Nyhetskanalen > Nyheter

Thursday, 25 April, 17:18

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 10:35

Riksbanken vill se fortsatta räntehöjningarRiksbankens penningpolitiska protokoll som publicerades på måndagsmorgonen innehöll inga överraskningar..
Läs mer på Nyhetskanalen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankenvill se , fortsatta, räntehöjningar
Cornucopia - 7 timmar sedan

Riksbanken: "God konjunktur" - skjuter fram räntehöjningar

Riksbanken står fast vid att "den goda globala konjuntkuren håller i sig" och att tillväxten i svensk ekonomi var "oväntat snabb" under sista kvartalet 2018. "Utsikterna är goda", men man höjer inte räntan, utan skjuter istället fram sina tidigare killgissningar om sina egna räntehöjningar. Man ska också fortsätta köpa statsobligationer för 45 miljarder kronor för att sänka marknadsräntorna och svenska kronan.

Cornucopia - 17 mar 18 kl. 19:44

KPIF faller tillbaka - låg sannolikhet för räntehöjningar

Konsumtentprisinflationen mätt som KPIF faller tillbaka och den tidigare upptrenden kan nog anses vara bruten. Detta gör räntehöjningar av Riksbankens styrränta mindre sannolika och dessa skjuts nog snarare på framtiden, speciellt som vi även har lågkonjunktur på gång.Underliggande inflation KPIF i tolvmånadersförändring från 1999 till 201802.

PrivataAffärer - 18 feb 19 kl. 12:17

Nykredit: Inga fler räntehöjningar från Riksbanken

”Sedan i december har statistiken försämrats ytterligare och det fönster som tidigare stod på glänt för ytterligare räntehöjningar är enligt oss nu stängt. Vi tror inte att Riksbanken höjer räntan ytterligare, vare sig 2019 eller 2020”, skriver Nykredits chefekonom Tore Stramer. Han påpekar att utsikterna för den svenska ekonomin försämrats på sistone.

Cornucopia - 06 jul 16 kl. 19:33

Riksbanken skjuter upp räntehöjningar

Riksbanken medger återigen att de misslyckats prognosticera sitt eget agerande. Man låter reporäntan fortsätta ligga och skjuter upp kommande räntehöjningar i sin sk räntebana och skyller på Brexit. Så praktiskt.

Affärsvärlden - 21 feb 19 kl. 10:17

IMF: Riksbanken bör avvakta med räntehöjningar

Riksbanken bör avvakta med ytterligare räntehöjningar till dess att de ekonomiska utsikterna är mer förenliga med att uthålligt uppnå inflationsmålet, skriver IMF..

DI - 14 okt 13 kl. 06:13

Minskad tro på räntehöjningar

Marknadsaktörerna har skruvat ned sina förväntningar på räntehöjningar från Riksbanken. Bakom ligger svagare statistik, Federal Reserves fotbyte och en fingersmäll från vice riksbankschef Per Jansson..

SvD - 12 aug 14 kl. 17:11

Ekonomer: ”Räntehöjningar dröjer”

Trots en inflation på noll procent spår bedömare inga fler åtgärder från Riksbanken nu i september. Men framtida räntehöjningar tros också dröja..

Sydsvenskan - 18 maj 15 kl. 22:31

Räntehöjningar ger problem för många

Varannan låntagare får rejäla bekymmer om räntan stiger i takt med Riksbankens prognoser, skriver Dagens industri.Enligt en undersökning som SEB låtit Demoskop göra får var fjärde låntagare stora problem om boendekostnaden stiger med 50 procent. 28 procent av de tillfrågade uppger att de får ganska stora problem.

Helsingborgs Dagblad - 18 maj 15 kl. 22:31

Räntehöjningar ger problem för många

Varannan låntagare får rejäla bekymmer om räntan stiger i takt med Riksbankens prognoser, skriver Dagens industri.Enligt en undersökning som SEB låtit Demoskop göra får var fjärde låntagare stora problem om boendekostnaden stiger med 50 procent. 28 procent av de tillfrågade uppger att de får ganska stora problem.

Affärsvärlden - 23 feb 17 kl. 12:59

Riksbanken: "Inte läge att prata räntehöjningar"

Det känns inte som att det är läge att börja prata om räntehöjningar i Sverige när man tittar på det osäkra läget i omvärlden. Det sade vice riksbankschef Per Jansson under ett anförande anordnat av Öhman på torsdagen..

Affärsvärlden - 18 jul 17 kl. 10:08

"Ta inte ut räntehöjningar i förskott"

Om marknaden börjar räkna med framtida räntehöjningar försvårar det för Riksbanken att klara sitt inflationsmål. Det sade riskbankschef Stefan Ingves under det senaste penningpolitiska mötet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.