SvD > Inrikes

Friday, 19 April, 15:53

SvD - 18 jul 11 kl. 11:46

Bostadsrätt trots hyresgäst-nejHyresvärd i Lund utnyttjade juridiskt kryphål..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bostadsrätttrots , hyresgäst-nej
Cornucopia - 07 dec 16 kl. 09:33

Boende i Malmö kommuns bostadsrätter får besittningsskydd - kommunen kan inte sälja

I 268 av de 380 bostadsrätter som Malmö kommun köpt för att tillfälligt hysa behövande har hyresgästen erhållit besittningsskydd och kan bo kvar resten av livet. Lägenheten kan i praktiken endas säljas till hyresgästen som därmed får ett utmärkt förhandlingsläge vid försäljning rapporterar Sydsvenskan.

Malmö kommun har genom åren köpt in 380 bostadsrätter som tillfälliga lösningar åt socialt behövande.

SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 06:11

Hyresrätter kan bli bostadsrätter

Växjöbostäder har gett klartecken till att sälja hyresrätter i Växjö centrum till hyresgästerna för att ombilda dem till bostadsrätter. Nu saknas bara klartecken från kommunfullmäktige. Vid Växjöbostäders senaste styrelsemöte gav de klartecken till att låta hyresgästerna köpa sina bostäder.

Cornucopia - 13 jan 15 kl. 15:24

Går inte att hitta hyresgäster för nya lägenheter - 12 000:- SEK för en trea

"Det kommer aldrig dyka upp billiga hyresrätter i rätt områden för den som vill ha" - JagBonnier/Helsingborgs Dagblad uppmärksammar att marknadshyrorna på nybyggda lägenheter nu nått smärtgränsen. Det går inte längre att hitta hyresgäster när hyran för en trerummare är 12 000:- SEK.

Malmös kommunala bostadsbolag säger nu nej till att bygga mer hyresrätter, då hyrorna helt enkelt inte kan betalas av speciellt många.

Skånskan - 05 apr 16 kl. 14:00

Ingen säger nej till planen

RIBERSBORG Ingen myndighet eller annan instans har något att erinra mot förslaget att ändra detaljplanen för fastigheterna Vittsjöborg 3 och 4 på Limhamnsvägen.Det innebär att tvisten om vem som ska stå som ägare av det attraktiva hyreshuset med utsikt över Ribersborg, fastighetsbolaget Akelius eller bostadsrättsföreningen Vittsjöborg 3, nu fortsätter.
Senast den 15 april ska yttrande av den upprättade detaljplanen för två fastigheter på Limhamnsvägen, Vittsjöborg 3 och 4, lämnas in.

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 12 kl. 12:34

Hyresgäst vann rond i väggstrid

Hyresgästen i Malmö vann första ronden i en strid mot bostadsrättsföreningen där hon bor. Föreningen kräver att hon river en vägg i sin lägenhet, men Kronofogden säger nej till föreningens ansökan om handräckning för att genomföra rivningen. Kronofogden anser inte att uppförandet av väggen varit olovligt..

SmålandsPosten - 08 okt 15 kl. 07:00

Infekterat mellan hyresgäster när lägenheter ombildas

Frågan om att ombilda hyresrätter till bostadsrätter kan dela grannar i två läger. Trycket på dem som säger nej kan bli stort, när grannarna ser möjligheter som kan innebära ett klipp. – Förr hälsade alla och pratade med varandra.

Cornucopia - 19 apr 15 kl. 13:55

Gästinlägg: Fastighetsbranschen, kejsarens nya kläder och oviljan

Nedanstående är ett gästinlägg från en hyresgäst i en medelstor svensk stad.

Fastighetsbranschen, kejsarens nya kläder och oviljan

Från hyresrätt till Brf Corleone - En ombildning fylld av fiffel

Den första juli 2014 tog en bostadsrättsförening över huset där vi bor. Direkt efter ombildningen kom lägenheter ut till försäljning, som mest låg fyra stycken ute samtidigt.

Skånskan - 25 feb 17 kl. 13:00

Boende larmar om förfallet hus

MALMÖ Tvisten om fastigheten Vittsjöborg 3 på Limhamnsvägen fortsätter och nu har hyresgästerna överklagat detaljplanen. Samtidigt slår de larm om att huset står och förfaller. ERWP.

Cornucopia - 07 sep 15 kl. 13:31

Det kommer aldrig byggas billiga hyresrätter igen

En del definierar bostadsbrist som frånvaron av oändlig tillgång till billiga hyresrätter i centrala lägen. Men verkligheten är att det aldrig mer kommer byggas billiga hyresrätter i Sverige. Snarare kommer allt fler av de idag billiga hyresrätterna att renoveras och med det få se dubblerade hyror.

YLE - 05 sep 17 kl. 13:38

Förändringarna i bostadsstödet för studerande förvirrar - vi samlar 10 frågor och svar

Kan två syskon som bor i samma lägenhet båda få eget bostadsstöd? Och varför anser FPA att ett sambopar har en gemensam ekonomi? Förändringarna i studie- och bostadsstöden som trädde i kraft i början av augusti har rört upp känslor bland studerande.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 18:08

Politikerna gick på Akelius linje

Malmö RIBERSBORG
Politikerna i stadsbyggnadsnämnden körde över tjänstemännen. Man har inga invändningar mot att det görs en ny detaljplan för fastigheterna Vittsjöborg tre och fyra. Det innebär i sin tur att möjligheten för de boende i Vittsjöborg tre att kunna köpa det hus de bor i troligen försvinner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.