Nyhetskanalen > Nyheter

Monday, 22 April, 15:35

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 11:55

Fler kvinnor i jägarkårenJägarkåren växer och allt fler kvinnor och unga tar jägarexamen. De senaste fem åren har antalet avklarade teoriprov ökat med nära det dubbla, trots att utbildningen blivit både dyrare och mer omfattande.

.
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, kvinnori , jägarkåren
BT - 19 nov 12 kl. 13:54

Bättre villkor behövs för jägarkåren

Den svenska jägarkåren har många uppdrag från samhället i skötseln av viltvården, såsom att bibehålla lagom stora viltstammar, minska skador, eftersöka trafikskadat vilt, dokumentera sjukdomar, hantera kött med mera. Det innebär att jägarkåren har ett stort ansvar och ett stort förtroende att sköta detta, vilket också görs på ett mycket bra sätt.
Dessvärre fungerar det inte alltid lika bra från samhällets sida.

SvD - 03 nov 14 kl. 19:47

Snabb föryngring av jägarkåren

Just nu sker en kraftig föryngring av jägarkåren. En orsak kan vara att det finns nya arter att jaga, som vildsvin, och det gör att nybörjare inte är lika beroende av att komma med i ett älgjaktlag. Men när fler unga storstadsbor vill skjuta djur förändras de traditionella strukturerna – jakt kan vara på väg att bli en klassfråga..

Nya Wermlands Tidningen - 05 mar 13 kl. 08:30

Jägarkåren växer ? även fler kvinnor tar jägarexamen

Statistik från Svenska Jägareförbundet visar att det antal personer som klarade jägarexamens teoretiska prov förra året ökade med tio procent jämfört med året innan. Även i Filipstad har intresset för att ta jägarexamen ökat och ökningen av kvinnor är större än i riksgenomsnittet..

Länstidningen i Jämtland - 12 sep 18 kl. 15:00

Ny sjukdom hittad hos älgar - fler kontroller införs

Älgjakten pågår nu för fullt i länet. Jägarkåren är en viktig del i den övervakning av sjukdomen....

YLE - 17 jun 15 kl. 14:48

På 70-talet utrotades binnikemasken – nu är det fästingarnas tur!

Nu höjs röster för att stoppa fästingarnas framfart. En av dem som vill se en förändring är parasitolog Margaretha Gustafsson från Åbo Akademi. - På 60- och 70-talet gick myndigheterna ut med information om hur människor skulle undvika att smittas av binnikemasken.

YLE - 13 jul 15 kl. 09:00

Golfbubblan som sprack

Golfaktier har blivit en kvarnsten om halsen på de allt äldre ägarna. Ingen vill köpa dem, värdet har rasat och ägarna är tvungna att betala kostsamma reparationer av golfbanorna.
- Jag kan säga det rent ut.

YLE - 01 feb 17 kl. 16:37

Framtidens jägare bor i städerna

Allt fler jägare bor i städer och är beredda att betala för till exempel ett jaktveckoslut med kompisarna. Ändrade jaktvanor skapar nya företag på landsbygden som kan syssla med allt från jaktupplevelser till viltsafari och slakteritjänster. Ungefär två tredjedelar av Finlands drygt 300 000 jägare bor nära sina jaktmarker.

Barometern - 28 nov 13 kl. 07:21

Gör en vetenskaplig bedömning

Vi håller med Jägareförbundet om att Sverige behöver en långsiktig rovdjursförvaltning. Men Centerpartiets rovdjursfientliga proposition är inte lösningen. Den brister på en rad väsentliga punkter och bör göras om i grunden.

SmålandsPosten - 22 nov 13 kl. 00:30

Bryssel lider brist på praktisk klokhet

Irländaren Joe Hennon är talesperson för EU:s miljökommissionär, och den som nu återigen flaggar för att dra Sverige inför domstol i vargfrågan. I början av december är det en ödestimme för svensk rovdjurspolitik. Då läggs en proposition fram som föreslår ett intervall av vargar på mellan 170 och 270.

Barometern - 06 maj 16 kl. 09:28

Jägare satsar på ungdomsskytte

Jägarkåren vill ha med fler ungdomar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.