SvD > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 13:17

SvD - 18 jul 11 kl. 10:26

Bankskatt ska rädda Grekland ur krisenBankerna ska bidra till grekpaketet genom extraskatt..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Grekland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bankskattska , rädda, Greklandur , krisen
Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 05:26

Bankskatt ska rädda Grekland

De 17 länderna i eurozonen vill införa en bankskatt för att på det sättet få den privata sektorn att bidra till räddningsinsatsen för det skuldtyngda Grekland. Skatten ska omfatta även banker som inte är direkt involverade i Grekland, skriver Die Welt. Tyskland väntas senare i år införa en skatt på bankvinster, som väntas dra in 1,4 miljarder euro om året..

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 08:49

Ledarkollen: Tummen ner för bankskatt

Ledarkollen fredag handlar om bankskatt, om Turkiet, om klimatet, om SD och så om detta med att inte berätta sanningen för att man inte vill spela vissa krafter i händerna men just spelar dessa krafter i händerna genom att inte berätta sanningen… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Värdelös bankskatt Igår föreslog Socialdemokraterna en så kallad bankskatt. DI skriver om det: ”Tidvis talar partiet om rättvisa och ökad legitimitet i skattesystemet.

Nyhetskanalen - 19 jul 11 kl. 06:58

Bankskatt kan införas för att rädda Grekland

Spänningen fortsätter att stiga inför torsdagens EU-toppmöte om skuldkrisen i Grekland. Enligt uppgifter till tyska tidningen Die Welt finns nu ett förslag om att bankerna i Euro-området skall hjälpa till med räddningen av landet via en särskild bankskatt..

Helsingborgs Dagblad - 21 jul 11 kl. 09:52

Ingen bankskatt i andra stödpaketet

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland uppger EU-källor för Reuters. Det är en följd av uppgörelsen som träffades mellan Tyskland och Frankrike i går kväll. Tysklands förbundskansler Angela Merkel och den franske presidenten Nicolas Sarkozy nådde då en överenskommelse om en ny plan för att förhindra en statsbankrutt i Grekland..

SR - 21 jul 11 kl. 09:45

Ingen bankskatt inom EU

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland, uppger EU-källor för nyhetsbyrån Reuters..

UNT - 21 jul 11 kl. 09:50

Ingen bankskatt i andra stödpaketet

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland, uppger EU-källor för Reuters. Det är en följd av uppgörelsen som träffades mellan Tyskland och Frankrike i går kväll. (TT).

GöteborgsPosten - 21 jul 11 kl. 06:37

Ingen bankskatt i andra stödpaketet

Det blir ingen bankskatt i det andra stödpaketet till Grekland uppger EU-källor för Reuters..

Sydsvenskan - 07 feb 12 kl. 15:46

Inte aktuellt med bankskatt

Foto: Scanpix
Regeringen för inga diskussioner om en ny bankskatt och är motståndare till en transaktionsskatt i EU, enligt statsminister Fredrik Reinfeldt, apropå uppgifter i SvD om att finansministern vill diskutera bankbeskattning.
? Det Anders (Borg) uttrycker är svenska folkets frustration över att vi har historiskt låga statslåneräntor och att hoppet är stort upp till de bolåneräntor bankerna tar ut.

Kristianstadsbladet - 17 mar 13 kl. 09:47

Uppskjuten omröstning om bankskatt

Cyperns parlament skulle på söndagen ha röstat om sparare ska tvingas betala en engångsskatt på tillgodohavanden i banker. Förslaget har väckt vrede, och omröstningen sköts upp till måndagen.
Cyperns president Nikos Anastasiades meddelade på morgonen att ett möte i parlamentet om bankskatten skjuts upp till på måndag.

BT - 17 mar 13 kl. 11:49

Cypern-partier tvärnobbar bankskatt

Kravet på att sparare ska tvingas betala en engångsskatt på tillgodohavanden i banker har väckt cyprioternas vrede. Flera partier säger att de vägrar att godta uppgörelsen.President Nikos Anastasiades sköt på söndagen upp ett informellt möte om bankskatten.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i TurkcellOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.