DI > Ekonomi

Saturday, 20 April, 03:34

DI - 18 jul 11 kl. 10:07

Öberg: Tre höjningar väntarFörste vice riksbankschef Svante Öberg ansåg att riskbilden mot inflationen fortsatt är på uppsidan och att han trodde fortfarande att reporäntan skulle komma att höjas vid alla tre möten i höst..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Svante Öberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öberg, Tre, höjningar, väntar
SvD - 19 jul 15 kl. 15:58

Skattehöjningar väntar Grekland

De grekiska bankerna är inställda på att dra i gång verksamheten igen på måndag. De har hållit stängt i tre veckor, något som beräknas ha kostat landets ekonomi tre miljarder euro..

E24 - 19 jul 15 kl. 16:14

Nya skattehöjningar väntar Grekland

De grekiska bankerna är inställda på att dra i gång verksamheten igen på måndag. De har hållit stängt i tre veckor, något som beräknas ha kostat landets ekonomi tre miljarder euro..

DI - 24 nov 17 kl. 08:58

Bank of England: Räntehöjningar väntar

Bank of England behöver antagligen höja styrräntan två gånger till de kommande tre åren för att få tillbaka inflationen till målet. Men brexit kommer att vara det som avgör hur penningpolitiken utvecklar sig. Det sade BOE-ledamoten Silvana Tenreyro i en intervju med Bloomberg News..

YLE - 03 aug 15 kl. 16:17

Fackförbunden väntar sig tuffa förhandlingar

Bland arbetsmarknadsorganisationerna rådde det blandade känslor efter att regeringen presenterat sitt samhällsfördrag. FTFC:s ordförande Antti Palola efterlyser ett rättvist fördrag och Akavas Sture Fjäder vill se chefernas ansvar. Akavas ordförande Sture Fjäder, du talar för ett jämlikt avtal där också arbetsgivaren tänjer.

HBL - 01 feb 14 kl. 15:59

Häkämies lovar I HS: Inga nya skattehöjningar

Det måste bli ett slut på skattehöjningarna, säger chefen för Finlands Näringsliv EK Jyri Häkämies i en intervju för Helsingin Sanomat. I stället för skattehöjningarna måste statens utgifter bantas ned.Finansministeriet har räknat att det behövs nya anpassningsåtgärder på tre miljarder euro för att uppnå regeringens mål om att stoppa skuldökningen.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 13:00

HSBC: Här är dina tre ”säkraste hamnar”

Banken har genomfört 10 miljoner simuleringar av olika portföljvikter för att kunna identifiera vilka tillgångar som är mest motståndskraftiga vid ökad oro på marknaderna, till exempel då volatiliteten på aktiebörserna ökar, uppger Pierre Blanchet, en av HSBC:s strategichefer, rapporterar amerikanska CNBC. Efter det stora raset och utförsäljningarna på senare tid letar investerare nu efter skydd för sina tillgångar, om eller när de stora svängningarna på marknaderna återkommer. Amerikanska statsobligationer med kort löptid är den tillgång som ser ut att klara sig allra bäst i simuleringarna.

Ekonomistas - 18 nov 14 kl. 04:30

Hur kan vi minska flaskhalsarna i inkomstrapporteringen?

En fungerande ekonomisk politik kräver att politiker och riksbanksledning har god information om det rådande ekonomiska läget. Alltför stora tidsfördröjningar i inrapporteringen av data skulle kunna skapa problem om en stimulans kommer för sent och blir procyklisk. I Sverige finns flera tidsfördröjningar i datarapportering, och bland de allvarligare torde gälla hushållens inkomster som politikerna får reda på mer än ett år, och för vissa inkomster över två år, senare.

YLE - 13 feb 14 kl. 17:31

Katainen: Ingen kan tvinga oppositionen att samtala

Statsminister Jyrki Katainen inbjöd i dag oppositionspartierna Centern och Sannfinländarna att diskutera hur nedskärningarna och skattehöjningarna ska fördelas över tid. −Vi skulle kunna sitta ner och diskutera två saker. Den första frågan är om alla partier förbinder sig vid att vända skuldsättningstakten och det andra är vad de anser om att periodisera nedskärningarna och skattehöjningarna, sade statsminister Jyrki Katainen i Bryssel i dag.

TA - 28 apr 14 kl. 22:04

S duckar om a-kassa och sjukpenning

Socialdemokraterna väntar med tydliga vallöften om bland annat a-kassa och sjukförsäkringen.Däremot lovar de ett kunskapslyft, fler vårdplatser och sänkt skatt för pensionärer.
I sin ekonomiska vårmotion skriver S att de ska höja taket och ersättningen i både a-kassa och sjukförsäkring och ta bort sjukförsäkringens bortre tidsgräns.

Kristianstadsbladet - 28 apr 14 kl. 22:04

S duckar om a-kassa och sjukpenning

Socialdemokraterna väntar med tydliga vallöften om bland annat a-kassa och sjukförsäkringen.Däremot lovar de ett kunskapslyft, fler vårdplatser och sänkt skatt för pensionärer.
I sin ekonomiska vårmotion skriver S att de ska höja taket och ersättningen i både a-kassa och sjukförsäkring och ta bort sjukförsäkringens bortre tidsgräns.

Opinionen.se - 28 apr 14 kl. 22:11

S duckar om a-kassa och sjukpenning


Socialdemokraterna väntar med tydliga vallöften om bland annat a-kassa och sjukförsäkringen. Däremot lovar de ett kunskapslyft, fler vårdplatser och sänkt skatt för pensionärer. I sin ekonomiska vårmotion skriver S att de ska höja taket och ersättningen i både a-kassa och sjukförsäkring och ta bort sjukförsäkringens bortre tidsgräns.

Fler nyheter från DI

DI - 12 timmar sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 13 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 14 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 15 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 16 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 17 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 17 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 17 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 18 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 18 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.