Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 19 April, 19:42

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 11:10

Ansökningarna fyller tolv pärmar varje årRuth och Axel Rydins stiftelse för pauvres honteux har aldrig delat ut en krona till någon som åberopat att de tillhör just denna kategori. Däremot delar man ut pengar till cirka 500 kvinnor i Helsingborg ? varje år. Och det är inte kaffepengar.? Det blir cirka 10 000 kronor till var och en, säger Ulf Karlström som är jurist på Swedbank och verkställande tjänsteman i stiftelsen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Axel Rydins, Helsingborg, Ulf Karlström, Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ansökningarna, fyller, tolv, pärmarvarje , år
GöteborgsPosten - 28 feb 18 kl. 04:00

Ullared närmar sig ett systembolag

Efter upprepade avslag på ansökningarna har pendeln svängt. Systembolaget tar upp frågan om en ny butik i Ullared. …– Jag har gott hopp nu, säger kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson (C)..

Nyan - 13 okt 16 kl. 16:09

Bråttom att ansöka om pension på deltid

Är du född 1955 eller tidigare och jobbar heltid?

Då har du drygt två månader på dig innan rätten att ansöka om deltidspension ändras vid årsskiftet.
Nästa år träder den nya pensionsreformen i kraft och då ändras också regelverket för deltidspensioner.

SmålandsPosten - 07 okt 13 kl. 06:22

Många jägare vill dämpa ljudet

Intresset för att bli jägare ökar och allt fler söker dessutom tillstånd för att få montera en ljuddämpare på bössan. Det visar sig i antalet licensansökningar som polisen har att handlägga. ?

YLE - 04 aug 17 kl. 06:00

Bostadsstödet har förändrats - kommer FPA att klara av det?

Det förändrade bostadsstödet trädde i kraft för några dagar sedan. Nu står Folkpensionsanstalten inför en utmaning: räcker deras resurser för att behandla alla ansökningar som väller in? När FPA i våras tog över ansvaret för utbetalning av utkomststödet gick allting långt ifrån som en dans på rosor.

YLE - 02 apr 17 kl. 05:08

Statsministerns jäkt med det fria vårdvalet får kritik av experter

Regeringens brådska med det fria vårdvalet får kritik. Statsminister Juha Sipilä (C) har lovat att lagparagraferna för det fria vårdvalet i vårdreformen ska vara klara nästa vecka. Så sent som den 28 mars löpte utlåtanderundan ut och tjänstemännen vid Social- och hälsovårdsministeriet ska plöja igenom 602 utlåtanden och skriva lagar på en vecka.

YLE - 29 apr 15 kl. 05:19

Nya EU-krav ger jordbrukarna mer huvudbry

Förändringarna i EU-stöden ger jordbrukarna än mer att tänka på. EU har gått in för att värna om miljön och det innebär en hel del förändringar i jordbruksstöden. Det nya stödsystemet tas i bruk i år och som bäst är det ansökningstider för jordbrukarna.

YLE - 13 feb 17 kl. 05:00

Partiell ålderspension: Hur ska man veta vad som lönar sig?

Möjligheten till deltidspension för 61 år fyllda avskaffades vid årsskiftet som ett led i pensionsreformen och ersattes med partiell ålderspension. Finländarna har på basis av uppgifter från pensionsförsäkringsbolagen varit rätt intresserade av den nya pensionsmodellen, men Pensionsskyddscentralen får exakta uppgifter om läget först i mars. Vid Pensionsskyddscentralen säger man att förändringen är i linje med nutidens ideologi om att flytta över ansvar på individen själv.

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 14 kl. 15:53

Dags att se över passets giltighet

I takt med att semestertiderna närmar sig ökar även väntetiderna för de som ansöker om nytt pass. För att få en bättre spridning på ansökningarna införs nu förlängda öppettider på polisstationen..

Skånskan - 15 mar 19 kl. 10:00

Hoppas att en svamp kan hjälpa cancersjuka

HOPP. Kan en substans i en svamp som växer på döda träd hjälpa patienter med prostatacancer till bättre överlevnad? Det undersöker professor Anders Bjartell och hans forskarlag.

YA - 21 aug 14 kl. 13:06

Bad och sporthall infriades i sista stund

Foto: Sprisse Nilsson
Länge såg det ut som att Moderaternas löften om bad i Skurup och sporthall i Rydsgård inte skulle uppfyllas. Men i sista stund har bygg-lovsansökningarna nu gått iväg.– Det mesta har tuffat på under mandatperioden, säger Niklas Sjöberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Skurup.

Helsingborgs Dagblad - 09 maj 15 kl. 04:00

Undergångens budbärare

Ännu ett fartyg gick i veckan i kvav på Medelhavet mellan Libyen och Sicilien. Den här gången vittnar överlevarna om att 30 människor försvann i vågorna. Ingen kan veta vet hur många som verkligen drunknat hittills i år.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Lindqvist-Hansen flyttar till Danmark

Det blev bara en säsong i Västervik för den förre Röglespelaren Alexander Lindqvist-Hansen. Den 27-årige ängelholmaren spelar nästa säsong i Herlev Eagles i Danmark. Det skriver eliteprospects.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

85 kvadratmeter stort hus i Ängelholm sålt

2 650 000 kronor för Kungsgårdsgatan 20..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Lägre blodtryck vid besök hos sjuksköterska

Patienter som besöker sjuksköterska i stället för läkare får i högre utsträckning ned sitt höga blodtryck, rapporterar P4 Göteborg. Slutsatsen kommer från en studie som genomförts på Sahlgrenska akademien i Göteborg där vården för knappt 90 000 blodtryc.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Ett annat läge i dagens Nordirland”

Varningsflaggor har höjts för att brexit kan få våldsamheter att bubbla upp till ytan i det tidigare konfliktdrabbade Nordirland. Efter oroligheterna i staden Londonderry, där en journalist fick sätta livet till, undrar många vad som kommer att ske härn.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Perfect Spirit vann prinsens pokal

Solvallatränaren Daniel Redén har ett stall fyllt av stjärnor. Hela 22 hästar har tjänat över en miljon kronor. Fetaste bankkontot har Propulsion med 23,4 miljoner kronor.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Stort engagemang för Kronoskogen – miljövänner vill veta vad kommunen planerar

Naturskyddsföreningen väntar på politiskt svar om ängelholmarnas gröna oas..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

”Jag vill försonas. Hör du det, pappa?”

Vi kunde ha blivit mer för varandra än vad vi blev..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Urspårat tåg kan rasa ner på hus

Ett timmertåg spårade ur i Ånge vid 17-tiden på fredagen. Nu är området avspärrat eftersom tåget kan rasa ner. – Det är loket som spårat ur.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tung förlust för Högaborg

Har fortfarande inte gjort mål..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

De sista konstverken räddade från Notre-dame

Konstexperter i Paris bar under fredagen ut alla kvarvarande tavlor i den brandhärjade katedralen Notre-Dame. De ovärderliga konstverken, många av dem från 1600-talet och 1700-talet, transporterades till Louvren där de ska restaureras och lagras tills k.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.