DI > Ekonomi

Saturday, 20 April, 11:25

DI - 18 jul 11 kl. 09:23

Räntor och valutor: Kronan blir svagareEuropeiska räntor inledde måndagens handel ned sedan svensk stängning på fredagen. Den tyska tioåringen handlades till 2,65 procent, ned 3 punkter. Svenska räntor följde utvecklingen och den tioåriga motsvarigheten var ned 1 punkt till 2,03 procent..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Kronanblir , svagare
DI - 07 aug 13 kl. 11:08

Räntor & valutor: Kronan svagare

Kronan försvagas mot både euron och dollarn, som i sin tur är fortsatt svagare mot yenen jämfört med svensk stängning på tisdagen. I Europa stiger räntorna i periferin och sjunker i kärnländerna. Även USA-räntorna sjunker..

DI - 09 aug 13 kl. 09:12

Räntor och valutor: Kronan svagare

Svenska statsobligationsräntor handlas nära oförändrat i den tidiga fredagshandeln medan kronan noteras något svagare mot euron jämfört med noteringarna vid den svenska marknadens stängning på torsdagen..

DI - 16 mar 15 kl. 10:01

Räntor och valutor: Kronan svagare

Svenska statspappersräntor pressas ytterligare något nedåt i förmiddagens handel på måndagen samtidigt som kronan handlas något svagare mot euron..

DI - 27 maj 15 kl. 10:11

Räntor och valutor: Kronan svagare

Svenska räntor är marginellt ned och kronan handlas svagare mot både dollar och euro på onsdagsmorgonen trots ett bättre utfall än väntat för såväl KI-barometern som handelsbalansen. Europaräntorna är stabila, medan euron stärks lite mot dollarn..

DI - 14 aug 15 kl. 16:45

Räntor/valutor: Kronan stärktes mot dollarn

Medan USA-räntor drog uppåt var det överlag beskedliga ränterörelser i Europa på fredagen. På morgonen röstade det grekiska parlamentet för det tredje stödprogrammet efter en nattmangling medan euroområdets BNP var något svagare än väntat. Kronan fortsatte att stärkas på fredagen i spåren av torsdagens högre KPI-utfall än väntat..

DI - 20 mar 17 kl. 17:01

Räntor och valutor: Kronan svagare

Kronan sjönk på måndagen med 5 öre till 9,51 mot euron och blev 3 öre svagare till 8,84 mot dollarn under en överlag statistiktunn handelsdag..

DI - 29 maj 13 kl. 09:09

Räntor och valutor: Kronan svagare

Europaräntorna stiger överlag i den inledande handeln, med tyska räntor 1-3 punkter upp..

DI - 20 aug 14 kl. 09:20

Räntor och valutor: Kronan svagare

Europaräntorna rör sig knappt medan dollarn stärks i onsdagens inledande handel, efter att amerikanska räntor tickat svagt uppåt sedan svensk stängning på tisdagen..

DI - 26 aug 14 kl. 16:39

Räntor och valutor: Kronan svagare

Statspappersräntorna i euroområdets kärnländer noterade endast mindre rörelser på tisdagen medan italienska och spanska långräntor sjönk med upp till 6 punkter. Euron handlades oregelbundet mot dollarn, med små nettoförändringar vid den svenska stängningen..

DI - 15 jan 15 kl. 07:10

Räntor och valutor: Kronan svagare

Amerikanska marknadsräntor har stigit under natten i ett mer positivt klimat med överlag stigande börser i Asien..

DI - 11 feb 15 kl. 16:38

Räntor och valutor: Kronan svagare

Marknadsrörelserna på onsdagen var trevande inför eurogruppsmötet om Grekland och Minskmötet om Ukraina. Kronan tappade inför Riksbankens besked på torsdag..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Trycket ökar på Kubas ekonomi – fruktar ny period av knapphet

Med krisen i Venezuela ökar trycket även på det allierade Kubas ekonomi. Efter nya sanktioner från USA varnar kommuniststyret för en ny period av svårigheter på ön..

DI - 15 minuter sedan

Svenskt fika ska erövra Kina: ”Unika möjligheter”

SHANGHAI. Wayne’s Coffee har kastat sig in på världens tuffaste kaffemarknad – Kina. Med slagord som ”We love fika” och ekologiska köttbullemackor ska den svenska kafékedjan vinna kinesiska hjärtan.

DI - 1 timme sedan

Tänk utanför boxen – lägg på en tjuga och skippa fulvinet

Enligt flera rapporter blir det alltmer tveksamt om vin har några hälsomässiga fördelar. En sätt att tackla forskningsrönen är att dricka mindre – men bättre – vin. Di:s expert Per Styregård listar de bästa ersättarna till Systembolagets storsäljare..

DI - 1 timme sedan

Psykologen: Därför snattar vi på jobbet

Varje år stjäls det för miljarder av företagens anställda och dess chefer. Och stölderna ökar. ”Snatteri blir ett sätt att lönekompensera sig själv”, säger Rune Brand, psykolog och beteendevetare, som forskat i stölder på jobbet..

DI - 2 timmar sedan

Forskarna varnar för klimatpanik: ”Vissa talar om nästan desperata åtgärder”

De har kallats klimatförnekare efter en artikel om klimatutmaningen utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Men forskarna Per Krusell och Conny Olovsson är efter mer än tio års studier på området övertygade om att deras slutsatser är de rätta. ”Problemet är att vissa talar om nästan desperata åtgärder, medan vi tycker kostnadseffektivitet är viktigt”, säger Per Krusell..

DI - 2 timmar sedan

Mike Pompeo svarar Nordkorea

USA:s utrikesminister Mike Pompeo kommer att fortsätta att delta i kärnvapenförhandlingarna mellan USA och Nordkorea trots att Nordkorea vill att han byts ut..

DI - 3 timmar sedan

Ebba Busch Thor: Förorten behöver kristen grund

Sveriges förorter skulle gynnas av mer kristna värderingar. Det skriver Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i en debattartikel i Expressen på lördagen..

DI - 3 timmar sedan

Staten kan förlora miljarder på Saab-konkurs

Staten riskerar att förlora nästan två miljarder kronor på biltillverkaren Saabs konkurs, uppger Sveriges Radio Ekot..

DI - 20 timmar sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 21 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.