VA > Ekonomi

Wednesday, 24 April, 03:19

VA - 18 jul 11 kl. 10:29

Extra EU-toppmöte18 juli

Euroländernas stats- och regeringschefer kommer att hålla ett extra toppmöte torsdagen den 21 juli klockan 12.
EU-ordföranden Herman Van Rompuy tillkännagav i ett pressmeddelande på fredagen att han har utlyst ett toppmöte om skuldkrisen.
Direkt
 
Publicerad 10:29 av:  Länka hit Kommentera .
Läs mer på VA
Läs mer om:
EU, Herman Van Rompuy,  kommentera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extra EU-toppmöte
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tveksamhet inför toppmötet

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ska delta i torsdagens EU-toppmöte i Bryssel, där den europeiska krisen ska diskuteras. Han är kritisk mot EU-förslaget om djupare ekonomisk integration som presenterades i går av EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso, EU:s valde ordförande Herman Van Rompuy, Europeiska centralbankens chef Mario Draghi och ordföranden för euroländernas finansministrar Jean-Claude Juncker. Det framkom när i dag när Reinfeldt inledde sin presentation av de svenska ståndpunkter inför det EU-toppmötet i EU-nämnden.

BT - 27 jun 12 kl. 14:12

Tveksamhet inför toppmötet

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) ska delta i torsdagens EU-toppmöte i Bryssel, där den europeiska krisen ska diskuteras.
Han är kritisk mot EU-förslaget om djupare ekonomisk integration som presenterades i går av EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso, EU:s valde ordförande Herman Van Rompuy, Europeiska centralbankens chef Mario Draghi och ordföranden för euroländernas finansministrar Jean-Claude Juncker. Det framkom när i dag när Reinfeldt inledde sin presentation av de svenska ståndpunkter inför det EU-toppmötet i EU-nämnden.

HBL - 13 dec 12 kl. 07:41

Vad handlar toppmötet om?

De stora framtidsfrågor som förberetts inför toppmötet kan få en underordnad roll, eftersom bank­unionen är mest brådskande. Dessutom tycks framtidsfrågorna redigeras från dag till dag.Vad handlar toppmötet om?

Cornucopia - 11 nov 17 kl. 16:18

Nästa vecka havererar Göteborg pga EU-toppmöte

Eftersom EU verkligen vill få så dålig publicitet som möjligt arrangerar Sverige ett sk toppmöte i Sveriges näst största stad nästa vecka. Mellan den 15:e och 18:e november kommer biltrafik och kollektivtrafik vara utslagen på grund av politrukernas förtur och rädsla för att möta väljarkåren och EU:s befolkning. En bra övning för trafikkaoset som kallas Västlänken kanske?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU-toppmöte hotas av misslyckande

EU-toppmötet hotas av ett misslyckande sedan ett nytt förslag till långtidsbudget lagts fram. Det nya budet går inte Sveriges väg. Efter att under nästan hela torsdagen haft enskilda samtal med EU-ledarna lade toppmötets ordförande Herman Van Rompuy vid midnatt fram ett nytt förslag till långtidsbudget för 2014?

BT - 23 nov 12 kl. 18:44

EU-toppmöte slutade i sammanbrott

EU-ledarna misslyckades med att enas om unionens långtidsbudget. Ett nytt toppmöte måste nu hållas i början på nästa år. Toppmötets ordförande Herman Van Rompuy hade varnat för att EU-ledarna skulle hållas kvar i Bryssel tills en överenskommelse var nådd.

YLE - 08 feb 13 kl. 08:03

EU-toppmöte närmare budgetlösning

EU-toppmötet om unionens budget har gjort framsteg under morgonen. Europarådets ordförande Herman van Rompuy har gett ett första förslag till unionens budget för åren 2014-2020. Enligt inoficiella uppgifter föreslår van Rompuy i sitt kompromissförslag att budgetens helhetssumma ska landa på 960 miljarder euro.

YLE - 14 mar 13 kl. 05:10

Toppmötesdragkamp: Åtstramning versus stimulans

EU-ländernas stats- och regeringschefer diskuterar i dag hur man bättre ska samordna den ekonomiska politiken och få fart på ekonomin i medlemsländerna. Frågan om kraven på att ekonomin fås i balans och de allt högre ropen på stimulans för att få tillväxt kommer att dominera toppmötet. Agendan vid EU-toppmötet kan måhända låta tråkig och byråkratisk - frågan som behandlas kallas nämligen den Europeiska planeringsterminen.

BT - 24 okt 14 kl. 18:22

Tack och hej på toppmöte

Budgetstrider hotar - men när EU-ledarna avslutade sitt toppmöte i Bryssel handlade det mest om tacktal och vackra ord. - Käre Herman, käre José Manuel - vi säger från djupet av våra hjärtan tack. Ni har representerat och tjänat Europa väl, talade Tysklands förbundskansler Angela Merkel till toppmötets två blivande "föredettingar".

Cornucopia - 14 nov 17 kl. 16:51

EU-toppmötet: Vårdcentraler stänger - göteborgare får ej visa sig i fönster eller på balkonger

Inte bara ska Göteborg kastas in i ett avspärrat trafikkaos under veckan EU-toppmöte. Göteborgarna ska inte heller få sjukvård eller visa sig i fönster eller på balkonger. Vårdcentraler i och runt Göteborg har stängt sin provtagning torsdag och fredag och polisen går ut med önskemålet att boende nära toppmötet inte visar sig i fönster eller på balkonger i sina egna hem.

Cornucopia - 10 mar 18 kl. 17:57

Sverige möjligt plats för toppmöte Trump - Kim Jong Un - vad kan omöjligen gå fel?

Enligt amerikanska mediaspekulationer pekas nu Sverige ut som möjlig plats för ett toppmöte mellan Donald Trump och Nordkoreas Kim Jong Un. Vad kan omöjligen gå fel med detta?Kan man möjligen önska sig att ett toppmöte USA - Nordkorea inte placeras i en svensk storstad, eller stad alls, utan t ex någon av de utmärkta isolerade VIP-anläggningar som existerar.

Fler nyheter från VA

VA - 11 timmar sedan

Tung affärstidning dissar Spotifys aktie: ”Uppsidan är inte värd risken”

Här är analysen som pressar Spotify på börsen. .

VA - 12 timmar sedan

Är fri frakt på väg bort inom e-handeln? Zalandos helomvändning kan vara början till slutet

Modejätten Zalando gör något de aldrig gjort förut: Inför fraktavgifter. Ännu så länge bara i Storbritannien, Spanien och Irland, men räkna med att dina fraktfria leveranser är i farozonen. .

VA - 12 timmar sedan

Omsätter 110 miljoner: Så har Miran byggt upp sitt bolag – helt utan riskkapital

Från att ha sålt ett rapporteringsverktyg för 1800 kronor till att leda ett bolag som omsätter över 100 miljoner. Möt Miran Dennerqvist, grundare, ägare och koncernchef för snabbväxande Flex Applications. .

VA - 13 timmar sedan

Mikrovarumärken: Små och snabbfotade är det nya hotet mot detaljhandeln

Mikrovarumärken är digitala, flexibla, många och kan snabbt fånga upp trender. En del har redan vuxit sig stora och fler är på väg. För kläd- och livsmedelsjättarna gäller det att anpassa sig.

VA - 13 timmar sedan

Kändisarnas blödande veganburgare går snart till börsen – här är villkoren

Hajpade Beyond Meat siktar på att ta in drygt 1,6 miljarder i sin börsnotering. .

VA - 16 timmar sedan

Världens fondjättar säljer aktier efter börsrallyt – och bunkrar kontanter

Förvaltarproffs med totalt 6 biljoner i ryggen intar nu en mer defensiv strategi, visar en omfattande enkät från Bank of America Merrill Lynch. .

VA - 17 timmar sedan

First North-bolaget rusar i öppningshandeln efter glädjeprognos

First North-listade Xbrane är stor kurvinnare när börsen öppnar efter påskhelgen. På rapportfronten är Getinge dagens huvudnummer. .

VA - 18 timmar sedan

Samsungs svindyra och vikbara lurar floppar redan innan de nått marknaden

Tidningar rapporterar om förhandsexemplar av Samsungs värstinglur Galaxy Fold som gått sönder. .

VA - 18 timmar sedan

5 stekheta aktier du borde plocka in i portföljen

Proffsen plockar köpstämpeln inför nya börsveckan. .

VA - 18 apr 19 kl. 11:56

Amazon flyr Kina – klarar inte konkurrensen från Alibaba och JD.com

Lägger ned kinesiska sajten från och med juli i år. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.