DN > Ekonomi

Monday, 22 April, 17:58

DN - 18 jul 11 kl. 10:04

?Tre räntehöjningar väntar i höst?Förste vice riksbankschef Svante Öberg ansåg att riskbilden mot inflationen fortsatt är på uppsidan och att han trodde fortfarande att reporäntan skulle komma att höjas vid alla tre möten i höst..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Svante Öberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tre, räntehöjningar, väntari , höst
DI - 24 nov 17 kl. 08:58

Bank of England: Räntehöjningar väntar

Bank of England behöver antagligen höja styrräntan två gånger till de kommande tre åren för att få tillbaka inflationen till målet. Men brexit kommer att vara det som avgör hur penningpolitiken utvecklar sig. Det sade BOE-ledamoten Silvana Tenreyro i en intervju med Bloomberg News..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 18:41

Väntad räntehöjning i USA

USA:s centralbank, Federal reserve, höjer styrräntan med 0,25 procentenheter, från intervallet 1,0–1,25 till 1,25–1,5 procent. Enligt flera nyhetsbyråer förväntar sig Fed tre räntehöjningar under 2018. Det var ett mycket väntat besked som den avgående F.

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 09:04

Räkna med amerikansk räntehöjning i kväll

Men efter räntehöjningar varje kvartal i år råder det nu en viss osäkerhet om räntehöjningstakten 2019. Medianprognosen i ledamöterna bedömning i september pekade fortsatt mot att räntan skulle höjas totalt fyra gånger i år, inklusive en höjning i december, och sedan tre gånger till under 2019. Fokus kommer i mycket att ligga på de nya medianprognoserna, ”dot plot”.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 13:00

HSBC: Här är dina tre ”säkraste hamnar”

Banken har genomfört 10 miljoner simuleringar av olika portföljvikter för att kunna identifiera vilka tillgångar som är mest motståndskraftiga vid ökad oro på marknaderna, till exempel då volatiliteten på aktiebörserna ökar, uppger Pierre Blanchet, en av HSBC:s strategichefer, rapporterar amerikanska CNBC. Efter det stora raset och utförsäljningarna på senare tid letar investerare nu efter skydd för sina tillgångar, om eller när de stora svängningarna på marknaderna återkommer. Amerikanska statsobligationer med kort löptid är den tillgång som ser ut att klara sig allra bäst i simuleringarna.

Ekonomistas - 11 nov 14 kl. 15:18

Ingves försöker försvara sig

Riksbanken och riksbankschefen Stefan Ingves har den senaste tiden utsatts för en intensiv inhemsk och internationell kritik för sin penningpolitik (se t.ex. här, här, här, här och här).

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 10:30

Fed väntas sitta still i båten

Federal Reserve lär med största sannolikhet lämna styrränteintervallet oförändrat, på 2,00-2,25 procent, efter FOMC-mötet den 7-8 november, men samtidigt hålla dörren fortsatt vidöppen för en ny räntehöjning i december. Olika enkäter visar så här långt en total enighet bland analytiker om att Fed väljer att vila på hanen nu, efter att ha höjt styrränteintervallet tre gånger tidigare i år, senast i september. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden på fredagen visserligen in en sannolikhet på drygt 7 procent att styrränteintervallet ska höjas med 25 punkter även nu på torsdag, men det innebär samtidigt att den inprisade sannolikheten för oförändrad ränta nu är nära 93 procent.

PrivataAffärer - 25 jul 18 kl. 06:00

”Ingen botten för guldpriset just nu”

I och med förra veckans statistik har guld-ETP:erna tappat tre veckor i rad, enligt Londonbaserade ETF Securities. Det är sannolikt Fed-chefen Jerome Powells positiva uttalanden kring den amerikanska ekonomin som påverkat guldpriset negativt, enligt Aneeka Gupta, chef för aktie- och råvaruresearch på brittiska ETF Securities. Powell uttalade sig med ovanlig tydlighet när han för några dagar sedan förutspådde fortsatta gradvisa räntehöjningar under resten av året.

Ekonomistas - 07 jan 14 kl. 09:30

Är hushållens boränteförväntningar för låga?

Sedan i somras har Riksbanken fört fram ett nytt skäl till en högre reporänta (Riksbankens styrränta). Riksbanken påstår nämligen att hushållen skulle ha för låga boränteförväntningar. Men en närmare granskning visar att det knappast finns grund för Riksbankens påstående.

Opinionen.se - 02 aug 13 kl. 14:46

Sämre jobbsiffra än väntat i USA

Det skapades 162 000 nya jobb utanför jordbrukssektorn i USA i juli, enligt landets arbetsmarknadsdepartement. I juni var jobbökningen 188 000 enligt reviderade siffror. Från början rapporterades en ökning med 195 000 jobb i juni.

BT - 02 aug 13 kl. 14:41

Sämre jobbsiffra än väntat i USA

Det skapades 162 000 nya jobb utanför jordbrukssektorn i USA i juli, enligt landets arbetsmarknadsdepartement. I juni var jobbökningen 188 000 enligt reviderade siffror. Från början rapporterades en ökning med 195 000 jobb i juni.

BT - 11 mar 14 kl. 16:01

Sverige har fortsatt deflation

Fortsatt deflation gör räntehöjningar alltmer avlägsna. Nu väntar fortsatt låg ränta fram till nästa vår.För andra månaden i rad har Sverige deflation, fallande konsumentpriser, enligt SCB:s nya siffror.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Danskarna som dog i Sri Lanka barn till känd företagare

De tre danska medborgare som dog i sprängdåden mot hotell och kyrkor i Sri Lanka på söndagen var syskon, och barn till den danske miljardären och företagaren Anders Holch Povlsen och hans hustru Anne Holch Povlsen..

DN - 10 timmar sedan

Resor till Sri Lanka får bokas om

De svenska resebolagen har haft kontakt med alla sina svenska resenärer på Sri Lanka. Och de som har inbokade resor till landet med Ving den närmaste tiden har fått möjlighet att boka om sina resor..

DN - I förrgår: 18:23

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - 19 apr 19 kl. 11:33

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - 17 apr 19 kl. 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.