BT > Nyheter

Saturday, 20 April, 03:32

BT - 18 jul 11 kl. 12:06

Hamilton (FP): "Låt Systembolaget köra hem"Folkpartistiske riksdagsmannen Carl B Hamilton föreslår att Systembolaget ska börja med e-handel.
Systembolaget bör få rätt att införa e-handel med leverans hem till dörren. Reformen kan också vara ett sätt att lösa frågan om gårdsförsäljning, genom att besökare på svenska brännerier och vingårdar kan beställa på plats och få leverans hem, anser FP-riksdagsmannen Carl B Hamilton.
Dessutom bör inte riksdagen bestämma om öppettider, utan det bör vara en fråga för Systembolaget och dess styrelse, skriver styrelseledamoten Hamilton på DN-debatt.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Systembolaget, Carl, Hamilton, FP, DN, Systembolagets, Sverige, TT, IOGT-NTO, Norge, Horverak, Statens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HamiltonFP , Låt, Systembolaget, köra, hem
Alliansfritt Sverige - 18 jul 11 kl. 18:40

Hamilton vill ha spritbil


VISIONÄRT. Det är uppenbarligen för svårt att få tag i sprit i Sverige, menar Folkpartiets finanspolitiske talesperson Carl B Hamilton. Därför ska Systembolaget syssla med hemleveranser.

Nyheter 24 - 18 jul 11 kl. 10:04

Hamilton vill ha hemkört - vi vill ha kall bärs


Folkpartisten Carl B Hamilton vill handla sprit på nätet och få det levererat direkt till dörren. Nyheter24 har listat fler förslag. STOCKHOLM.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Inför söndagsöppet på Systembolaget"

Det har alltid funnits de som tyckt att Systembolaget varit lite snåla med öppettiderna – och nu ansluter sig en i Systembolagets egna styrelse till den gruppen. Det är Carl B Hamilton, före detta riksdagsledamot för Folkpartiet, som själv skrev om det på Dagens Nyheters debattsida under gårdagen.Bild: TTHan skriver att det "ska ska vara bekvämt" för kunderna, annars riskerar hela tanken med ett monopol att urholkas.

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 01:33

Hamilton: Låt systembolaget köra hem

Systembolaget bör få rätt att införa e-handel med leverans hem till dörren. Reformen kan också vara ett sätt att lösa frågan om gårdsförsäljning, genom att besökare på svenska brännerier och vingårdar kan beställa på plats och få leverans hem, anser FP-riksdagsmannen Carl B Hamilton..

SR - 18 jul 11 kl. 08:18

Hamilton: låt Systembolaget köra hem

Systembolaget bör få rätt att införa elektronisk handel med leverans hem till dörren. Det anser riksdagsmannen Carl B Hamilton, Folkpartiet, på Dagens Nyheters debattsida..

Västerbottens Folkblad - 18 jul 11 kl. 09:54

Hemkörning ? av Systembolaget?

UMEÅ Systembolaget bör kunna leverera varor till dörren. Det anser riksdagsledamoten Carl B Hamilton. CHAMPAGNE?

DN - 21 jul 15 kl. 00:00

”Håll Systembolaget öppet på söndagar och kvällar”


Byt strategi. Det ska vara bekvämt att handla på Systembolaget – annars urholkas på sikt alkoholmonopolets existensberättigande. Servicen måste utformas främst med nyktra vuxna i åtanke.

Världen Idag - 22 jul 15 kl. 00:00

Alkoholforskare säger nej till söndagsöppet på Systembolaget

Diskussionen om det svenska alkoholmonopolet kommer upp till diskussion med jämna mellanrum. Och det senaste utspelet, om att låta Systembolaget ha öppet också på söndagar, har även det framförts tidigare. Den här gången var det Carl B Hamilton, före detta riksdagsledamot och styrelseledamot i Systembolaget, som på DN Debatt tog strid för en ändring och menade att bolaget ska erbjuda bekvämlighet.

Dagen - 19 jul 11 kl. 03:00

Hamilton vill ha hemkört

Folkpartiets riksdagsledamot Carl B Hamilton föreslår i en debattartikel i Dagens Nyheter, att Systembolaget ska öppna för handel via internet. Klicka på önskad sort, och bolaget kör hem starkvarorna till dörren. Ett sätt att bevara monopolet, menar Hamilton.

Helsingborgs Dagblad - 13 mar 15 kl. 14:55

Hamilton EU-rådgivare

Folkpartiets tidigare ekonomiskpolitiske talesperson Carl B Hamilton blir "senior advisor" i handelsfrågor åt EU-kommissionären Cecilia Malmström, uppger han i ett mejl till TT. Aktuella frågor blir frihandelsavtalet mellan EU och USA men även EU:s handelsrelationer med Kina och Indien samt en ny handelspolitisk strategi för EU. Placeringen är i Stockholm.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Bankens nya vd har hjärtat i bygden

Efter 13 år som styrelseledamot blir 37-åriga Carolina Skogsberg från Älekulla ny vd för Mjöbäcks sparbank. Hon blir den första kvinnan som är vd för en bank i Sjuhärad..

BT - 15 minuter sedan

Östersjöns Notre Dame ligger i Kaliningrad

Branden i Notre Dame väckte starka känslor och det beslutades genast att den skadade byggnaden ska vara reparerad inom fem år. För en katedral vid Östersjön tog det däremot decennier att resa sig ur ruinerna: den medeltida tyska domkyrkan i ryska Kaliningrad..

BT - 30 minuter sedan

Skimret och svärtan i ett

Om det är ödet, slumpen eller Guds försyn vet jag inte, men just som jag står och skissar på denna text, kastar ner några stolpar på ett oroväckande vitt papper, får jag mig en berättelse till livs som säger att precis här, i björkdungen där borta, blev Pär Lagerkvist av med oskulden..

BT - 1 timme sedan

Plånbok stals vid bilinbrott

Sent på långfredagens kväll upptäcktes ett bilinbrott på Norrmalm i Borås..

BT - 1 timme sedan

Mueller-rapporten lockar amerikaner

USA verkar inte få nog av Robert Muellers Rysslandsrapport. Först samlades miljoner kring tv-apparaterna för att se den presenteras, och nu vill oväntat många läsa rapporten i bokform..

BT - 2 timmar sedan

Gapa stort – tandläkarmusen både roar och läker

I en humoristisk bilderbok uppsöker en krokodil en tandläkare, som visar sig vara en liten mus. Peter Grönborg är road, men anser också att berättelsen kan används terapeutiskt av föräldrar till barn som har skräck för käftisar..

BT - 2 timmar sedan

Hästbok möter fantasy i mystiska stallet

”Hästen på Vinga” är lika mycket en hästbok som en spöklik fantasyberättelse. Eva Wahlström har läst..

BT - 3 timmar sedan

Utryckning till singelolycka på riksväg 40

Strax före midnatt mot påskafton kom larm om en singelolycka på riksväg 40 i höjd med Torhult i Ulricehamns kommun, nära gränsen mot Jönköpings kommun..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.