Västerbottens Folkblad > Nyheter

Thursday, 25 April, 23:22

Västerbottens Folkblad - 18 jul 11 kl. 09:19

Bötar 2000 kronor för nedskräpningVILHELMINA 2000 kronor. Det kostar det att lämna två soppåsar utanför återvinningscentralen.VILHELMINA 2000 kronor. Det kostar det att lämna två soppåsar utanför återvinningscentralen. Fråga den 20-årige Vilhelminabon.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Vilhelmina, Vilhelminabon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bötar, 2000kronor för , nedskräpning
Supermiljöbloggen - 16 dec 15 kl. 10:34

Sara F, klass 8D, Oxievångsskolan: ”Dags att börja kampen mot nedskräpning!”

Vi har ett ansvar att sluta förstöra vår natur, menar en av eleverna på Oxievångsskolan i Malmö.  Nedskräpning är en ond cirkel som kommer kräva väldigt lång tid att lösa! I dag har vi stora problem med att samhället har fula, otrygga och farliga platser, tack vare nedskräpningen.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:09

Miljödirektör: Ingen tar tag i systematisk nedskräpning

En olaglig soptipp är inte i alltid ett resultat av en persons lättja. Allt för ofta är det en manifestation av den gråa ekonomin menar Vandas miljödirektör Stefan Skog. Han talar om så kallade proffsdumpare.

Kristianstadsbladet - 20 maj 14 kl. 06:49

Låt vår fina oas bli fri från nedskräpning


Jag vandrar ofta på den natursköna Linnérundan sedan några år tillbaka. Är inte från kommunen men åker gärna hit och vandrar då den ger så mycket vad det gäller naturupplevelser och då av hög klass.Till min förskräckelse såg jag på min vandring i torsdags 15/5 hur leden var nedskräpad med mängder med urdruckna förpackningar av diverse fabrikat som innehållit äpple-, päron- och hallondricka.

Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 16:16

Ny nedskräpning minskar förhoppningar om avslut

Ärendet med skrothögar och nedskräpning inom Häckeberga naturvårdsområde har pågått länge, så långt är miljönämnden och miljöförvaltningen helt överens med Genarps miljövårdsgrupp.Först vill jag poängtera att den här typen av ärende inte ligger på miljönämndens bord utan miljöförvaltningen har full delegation att handlägga ärendet. Miljönämndens beslut i frågan som Siewert Karlsson (25/9) hänvisar till gäller inte längre.

YLE - 31 jul 17 kl. 18:16

Helsingforsaren Xavier cyklar långt norrut och plockar skräp – "Jag stör mig på nedskräpning"

Xavier Hildén är på god väg att nå sitt mål. Han började trampa norrut från Helsingfors med sin stadscykel och målet är Nuorgam i Lappland. Längs vägen plockar han upp det skräp han hittar i vägrenen.

YLE - 15 maj 13 kl. 05:57

Svårt att övervaka nedskräpning vid vägkanten

Gamla byxor, flaskor, matpaket och plastsäckar hör till det som för tillfället ligger längs med vägkanterna i Västnyland. Nedskräpning är förbjudet enligt lag men i praktiken är det svårt att övervaka. Enligt avfallslagen är det förbjudet att kasta skräp på marken.

Barometern - 10 maj 14 kl. 12:37

Nedskräpning skadar oss ? städa du också

När dåvarande miljöministern Olof Johansson kom tillbaka till Sverige från FN:s Hållbarhetsmöte i Rio de Janeiro 1992, hade han en stor utmaning framför sig. Den Agenda 21-plattform världens länder enats om, skulle förankras i det svenska samhället. Men efter att ha sjösatt en nationell plan, och genom att kommuner, miljöorganisationer och bostadsrättsföreningar steg för steg konkretiserat arbetet, fick Agenda 21 en stark påverkan på Sveriges miljöarbete.

Supermiljöbloggen - 03 apr 17 kl. 11:13

Färgglada askkoppar minskar nedskräpning från fimpar

Problemet med nedskräpning av cigarettfimpar har vuxit i Göteborg. En pilotstudie undersökte om svårigheterna kunde åtgärdas med enkla nudging-knep.  Trafikkontoret i Göteborg, tillsammans med organisationen A win-win world, har genomfört en pilotstudie för att se om nedskräpningen kunde minskas med hjälp av en ”nudge”- en knuff för miljön, skriver GöteborgsPosten.

Länstidningen i Jämtland - 12 feb 18 kl. 11:58

Härjedalen deltar i aktion mot nedskräpning

Varje vår deltar Härjedalens kommun i stiftelsen Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, så även i år. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen i landets kommuner med hjälp av stöd i kommuners lokala arbete mot nedskräpning..

Länstidningen i Jämtland - 15 feb 18 kl. 16:25

Strömsunds kommun deltar i aktion mot nedskräpning

I år deltar Strömsunds kommun i stiftelsen Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen i landets kommuner med hjälp av stöd i kommuners lokala arbete mot nedskräpning..

YLE - 14 aug 15 kl. 15:15

Nya ordningsböter – 150 euro för nedskräpning

Med förhöjda ordningsböter föreslår finansministeriet att staten ska samla in 40 miljoner euro. Den högsta ordningsboten kan gå lös på 345 euro. För att gå mot rött kan du få punga ut med 30 euro.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 1 timme sedan

[PLUS] Komik och kroppshets

Offentligheten behöver fler föreställningar som "R.osa", tycker Folkbladets recensent..

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Kauppi Årets forward

Iksus Cornelia Fjellstedt och Emelie Wibron har redan prisats som Årets back respektive Årets spelare. Nu tilldelas även Veera Kauppi ett pris – det för Årets forward. – Det känns såklart jättebra och ärofyllt.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Fem nyckelspelare kan lämna Iksu

Tunga guldfavoriten Iksu missade SM-finalen och Sporten kan nu avslöja att hela fem av lagets....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Brand i industri

Räddningstjänsten är på plats vid Rönnskärsverken och bekämpar en brand. Klockan 18.15 fick SOS in ett larm om brand i en industri i Skelleftehamn.

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

[PLUS] Lotta Holmgren skapar unik konst i samarbete med naturen

Långt borta från närmsta tätort, i Ajaur, ligger Lotta Holmgrens ateljé "Farfarsgården". Men hennes....

Västerbottens Folkblad - 2 timmar sedan

Bil voltade runt

En singelolycka har inträffat på väg 363 – ”den har snurrat ett varv”. Strax efter 18 fick SOS in ett larm om en trafikolycka på väg 363 i Skellefteå. En bil voltade och hamnade i diket.

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

”Hur kan Björnsdotter Rahm tala om ansvar?”

Det är orimligt att vi blir anklagade för att inte lösa kriserna Moderaterna själva åsamkat i och med deras egen budget vi nu tvingas styra på, skriver Helén Pettersson (S) och Björn Wiechel (S) i ett svar till Elisabeth Björnsdotter Rahm (M). En stor skillnad mellan oss socialdemokrater och Moderaterna är att vi hellre satsar […].

Västerbottens Folkblad - 3 timmar sedan

[PLUS] Många följer den dramatiska branden

Många människor har samlats utanför avspärrningarna och följer den dramatiska branden – "Det kommer....

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

”Gå inomhus och stäng dörrar”

Allmänheten i Sävar uppmanas att hålla sig inomhus och stänga dörrarna med anledning av branden på sågverket. SOS Alarm har gått ut med ett Viktigt meddelande till allmänheten i Sävar, ett så kallat VMA-meddelande: ”Det brinner på Sävar såg med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och […].

Västerbottens Folkblad - 4 timmar sedan

[PLUS] IVO ser risker och granskar nätläkarna

Nätläkarna kostar miljoner. IVO ser flera risker och granskar branschen. – Det är ett prioriterat....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.