Alliansfritt Sverige > Opinion

Tuesday, 23 April, 23:19

Alliansfritt Sverige - 18 jul 11 kl. 11:30

Ansvarig politiker: Tågen som går fungerar utmärkt
UPPSALA. Det är en väldigt intressant syn på vad som fungerar. Sveriges Radio:
Nu kommer kritik mot hur Upplands Lokaltrafiks styrelse skött situationen med DSB Uppland som tvingats ställa in många avgångar med Upptåget. Upptågen går ju bland annat till och från Gävle.Fredrik Ahlstedt (M) är styrelseordförande Upplands Länstrafik. Han slår ifrån sig kritiken:

UL:s styrelse tagit sitt ansvar för situationen anser Fredrik Ahlstedt. Bland annat genom att kräva en åtgärdplan från DSB.

? Hittills har DSB svarat upp på alla krav vi har ställt och snabbt har de gjort det också.

Men tågtrafiken fungerar ju inte?

? Jo, den funkar alldeles utmärkt. Däremot har vi problem med att det finns en del inställda tåg.

Men då kan man väl inte säga att trafiken fungerar utmärkt?

? Jo, den trafiken som går fungerar utmärkt!

Alla andra är inte lika positivt inställda:
? Det är ett beklagligt uttalande av Fredrik Ahlstedt. Alla tåg går inte, då kan man inte säga att trafiken går bra, säger Agneta Gille, vice ordförande i Upplands lokaltrafiks styrelse.

Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Uppsala, RadioNu, Upplands Lokaltrafiks, DSB Uppland, Gävle, Ahlstedt, Upplands Länstrafik, UL, Fredrik Ahlstedt, DSB, Alla, Agneta Gille, Upplands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ansvarig, politiker, Tågensom , går, fungerar, utmärkt
Sydsvenskan - 30 mar 19 kl. 16:00

Vart tog alla politiker vägen?

Kanske hade valdeltagandet gått upp mer om Malmöpolitikerna synts mer mellan valen..

Alliansfritt Sverige - 18 apr 14 kl. 12:50

SJ kan tvingas offra nattågen – ansvarig minister är inte speciellt bekymrad

Nämn SJ och människor kommer vara snabba med att tala om hur illa det fungerar, hur de aldrig kommer i tid och så vidare. Dessvärre kommer det bara bli värre. SJ måste nämligen se över lönsamheten och då hotas nattågen av nedläggning, rapporterar Dagens Nyheter: Påsken är årets största helg för nattågstrafiken.

Skånskan - 08 mar 18 kl. 06:00

Politiker stoppar villaplaner i L Harrie

Lilla Harrie Under många år har byborna i Lilla Harrie försökt förmå Finja AB att riva den gamla verkstadsfastigheten som delar byn, och bygga bostäder på den.
När företaget äntligen lämnat in en ansökan om att få bygga 24 villor på tomten stoppar kommunens politiker planerna. ERWP.

Alliansfritt Sverige - 25 mar 14 kl. 17:24

Tågen går inte alls som tåget – vad än regeringen påstår

För de som åker tåg regelbundet är förseningar och uteblivna avgångar vardag. Men ansvarig minister, Catharina Elmsäter-Svärd, avfärdar ofta kritik, då det finns mätningar på att över 96 procent visar på att tågen kommer i tid. Statistiken kommer även från Trafikverket och något förstås regeringen sprider vidare.

Politologerna - 06 apr 14 kl. 08:30

Lyssnar politiker när vi ber dem att lyssna?

I årets valrörelse har partierna deklarerat att de kommer att försöka skapa personliga kontakter mellan väljare och partirepresentanter. I ett tidigare inlägg här på Politologerna skriver Maria Solevid om hur ofta väljare uppger att de blir kontaktade av politiker i valrörelser. Det här inlägget handlar om när kommunikationen går den andra vägen, det vill säga när politiska samtal sker på medborgarnas initiativ.

YLE - 05 dec 14 kl. 11:04

Stängningshotat dagis i Dagsmark lockade inte politiker

Föräldrarna i Dagsmark vill rädda daghemmet, som är indragningshotat. I ett försök att nå fram till beslutsfattarna innan de klubbar av budgeten nästa vecka, hade föräldrarna bjudit in politikerna och stadsdirektören i Kristinestad till ett öppet möte på torsdagen. Två politiker besökte daghemmet innan mötet och en kom under kvällens lopp.

Politologerna - 22 dec 15 kl. 07:30

Politiker med karriärambitioner

Politiker med karriärambitioner är både önskvärda och kontroversiella i den representativa demokratin. Å ena sidan vill vi att politiker på ledande positioner tjänar våra intressen snarare än sina egna. Å andra sidan är det svårt att utöva inflytande på en politiker som inte bryr sig om sin egen framtid.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 15 kl. 04:00

Idag hade Skåne behövt motorvägen som försvann

När det för något årtionde sedan diskuterades en ny sträckning för E4:an från Ljungby genom det inre av Skåne ner till Malmöområdet, protesterade många nordvästskånska intressenter våldsamt. Idag är perspektiven annorlunda när trafikinfarkter och olyckor på E6 och E4 är dagliga inslag. Stora vägprojekt har under de senaste åren helt kommit i skuggan av järnvägsutbyggnaden.

Trelleborgs Allehanda - 26 okt 12 kl. 06:15

Var har det sunda förnuftet tagit vägen?

Någon gång måste väl ni politiker sätta ner foten och säga stopp för fler negativa förändringar! Det skriver Willy Andersson från Svenska kommunal pensionärernas förbund i ett inlägg om försämringar för pensionärer och föreningslivet i Trelleborg.
Till Trelleborgs politiker.

YLE - 14 feb 16 kl. 08:35

Vaknade Västnylands politiker för sent för att rädda tågen?

Mycket frustration råder bland pendlarna i regionen då de dåliga tågnyheterna fortsätter avlösa varandra. Frågan som många ställer sig är om politikerna kunde ha gjort mera för att rädda tågtrafiken till Raseborg. Först fick man veta att Y-tåget kommer att vara ett minne blott efter den 27 mars och att biljettjänsten på Karis tågstation upphör, och därefter att flera av IC-tågturerna dras.

Trelleborgs Allehanda - 11 nov 13 kl. 15:57

Politiker varnar för skånskt tågkaos

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Ett präktigt tågkaos väntar på skånska järnvägar, enligt en rapport som Region Skåne beställt. Inte minst med tanke på ökande godstrafik från kontinenten, via bron och Trelleborg, krävs stora satsningar på järnvägen anser skånska politiker.
Ett förslag till ny tolvårsplan för satsningar på vägar och järnvägar presenterades av Trafikverket i somras.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.