Opinionen.se > Opinion

Friday, 19 April, 15:52

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Skuldkris försvagar kronan
Marknadsräntorna sjönk och kronan försvagades i spåren av skuldkrisen i Europa och USA. Kronan tappade sex öre mot euron och åtta öre mot dollarn. Tioårig statsobligation: 2,66 procent (2,69). Tvåårig statsobligation: 2,00 procent (2,05). Euro: 9:25 kronor (9:19).
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Europa, USA

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skuldkris, försvagar, kronan
Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 09:26

Skuldkris försvagar kronan

Marknadsräntorna sjönk och kronan försvagades i spåren av skuldkrisen i Europa och USA. Kronan tappade sex öre mot euron och åtta öre mot dollarn. Tioårig statsobligation: 2,66 procent (2,69).

DI - 12 jul 11 kl. 09:13

Räntor och valutor: Kronan försvagas

Den förnyade oron över euroområdets skuldkris, där Italiens och Spaniens obligationsräntor såldes av i stor skala på måndagen, håller fortsatt finansmarknaderna i ett stadigt grepp. Räntorna i kärnländerna fortsätter att sjunka, medan de stiger i skuldländerna och euron fortsätter att försvagas..

DI - 18 okt 11 kl. 09:14

Räntor och valutor: Kronan försvagas

Europabörserna öppnar ned på tisdagen efter börsnedgångar i USA och Asien. Europas skuldkris fortsätter att spöka i bakgrunden och den oron spetsades under natten av att Kinas tillväxt bromsade in lite mer än väntat under det tredje kvartalet. Dessutom kom kreditvärderingsinstitutet Moody's med en varning för att Frankrikes AAA-betyg är under press..

VA - 22 sep 11 kl. 11:20

Oro sveper över marknaden

22 september En ny våg av oro för recession i USA och Västeuropa svepte över marknaden på förmiddagen, med kursfall som följd. Svenska långräntor pressades till historiska bottennivåer medan kronan tog stryk. Skakningarna var en reaktion på USA:s centralbanks nya stimulanspaket och dystra syn på framtiden för den amerikanska ekonomin.

Barometern - 28 nov 13 kl. 07:21

Vår politik står för jobb och tillväxt

"Alla ska kunna känna sig trygga med att vår gemensamma välfärd håller hög kvalitet och är tillgänglig för alla." Alliansen har sedan maktskiftet 2006 på ett ansvarsfullt sätt hanterat Sveriges ekonomi genom både finanskris och skuldkris. Trots en utdragen lågkonjunktur i omvärlden har sysselsättningen under denna period ökat med 200 000 personer.

Sydsvenskan - 19 nov 11 kl. 06:30

Sverige kan tvingas att införa euron

För nitton år sedan ledde en djup svensk valutakris, med en ränta på 500 procent, till att Sverige v?
För nitton år sedan ledde en djup svensk valutakris, med en ränta på 500 procent, till att Sverige vände på en femöring. Efter att i decennier ha sökt våra egna vägar ansökte vi om EU-inträde.

Sydsvenskan - 14 dec 11 kl. 06:30

Dags för Sverige att välja ekonomiskt lag

Bara en av tio svenskar vill att Sverige ska byta valuta till euro. Åtta av tio vill behålla kronan.?
Bara en av tio svenskar vill att Sverige ska byta valuta till euro.

VA - 01 jun 11 kl. 08:35

"Fortsatt avvaktande på börsen"

1 juni Stockholmsbörsen stängde på svagt plus igår, upp strax över 0,4 procent, efter att ha noterats upp runt 1 procent. Ett återkommande mönster de senaste handelsdagarna är att vi i slutet av handelsdagen tappar momentum markant och faller tillbaka. Samtliga europeiska börser stängde på plus igår, med undantag för Finland.

VA - 08 jun 11 kl. 08:21

Stockholmsbörsen gick mot strömmen

8 juni Stockholm föll igår efter en trevande handelsdag, medan i stort sett hela övriga Europa steg. Det var dock inte tal om några större rörelser igår. De amerikanska börserna fortsatte även de att falla.

BT - 16 jun 11 kl. 12:03

Politisk omstart väntar Grekland

Greklands socialdemokratiske premiärminister Giorgos Papandreou väntas bilda ny regering och ställa ultimatum till parlamentet om förnyat förtroende att ta landet ur krisen.
Krisen i Aten skakar marknaden och euron faller kraftigt.
De folkliga protesterna i Aten under onsdagskvällen ledde till att minst 33 skadades.

Sydsvenskan - 17 jun 11 kl. 06:30

Krisen rör hela världen

Greklands premiärminister Giorgos Papandreou förberedde igår en större regeringsombildning. Minst fe?
Greklands premiärminister Giorgos Papandreou förberedde igår en större regeringsombildning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.