Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 18 April, 21:40

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 11:33

Nordea fortsatt stigande räntaNordeas ekonomer fortsätter att utgå från att Riksbanken ska höja styrräntan framöver. Man bedömmer nu är att Riksbanken höjer räntan ett par gånger till i år,.
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Riksbanken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordeafortsatt stigande , ränta
DI - 02 apr 15 kl. 09:45

Nordea: Minusränta helt fel

Minusränta och köp statspapper är fel. Riksbanken borde i stället pedagogiskt förklara varför KPI-inflationen just nu är så låg. Det säger Nordeas chefsekonom Annika Winsth i Makrorådet, och får mothugg..

YLE - 12 jun 14 kl. 04:34

Ingen ränta på brukskonton

Nordea slutar i höst att betala ränta på brukskonton på grund av det låga ränteläget. Nordeas lösning är inte unik. Bland andra Danske Bank och Handelsbanken har gått in för nollräntor, medan de andra bankerna ligger strax ovanför noll.

PrivataAffärer - 19 nov 18 kl. 08:37

Nordea: Räntekänsliga hushåll ökar risken för prisfall

Det skriver Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker, och Kristin Magnusson Bernard, global chef för makroanalys, på Nordea i en analys på måndagen. Räntorna i Sverige och omvärlden har sjunkit de senaste 30 åren och oavsett orsaken har hushåll, företag och myndigheter under en lång tid anpassat sig till de högre räntorna. Därigenom har känsligheten ökat, vilket gör det svårt för Riksbanken att höja räntan.

YLE - 19 feb 16 kl. 11:01

Ingen minusränta på kontot – åtminstone tillsvidare

EU-medborgarna har fått vänja sig vid extremt låga räntor de senaste åren. Men trots att räntorna till och med blir negativa kan bankkunden inte vänta sig att få gratis bostadslån. Sveriges riksbank sänkte förra veckan sin reporänta till minus 0,5 procent.

Dagens PS - 09 jan 19 kl. 07:49

Nordea följer strömmen – höjer boräntor

Så här höga blir dina bolåneräntor efter storbankens beslut, som meddelades nu på onsdagsmorgonen. Nordea höjer boräntan med tre månaders löptid och ett års löptid med 0,20 procentenheter till 2,09 procent respektive 2,19 procent samt boräntan med två års löptid med 0,15 procentenheter till 2,14 procent. Boräntan med tre års löptid sänks däremot med 0,10 procentenheter till 1,89 procent.

Dagens PS - 10 jul 17 kl. 10:54

Fackets tunga hot mot Nordea

Fackförbundet kommunal har en miljard kronor placerade i Nordea. Nu hotar man att lämna Nordea om banken flyttar huvudkontoret från Sverige, berättar Aftonbladet. ”Det är gigantiska summor vi talar om”, säger Kommunals ordförande Tobias Baudin till AB.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

Kristianstadsbladet - 16 jul 14 kl. 12:46

Usel sparränta - här är alternativen

Glöm sparkontot och satsa på räntefonder. Det är sparekonomernas råd till den som vill se sina pengar växa.Sedan Riksbanken chocksänkte räntan har sparräntorna fallit, i flera fall till noll.

TA - 16 jul 14 kl. 12:48

Usel sparränta - här är alternativen

Glöm sparkontot och satsa på räntefonder. Det är sparekonomernas råd till den som vill se sina pengar växa.Sedan Riksbanken chocksänkte räntan har sparräntorna fallit, i flera fall till noll.

BT - 16 jul 14 kl. 12:48

Usel sparränta - här är alternativen

Glöm sparkontot och satsa på räntefonder. Det är sparekonomernas råd till den som vill se sina pengar växa. Sedan Riksbanken chocksänkte räntan har sparräntorna fallit, i flera fall till noll.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.