SR > Nyheter

Friday, 19 April, 07:44

SR - 18 jul 11 kl. 11:56

Fördel för småföretag med delad semesterDet finns många fördelar för svenska småföretag med att de anställda delar upp sin semester under året, säger Företagarnas Elisabeth Thand Ringqvist. En holländsk undersökning slår fast att det är bättre för hälsan att ta flera kortare semestrar under året i stället för en lång semester..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Företagarnas Elisabeth Thand Ringqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fördelför , småföretagmed , delad, semester
Dagensanalys.se - 28 jan 16 kl. 11:31

Ta hur mycket semester du vill – bara arbetet blir gjort

Alla har vi hört uttrycket ”frihet under ansvar” och att ha flexibla arbetstider hör i de flesta företag till vanligheterna. Men nu har företaget Project: WorldWide tagit det ett steg längre. De erbjuder sina medarbetare obegränsad mängd betald semester eller ”Free Time Off” (FTO), förutsatt att jobbet blir utfört.

YLE - 28 jun 17 kl. 03:44

Semester krångligt för snuttjobbare - svårt att samla ihop lediga dagar

Semestersäsongen har kommit igång, men alla kan ändå inte gå ut på sommarbete i normal ordning. Speciellt snuttjobbare och personer med nollkontrakt kan ha svårt att ta ut betald semester på samma sätt som tillsvidareanställda. Emil, som är i början av sin karriär, har inte haft semester på fyra år men han klagar inte eftersom han ser flexibiliteten som en styrka på sitt CV.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 14:15

Vattenkraft – ett tungt argument när företag ska etablera sig

SPONSRAT AV FORTUM: När ett företag växer och vill breda ut sig finns det viktiga aspekter att ta hänsyn till. Hållbarhet, förnybar energi och lönsamhet är några av de faktorer som företag strävar efter i sin utveckling framåt. Sverige står i främsta ledet bland länder som deltar i kampen mot klimatförändringarna.

SVT Debatt - 22 okt 13 kl. 11:53

Utlandsfödda är bättre på att driva företag

ENTREPRENÖRER Banker borde satsa på att investera i företag som drivs av barn till utlandsfödda. De har nämligen bättre tillväxt än barn till föräldrar födda i Sverige. Kompetensen att starta och driva företag bör tillvaratas eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag.

YLE - 02 maj 14 kl. 04:00

Raseborg valde egen tjänstemans byggföretag

Allt gick inte som på Strömsö när Raseborg upphandlade timarbeten av företag i bygg- och vvs-branschen. Den nya avdelningschefen på Intern service är mycket kritisk till hur avdelningen hanterade en koppling som fanns mellan dåvarande fastighetschefen och ett byggföretag som staden nu samarbetar med. - Det var en fatal felbedömning av dåvarande fastighetschefen att delta.

YLE - 28 apr 15 kl. 05:34

Många företag krypterar sina data

Finländska företag använder sig allt mer av kryptering för att skydda sin information. Finlands näringsliv EK anser att det här är en välkommen trend men man är samtidigt oroad för att mindre företag släpar efter i utvecklingen, och för att mobiler och surfplattor inte skyddas tillräckligt väl. Mikael Albrecht mikael albrecht Bild: Yle/Niklas Fagerström - Det är helt klart att företag har blivit mycket mer medvetna om datasäkerhetshoten på internet, säger Mikael Albrecht, it-säkerhetsexpert på datasäkerhetsföretaget F-Secure och fortsätter: Han säger att det talas mycket om industrispionage, och att folk är allt mer medvetna om att det f

Dagensanalys.se - 25 feb 19 kl. 13:12

5 digitala trender som företag måste ha koll på inför framtiden

I den nya, ”post-digitala” eran kommer framgång att bygga på en organisations förmåga att behärska nya teknologier, skriver konsultjätten Accenture i en ny rapport. Genom att kombinera dessa teknologier kan företag möjliggöra personliga upplevelser för kunder, anställda och affärspartners. Detta är en av slutsatserna i Accenture Technology Vision 2019, en årlig rapport från Accenture som förutspår vilka digitala trender som kommer att definiera företag och marknader de kommande tre åren.

Alliansfritt Sverige - 14 jan 14 kl. 16:24

Om du är kommunalråd kanske du inte ska köpa saker från ditt eget företag med kommunens pengar

För att göra en lång historia kort: Alliansen i Uppsala tycker att det är en jättebra idé att privatisera kommunens IT-verksamhet, förmodligen eftersom borgerliga politiker tycker att allt som i teorin kan privatiseras ska så göras. Förslaget har stött på en mängd kritik, bland annat från många av kommunens medarbetare samt de fackliga organisationerna. Till och med Centern är kritiska.

YLE - 05 feb 15 kl. 05:00

Arbetsmarknaden svår för utlänningar - "Man känner sig värdelös"

Många utlänningar har svårt att integrera sig i Finland och få arbete. Ludo van Rouge kommer från Italien och har haft stora svårigheter att hitta ett arbete. Smocka Denna text är producerad i samarbete med nyhetssajten Smocka.

YLE - 04 okt 15 kl. 15:03

Änglar med pengar – nätverk av investerare hjälper tillväxtföretag

En businessängel är en person som investerar sina pengar, sin erfarenhet och sitt kontaktnät i små potentiella tillväxtföretag. En av dem är Henrik de la Chapelle. - Det är intressant.

Dagensanalys.se - 29 jul 16 kl. 10:27

Sex tips för att säkerställa värdelös kundservice

Kundservice och support. Positivt klingande ord. Service till kunderna – vem är emot det?

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Muellerapporten skapar nya frågeställningar

Debatten om rysslandsutredningen har tagit ny fart i USA efter att Robert Muellers rapport nu är offentlig. Vissa pusselbitar har fallit på plats, men rapporten har samtidigt väckt många nya frågor..

SR - 4 timmar sedan

Torsken och skrubbskräddan konkurrerar om Östersjön

De senaste 40 åren har mängden av plattfisken skrubbskrädda ökat i centrala Östersjön samtidigt som torsken har minskat, det enligt en avhandling från SLU..

SR - 7 timmar sedan

Screening för prostatacancer kan bli verklighet

Socialstyrelsen svänger i frågan om att införa screening för prostatacancer, något som nu kan bli verklighet inom kort..

SR - 11 timmar sedan

Kortslutning misstänkt brandorsak i Paris

En kortslutning misstänks ligga bakom den omfattande branden som härjade katedralen Notre-Dame i Paris tidigare i veckan, uppger en talesperson för Parispolisen..

SR - 12 timmar sedan

Indien: Två reformer har chockat ekonomin

Under den BJP-ledda regeringen i Indien har två stora ekonomiska reformer genomförts som kraftigt skakat om landets ekonomi, rapporterar Naila Saleem..

SR - 12 timmar sedan

Rapport: Trump försökte få Mueller sparkad

Donald Trump trodde att hans tid som president var över när Robert Mueller inledde den så kallade Rysslandsutredningen..

SR - 13 timmar sedan

Klimataktivister blockerade SVT

Aktivister blockerade SVT:s byggnad i Malmö och kräver mer bevakning av klimatfrågor..

SR - 13 timmar sedan

Stödet för hindunationalistiska partiet stort i Bangalore

I den sydindiska IT-staden Bangalore är stödet för hindunationalistiska BJP:s politik tydlig, rapporterar Sveriges Radios korrespondent på plats..

SR - 14 timmar sedan

E18 avstängd efter olycka vid Enköping

E18 är avstängd innan Frösvitunneln mot Västerås på grund av en bilolycka..

SR - 14 timmar sedan

Häktade svensken nekar till anklagelserna

Den svenske medborgaren som sitter häktad i Ecuador är enligt landets president misstänkt för dataintrång mot regeringskonton. Men mannens försvarsadvokat tillbakavisar anklagelserna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.