DN > Kultur

Thursday, 18 April, 21:44

Liknande nyheter

Taggar: Benjamin, Britten, The, Turnof , the, screw
Sydsvenskan - 13 nov 13 kl. 06:30

Benjamin Britten

Oskarshamnsbaserade orkestern Camerata Nordica gjorde i somras ett bejublat framträdande vid BBC Proms i London med ett program som innehöll något så unikt som premiären av ett Benjamin Britten-verk, en Elegi för stråkar komponerad av en tonårig tonsättare 1928. Nu får stycket här även sin skivdebut.Skivan domineras i övrigt av andra ungdomsverk av Britten bland annat hans första riktiga mästerverk Variationer över ett tema av Frank Bridge.

SR - 05 sep 13 kl. 13:00

Benjamin Britten 100 år

I år är det 100 år sedan Benjamin Britten, en av 1900-talets viktigaste brittiska tonsättare föddes. Hans födelsedag firas på många olika sätt på olika platser i världen..

SR - 16 sep 13 kl. 07:46

Billy Budd av Benjamin Britten på Göteborgsoperan

Det här året är ju inte bara ett evigt operafirande av Verdi och Wagner utan också den hälften så gamle brittiske tonsättaren Benjamin Britten - 100 år i år. I helgen var det Sverigepremiär på Göteborgsoperan och det handlar då om Billy Budd - berättelsen om män, pennalism, homofobi och grupptryck. I huvudrollen ser vi vår internationella storstjärna Peter Mattei..

SR - 21 nov 13 kl. 08:21

Johann Korsell om Benjamin Britten

I morgon (fredag den 22 november) så är det 100 år sedan den engelske kompositören Benjamin Britten föddes berömd för bl.a operan "Peter Grimes". Johan Korssell reflekterar över en komplicerad 100-åring, som ofta beskrivits som den främste engelske tonkonstnären efter 1600-talets Henry Purcell..

Sydsvenskan - 29 maj 13 kl. 06:30

Benjamin Britten

Brittenåret fortsätter med instrumentalmusik. Fullgoda solister ställer upp i de två solokonserterna från 1930-talet. Pianokonserten får briljans i Howard Shelleys händer och Tasmin Little är en intagande ensamseglare i den mer återhållsamma fiolkonserten.

The Local - 20 dec 18 kl. 06:59

Swedish word of the day: prinskorv

In the run-up to Christmas, we're looking at the stories behind some of Sweden's most festive words, and today it's the turn of one of the key players in the julbord buffet..

NT - 11 apr 12 kl. 15:56

Britten-manus får inte lämna England

Den brittiska regeringen har stoppat försäljningen av ett manuskript av den brittiske kompositören Benjamin Britten, rapporterar Sveriges Radios "Mitt i musiken". Det var i höstas som välrenommerade auktionsfirman Sotheby's sålde det tidigare okända "The young person's guide to the orchestra" från 1945, till en amerikansk köpare för 2,4 miljoner kronor..

DN - 18 nov 13 kl. 11:11

Britten som blev musikens fjärde stora B

I skuggan av operagiganterna Verdi och Wagner firar i år också Benjamin Britten ett jämnt jubileum – på torsdag skulle han ha fyllt 100 år. Här tecknar Camilla Lundberg ­historien om den egensinniga vänskapen mellan Englands störste kompositör och poeten W H Auden – en berättelse om musikaler, krig och kärlek..

Nya Wermlands Tidningen - 11 sep 14 kl. 09:55

Britten och Dowland spelas på museet

På söndag arrangeras det konsert på Rackstadmuseet, när Ingegerd Hultén, sopran och Georg Gulyàs gitarr bjuder på en föreställning med musik av Benjamin Britten och John Dowland..

The Local - 09 maj 18 kl. 12:17

What you need to know (but are too cool to ask) about Eurovision hopeful Benjamin Ingrosso

Swedish Eurovision hopeful Benjamin Ingrosso may be young, but a fresh face he isn't. Ahead of the Eurovision semifinal on Thursday night, we explain why he's being compared to the Kardashian sisters' little brother..

Fler nyheter från DN

DN - 5 timmar sedan

Filmsvepet vecka 16: Jennifer Lawrence samarbete, Tarantinoserie och ett herrans påskliv

DN Kulturs filmredaktion om det senaste inom filmvärlden..

DN - 6 timmar sedan

DN:s kritiker väljer fem favoriter just nu

En film, en bok, en skiva, en tv-serie och en bilderbok. DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid. Veckans tips kommer från Kristofer Ahlström, Lotta Olsson, Noa Söderberg, Greta Thurfjell och Malin Ullgren..

DN - 8 timmar sedan

Filmrecension: Robert Redford tar farväl med ett leende i ”Den siste gentlemannen”

Robert Redford, en av Hollywoods mest slitstarka och älskade stjärnor, avslutar sin skådespelarkarriär med en charmerande skälmhistoria om en gentlemannatjuv – förklädd till osannolik och otidsenlig brottskrönika. Det är både vemodigt och på sin plats, skriver Eva af Geijerstam. .

DN - 9 timmar sedan

Skivrecension: Beyoncés konsertfilm är både oerhört stor och oerhört nära

Beyoncés Coachellakonsert, där svart frihetskamp tog plats på egna villkor, var en festivalhistorisk milstolpe. Nu släpps den som liveskiva och dokumentärfilm. DN:s Sara Martinsson ser en artist som är både politisk ledare och intim berättare..

DN - 10 timmar sedan

Filmrecension: ”Transnistra” ett konstfärdigt vykort från en okänd tonårsvärld

Anna Eborns dokumentär ”Transnistra” skildrar tonårsliv i en före detta sovjetisk utbrytarreplik i Europas fattigaste hörn. Man kan bli lite rastlös av de okommenterade bilderna men de är vackra som konstverk, skriver Mårten Blomkvist..

DN - 13 timmar sedan

Självhjälp live är dagens vinnande melodi

Niklas Wahllöf: Den svenska medelklassen får se upp med hälsan. .

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Erik Söderlind tolkar en sökande Paul McCartney

När gitarristen Erik Söderlind tolkar Paul McCartney låter det som att Beatlen själv prövar sig fram. Omfamnande, fritt och enkelt..

DN - Igår: 16:08

Sex kungliga akademier: ”Digitalisera det svenska kulturarvet”

Sverige behöver en offentligt finansierad digitalisering av böcker och tidningar, för att inte komma efter internationellt. Det inskärper Svenska Vitterhetsakademien i en skrivelse till regeringen..

DN - Igår: 15:15

Konstrecension: Möten på en global marknad

Fem nordiska fotografer är aktuella på Hasselblad center i Göteborg med skildringar av möten; kulturella, miljömässiga, politiska. Frida Sandström ser starka individuella insatser men saknar en tydlig dialog..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.