Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 24 April, 21:32

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Revisorer kritiserar försvaret
Revisorerna riktar skarp kritik mot försvarsmaktens upphandling av tjänster från mediebyråer. Enligt myndighetens revisorer har upphandlingen utformats så att den passat den byrå försvaret samarbetat med i flera år. Dessutom har försvaret enligt revisorerna köpt tjänster utan att alla aktörer fått möjlighet att komma med bud. Tre tjänstemän misstänks för jäv. Försvaret ska utreda om det begåtts brott i samband med upphandlingen..
Läs mer på Opinionen.se

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revisorer, kritiserar, försvaret
Helsingborgs Dagblad - 26 nov 12 kl. 14:52

Riksrevisionen kritiserar försvaret

Försvarsmaktens nya insatsförsvar inom marinen och flygvapnet lider av brister i bemanning. Riksrevisionen konstaterar i en rapport att det leder till att förbandens tillgänglighet och förmåga är begränsad. Ett av problemen är för många vakanser och ett annat att den personal som är anställd ofta tjänstgör någon annanstans eller deltar i utbildning..

TA - 17 dec 13 kl. 10:30

Försvaret klarar inte kraven

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Försvarsmakten kommer varken i dag eller de närmaste åren att kunna nå upp till de krav på insatsverksamheten som riksdagen och regeringen har beslutat. Det saknas både tillräckligt med personal och materiel, enligt Riksrevisionens granskning.
Riksrevisorn Jan Landahl kallar rapporten för ett "stresstest" av försvarets förmåga.

YLE - 25 jan 13 kl. 16:27

Alla gillar inte fler frivilliga inom försvaret

De frivilliga försvarsföreningarna ska få en större roll inom försvaret, planerar Försvarsministeriet. Planerna stöter på kritik speciellt från vänsterhåll. Då försvarsmakten måste spara och inte har råd med så mycket reservövningar ska frivilliga träda in och ta hand om en del av reservistutbildningen.

YLE - 25 jan 13 kl. 19:37

Frivilliga i försvaret ska få större roll

De frivilliga försvarsföreningarna ska få en större roll inom försvaret, planerar Försvarsministeriet. Planerna stöter på kritik speciellt från vänsterhåll. Då försvarsmakten måste spara och inte har råd med så mycket reservövningar ska frivilliga träda in och ta hand om en del av reservistutbildningen.

YLE - 13 okt 16 kl. 07:31

Keskisuomalainen: Politiker kritiserar tidigare sparbeslut inom försvaret

Flera beslut som fattades om försvarsmakten under förra valperioden skulle knappast bli av i dagens säkerhetspolitiska läge. Det tror försvarsministern och andra politiker, som tidningen Keskisuomalainen har pratat med. Enligt försvarsminister Jussi Niinistö (Sannf.

Alliansfritt Sverige - 04 mar 14 kl. 10:46

Moderater kritiserar plötsligt Reinfeldt öppet

Kritiken mot Fredrik Reinfeldts uttalande om Ukraina har varit hård från flera håll. Nu instämmer också moderater i kritiken. ”Det är helt fel”, säger exempelvis europaparlamentarikern Gunnar Hökmark.

Aftonbladet - 11 feb 13 kl. 16:46

Småpartier mot M om försvaret

Försvarsministern kritiserar partiernas slutsatser.

Västerbottens Folkblad - 20 okt 14 kl. 15:18

HVB-hem kritiserar för stora brister i brandskyddet

Ett HVB-hem i Umeå har mycket allvarliga brister i sitt brandskydd. Nu hotas hemmet av böter i form av vite, 30.000 kronor per vecka, om inte felen rättas till.

DN - 12 apr 16 kl. 06:55

Ministern kritiserar brister i säkerheten


DN:s avslöjande om att försvaret ofrivilligt har attackerat amerikanska bankers it-system väcker starka reaktioner. Inrikesminister Anders Ygeman (S) tycker att situationen är ”djupt olycklig”..

YLE - 11 okt 16 kl. 16:25

Professor kritiserar planerna på att uppluckra datasekretessen

Martin Scheinin, professor i internationell rätt, säger att regeringens planer att uppluckra brevhemligheten och datasekretessen är summariska och går för långt. En arbetsgrupp vid justitieministeriet föreslog i dag att brevhemlighetens okränkbarhet begränsas för att möjliggöra underrättelseverksamhet vid allvarliga hot mot den nationella säkerheten. - Det är beklagligt att Finlands svar på Edward Snowdens avslöjanden om västländernas omfattande elektroniska massövervakning är en ändring av grundlagen som gör elektronisk övervakning möjlig, säger professor Scheinin, som just nu arbetar i Florens.

YLE - 09 jan 17 kl. 13:19

Sipilä kritiserar tidningsartikel - "Inga planer på försvarsskatt"

Statsminister Juha Sipilä förnekar att regeringen skulle planera en separat skatt för att finansiera de förestående stora investeringarna i försvaret. Helsingin Sanomat rapporterar att regeringen vill ta in pengar för försvarsinvesteringarna utanför den egentliga budgeten, och överväger en extra försvarsskatt, alternativt försvarsobligationer. Det stämmer inte, skriver statsminister Sipilä på Twitter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.