvarets sida menar man att rätten har använt sig av en jävig domare och därmed vill man att domen inte ska gillas..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Trump kan åtalas efter sitt presidentskap

Donald Trump reagerar nu på twitter efter att en maskad version av Muellerrapporten gjorts offentlig. Bland annat kallar han rysslandsutredningen en ”olaglig bluff”..

SR - 1 timme sedan

Dödlig busskrasch inför Garcías begravning

Flera personer har omkommit i en bussolycka norr om Perus huvudstad Lima, rapporterar peruanska medier. I bussen satt en delegation som var på väg till den peruanske ex-presidenten Alan Garcías begravning..

SR - 1 timme sedan

Morfar till Skråmos barn: Jag började gråta

IS-rekryteraren Mikael Skråmos barn är nu ett steg närmare att få komma hem till Sverige. Det uppger barnens morfar, Patricio Galvez för Ekot..

SR - 1 timme sedan

Fler metoder på väg för tidigare cancerupptäckt

Dödligheten i flera vanliga cancersjukdomar kan minska med nya screening-metoder som avslöjar tumörerna tidigare, enligt ny rapport från Socialstyrelsen..

SR - 2 timmar sedan

Kraftig ökning av uppsagda tjänstemän

Antalet uppsägningar ökar. Trygghetsrådet, som hjälper tjänstemän att finna nya arbeten har märkt en ökning med 26 procent de första kvartalet i år..

SR - 3 timmar sedan

Många döda efter kyrkras i Sydafrika

I Sydafrika har 13 personer omkommit i samband med att en kyrka rasat ihop norr om hamnstaden Durban, i östra Sydafrika..

SR - 4 timmar sedan

Skråmos barn ett steg närmare Sverige

IS-rekryteraren Mikael Skråmos barn har av kurdiska myndigheter i Irak getts klartecken att föras från flyktingläger i Syrien till det svenska konsulatet i staden Erbil i Irak, rapporterar TV4..

SR - 5 timmar sedan

Rumäniens justitieminister avgår

I Rumänien avgår justitieministern efter en öppen konflikt med det egna partiet. Ministern har motsatt sig lagändringar som kritiker anser kommer att stoppa åtal mot korruptionsanklagade politiker.

SR - 5 timmar sedan

Snart avgörs vem som skrattar sist i Ukrainas val

Presidentvalet står mellan en 41-årig politiskt oprövad tv-komiker och den tolv år äldre kritiserade sittande presidenten. I dagarna avgörs vem av dem som ska styra Ukraina de närmaste åren..

SR - 8 timmar sedan

Brutal norsk behandling av samer undersöks

I Norge granskas nu statens tidigare hårda förnorskningspolitik mot samer. – Den ledde till ett skambeläggande av samers språk och kultur, säger Dagfinn Høybråten som leder Norges nya sannings- och försoningskommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.