P3 > Nyheter

Tuesday, 23 April, 13:21

P3 - 18 jul 11 kl. 10:57

Nätet ändrar hur vi minnsFår vi en svår fråga tänker vi på var vi kan hitta svaret på nätet, istället för att komma på själva svaret. Det visar en ny forskning från Harvarduniversitetet. Och hjärnforskaren Jarl Risberg kallar det för en revolution.? Innan fick vi lära oss själva och ha mycket kunskap inmatad, idag kan det räcka med några knapptryck på datorn..
Läs mer på P3
Läs mer om:
Harvarduniversitetet, Jarl Risberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nätet, ändrarhur vi , minns
GöteborgsPosten - 17 nov 17 kl. 09:06

Han valde att fly från Göteborg – på grund av toppmötet

Han skulle hämta sin fru efter en ögonoperation på Sahlgrenska och har varit orolig över hur han skulle lyckas ta sig till sjukhuset i och med trafiksituationen under EU-toppmötet. – Vi minns hur det gick förra gången det var ett EU-toppmöte här, halva staden slogs sönder. Det är ju en stor risk att det blir en repris på det, säger han..

Kristianstadsbladet - 04 okt 14 kl. 07:00

Nya möten förändrar oss

Foto: Privat

Jag är på väg mot Göteborg. Tåget stannar till i Katrineholm, vilket alltid får mig att tänka på Göran Persson. Nu har Sverige just fått en ny statsminister, läser jag på Facebook, den trettiofemte i ordningen tydligen.

YLE - 20 aug 15 kl. 10:23

Asylsökande och bybor minns varandra med värme

För fem år sedan fick Skaftung skola i Kristinestad fungera som inkvartering för 20 asylsökande män. En första skepsis byttes snabbt till vänskap. I byn kunde man ana en viss oro och rädsla för nykomlingarna.

Dagensanalys.se - 15 mar 19 kl. 15:30

6 mobiltrender som ändrar våra shoppingvanor

De smarta telefonerna påverkar hur vi shoppar, både på nätet och i butik. Snart kommer betalkort att höra till det förflutna och provhytter ersättas med virtuella möjligheter att prova kläder hemma. Det menar Adobe, som sammanställt sex trender som alla marknadsförare bör ha koll på.

YLE - 29 apr 14 kl. 04:28

Hoppets stjärna förändrar attityder i Indien

Familjen är fattig, de bor trångt och smutsigt, barnen måste arbeta för att bidra till hushållskassan, speciellt flickorna. Tills de blir bortgifta, vilket sker tidigt. En del flickor måste gifta sig redan som 13-åringar.

TA - 06 jul 12 kl. 12:59

Trojan orsakar massläckning av nätet

Arkivfoto: Claudio Bresciani/Scanpix
På måndag kan tiotusentals datorer tappa kontakten med internet. Datorer som är smittade av en viss trojan, som skickat surfare via skumma servrar, kan drabbas då servrarna nu ska stängas av.
Trojanen ändrar datorns inställningar och skickar användaren via speciella servrar till skumma hemsidor.

GöteborgsPosten - 17 jan 18 kl. 14:27

Så förändrar Rönnberg laget inför rivalmötet

Roger Rönnberg har ändrat om en hel del i kedjorna i Frölunda. Nu ändrar han på nytt inför mötet med Färjestad. – Vi vill prova säger han..

BT - 09 jan 15 kl. 01:52

Gina Tricot ändrar sig efter kritik

Modeföretaget Gina Tricot ändrar sig och kommer att presentera en lista över vilka leverantörer man använder i Bangladesh. Det beskedet ger företaget i samband med nya uppgifter om dåliga arbetsförhållanden. Gina Tricot har hittills, till skillnad från andra svenska modeföretag, vägrat uppge vilka leverantör man använder i Bangladesh.

Dagensanalys.se - 09 apr 18 kl. 14:14

Krönika: ”Medier utvecklar nya affärsmodeller på nätet”

Det nya digitala medielandskapet har redan skapat plats för nya affärsmodeller där relationerna till konsumenterna utvecklas. Den tid då alla förväntade sig gratis innehåll av hög kvalitet på nätet tycks vara förbi. Allt fler är villiga att betala för det de vill ta del av.

YA - 16 jul 13 kl. 14:13

Hon minns mannen utan minne

Spåren efter Michael Boatwright, som vaknade upp på ett sjukhus i Kalifornien utan att minnas vem han är, leder till Österlen. Ingela Mauritsson i Peppinge minns mycket väl Michael Boatwright.?Han var en vän till familjen, säger hon.

Skånskan - 14 mar 16 kl. 14:00

Gubben minns med hjärtat

Klasaröd Att ta pennan eller penseln i hand är inget Stig Åke Stålnacke tar lättvindigt på. Nu samlar han sina bästa kåserier i en bok. Berättelser om konst, filosofi och hans födelseort – Myckling.

Fler nyheter från P3

P3 - 7 timmar sedan

"Alla som har barn kan föreställa sig den värsta mardrömmen"

2017 dog 274 unga personer i Sverige av en överdos.Det visar siffror som P3 Nyheter har tagit fram från Socialstyrelsen. En siffra som ökat med åren..

P3 - 7 timmar sedan

Svårt att upptäcka översatt fusk

En student vid Uppsala universitet har nyligen anmälts för plagiat efter att ha använt tjänsten Google translate för att fuska..

P3 - 19 apr 19 kl. 15:03

Indien blockerar populär app

Videoappen Tiktok går inte längre att ladda ner i Indien. Politiker säger att appen ska ha uppmanat till att lägga ut porr..

P3 - 19 apr 19 kl. 14:49

P3 Nyheter - Specialsändning om valet i Indien

Världens största val pågår i Indien och unga kommer att spela en stor roll – över hälften av Indiens befolkning är under 25 år. P3:s utrikeskorrespondent Caroline Kernen befinner sig i staden Bangalore tillsammans med Naila Saleem..

P3 - 18 apr 19 kl. 06:12

Unga spelar stor roll i Indiska valet

Över hälften av Indiens befolkning är under 25 år. Av 900 miljoner som är röstberättigade, är 84 miljoner förstagångsväljare och kan därför spela stor roll i valet som pågår nu. I dag är det dags för en andra röstomgång..

P3 - 18 apr 19 kl. 06:00

Stor risk för skoterolyckor under påsken

Påsken är en storhelg för snöskoteråkare, men det är också tiden då flest olyckor sker..

P3 - 18 apr 19 kl. 06:00

"Man hoppades att det inte var någon man kände"

Det har nu gått en vecka sen polisen hittade två unga killar döda i ett källarförråd i Sätra i södra Stockholm. Händelsen har chockat Sätra-borna.

P3 - 17 apr 19 kl. 17:56

RFSL Ungdom: "Måste finnas plats för att ändra sig i könsdysforiutredningar"

Den senaste tiden har föräldrar, vårdpersonal och debattörer kritiserat transvården för att utredningar går för fort och uttryckt oro för att unga som söker vård för könsdysfori ska ångra sig längre fram. Men RFSL ungdom tycker att det är problematisk att man inte inkluderar transpersoner i diskussionerna..

P3 - 17 apr 19 kl. 17:00

40 personer dör varje år av organbrist – socialministern vill se bättring

Trots donationsviljan där nästan en person i veckan dör i väntan på organ. Socialministern hoppas att en ny utredning kan leda till fler donationer..

P3 - 17 apr 19 kl. 15:00

28-årige Adam väntar på en hjärttransplantation

800 svenskar står på listan i väntan på ett organ. En av dessa är Adam Trevik som väntat i nästan två år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.