Nyhetskanalen > Nyheter

Monday, 22 April, 15:36

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 10:10

Fosterföräldrapar anklagas för vanvårdEtt fosterföräldrapar i Danmark åtalas för att ha utsatt nio av sina fosterbarn för våld och vanvård..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fosterföräldrapar, anklagasför , vanvård
Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 08:33

Vård som blev vanvård

Foto: Caroline Andersson
Journalist Thomas Kangers ”Stulen barndom” lyssnar till de röster som ingen tidigare lyssnade till, ser de barn som blev vanvårdade när de skulle bli omhändertagna. Kulturskribent Ella Andrén möter en fruktansvärd historia som inte ligger långt bakåt i tiden.
2011 bad riksdagens talman i en ceremoni om ursäkt för vanvården av barn som omhändertagits av staten.

Kristianstadsbladet - 14 nov 13 kl. 14:17

Nekas ersättning trots övergrepp


Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik mot rättsläget i ett upprop till barn- och äldreministern. - Siffran är förfärande hög jämfört med andra länder.

BT - 14 nov 13 kl. 14:23

Nekas ersättning trots övergrepp

Trots att de utsatts för våldtäkt, övergrepp och svår misshandel nekas fyra av tio fosterhemsbarn ersättning från staten. Tunga experter riktar nu skarp kritik mot rättsläget i ett upprop till barn- och äldreminister Maria Larsson (KD). - Siffran är förfärande hög jämfört med andra länder.

Kristianstadsbladet - 17 nov 13 kl. 12:22

Fastkedjad pojke hittades på veranda


Den elvaårige pojken hittades frysandes, fastkedjad vid verandan - med en död kyckling hängandes runt halsen.Nu har pojkens fosterföräldrar gripits och de fem barn som fanns i hemmet omhändertagits.Eddie Cathey, biträdande sheriff i Monroe i amerikanska North Carolina, kallar händelsen "chockerande" och har lovat att utreda saken noggrant.

BT - 17 nov 13 kl. 12:24

Fastkedjad pojke hittades på veranda

Den elvaårige pojken hittades frysandes, fastkedjad vid verandan - med en död kyckling hängandes runt halsen. Nu har pojkens fosterföräldrar gripits och de fem barn som fanns i hemmet omhändertagits.Eddie Cathey, biträdande sheriff i Monroe i amerikanska North Carolina, kallar händelsen "chockerande" och har lovat att utreda saken noggrant.

Kristianstadsbladet - 24 sep 12 kl. 17:21

Inhuman handläggning

Fallet med Haddile är ömmande. Det är inte detsamma som att lagen måste ändras.
Fler än hundratusen människor har i helgen skrivit under protestlistor mot Migrationsverkets beslut att skicka tvååriga Haddile i Broby ensam till Frankrike.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.