SN > Nyheter

Thursday, 18 April, 19:48

SN - 18 jul 11 kl. 11:59

Böter för nedskräpningEn man som kastade en glasflaska i centrala Nyköping har fått böter på 800 kronor. Det är första gången som Sörmlandspolisen använder den nya nedskräpningslagen..
Läs mer på SN
Läs mer om:
Nyköping, Sörmlandspolisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Böterför , nedskräpning
Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 10:34

Sara F, klass 8D, Oxievångsskolan: ”Dags att börja kampen mot nedskräpning!”

Vi har ett ansvar att sluta förstöra vår natur, menar en av eleverna på Oxievångsskolan i Malmö.  Nedskräpning är en ond cirkel som kommer kräva väldigt lång tid att lösa! I dag har vi stora problem med att samhället har fula, otrygga och farliga platser, tack vare nedskräpningen.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:57

Svårt att övervaka nedskräpning vid vägkanten

Gamla byxor, flaskor, matpaket och plastsäckar hör till det som för tillfället ligger längs med vägkanterna i Västnyland. Nedskräpning är förbjudet enligt lag men i praktiken är det svårt att övervaka. Enligt avfallslagen är det förbjudet att kasta skräp på marken.

YLE - 14 aug 15 kl. 15:15

Nya ordningsböter – 150 euro för nedskräpning

Med förhöjda ordningsböter föreslår finansministeriet att staten ska samla in 40 miljoner euro. Den högsta ordningsboten kan gå lös på 345 euro. För att gå mot rött kan du få punga ut med 30 euro.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:09

Miljödirektör: Ingen tar tag i systematisk nedskräpning

En olaglig soptipp är inte i alltid ett resultat av en persons lättja. Allt för ofta är det en manifestation av den gråa ekonomin menar Vandas miljödirektör Stefan Skog. Han talar om så kallade proffsdumpare.

ÖstersundsPosten - 15 jul 15 kl. 17:22

Jämtlands kommuner bör få agera mot nedskräpning

För precis fyra år sedan, i juli 2011, fick polisen möjlighet att skriva ut böter för nedskräpning. Men trots att nedskräpningen ökar har antalet böter successivt minskat..

Barometern - 29 sep 15 kl. 07:06

Kommuner bör få agera mot nedskräpning

För drygt fyra år sedan, i juli 2011, fick polisen möjlighet att skriva ut böter för nedskräpning. Men trots att nedskräpningen ökar har antalet böter successivt minskat..

Nerikes Allehanda - 10 jul 17 kl. 10:06

Sex år efter nya lagen – få bötfälls för nedskräpning: "Används alldeles för lite i Örebro län"

Polisen i Bergslagen har bara skrivit ut fyra böter mot nedskräpning i år. Det trots att det numera finns en lag mot nedskräpning på allmän plats..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 16 kl. 08:33

Allt färre böter för nedskräpning

Antalet utskrivna böter för nedskräpning minskar successivt och ligger hittills i år på rekordlåga sju i månaden i snitt i hela landet, uppger organisationen Håll Sverige Rent. Det år lagen infördes, 2011, skrevs det i genomsnitt ut 44 böter i månaden..

YA - 11 jul 16 kl. 08:32

Allt färre böter för nedskräpning

Antalet utskrivna böter för nedskräpning minskar successivt och ligger hittills i år på rekordlåga sju i månaden i snitt i hela landet, uppger organisationen Håll Sverige Rent. Det år lagen infördes, 2011, skrevs det i genomsnitt ut 44 böter i månaden. "Det är tydligt att skräpboten inte fungerar.

SmålandsPosten - 11 jul 16 kl. 08:32

Allt färre böter för nedskräpning

Antalet utskrivna böter för nedskräpning minskar successivt och ligger hittills i år på rekordlåga sju i månaden i snitt i hela landet, uppger organisationen Håll Sverige Rent. Det år lagen infördes, 2011, skrevs det i genomsnitt ut 44 böter i månaden. "Det är tydligt att skräpboten inte fungerar.

Blekinge Läns tidning - 11 jul 16 kl. 08:32

Allt färre böter för nedskräpning

Antalet utskrivna böter för nedskräpning minskar successivt och ligger hittills i år på rekordlåga sju i månaden i snitt i hela landet, uppger organisationen Håll Sverige Rent. Det år lagen infördes, 2011, skrevs det i genomsnitt ut 44 böter i månaden. "Det är tydligt att skräpboten inte fungerar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.