Opinionen.se > Opinion

Sunday, 21 April, 17:30

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

"Så ger du beröm på jobbet"
Bättre hälsa, effektivare arbetsprestation och ökad självkänsla är några effekter av bekräftelse på jobbet. Elaine Breske Hirscher tipsar om hur du på ett snyggt sätt ger beröm..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Breske Hirscher

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ger du , beröm, jobbet
Skånskan - 19 jan 19 kl. 15:00

Berättelserna finns bara en kaffekopp bort

PORTRÄTT Man strävar i ekorrhjulet för att ta igen sig på kvällen och se de dramatiska berättelserna på tv – och så fanns dramerna bara en kaffekopp bort, på arbetsplatsen.
Den reflektionen gör Bertil Mårtensson efter att han ägnat sig åt att porträttera arbetskamrater, i ord och teckningar.Namn: Bertil Mårtensson
Yrke: Grafiker, tecknare
Familj: Fru, två söner
Bor: Malmö.

Entreprenör24 - 11 dec 13 kl. 10:36

Fem tumregler för förhållanden på jobbet

När man dejtar någon ny vill man gärna hålla relationen under radarn tills det står klart att det är något hållbart. Inte minst i de fallen då du träffat någon på jobbet. Men hur håller du en fling på jobbet hemlig?

Cornucopia - 30 jun 14 kl. 11:45

"Roligare på jobbet" och "barnen har det bättre på dagis"

Alibisering är en fascinerande mänsklig förmåga, där man rättfärdigar sina beslut genom olika konstruktioner. Vilket ibland kan väcka en del tankar, t ex när småbarnsföräldrar blir väldigt provocerade av att dagis kan ifrågasättas och hamnar i försvarsställning med diverse alibin som argument. Hur ser dessa hem och familjesituationer ut egentligen?

YLE - 07 sep 14 kl. 07:00

EU: Vi stressar för mycket på jobbet

En stressad anställd jobbar sämre, resonerar EU som i år fokuserar på arbetsrelaterad stress inom unionen.
Närvårdare Kati Laine på jobb på avdelning tre vid Näse sjukhus i Borgå Bild: Yle/Carmela Walder Och det blir dyrt med stressade anställda - närmare bestämt 240 miljarder euro per år på unionsnivå. EU-ländernas storsatsning mot stress i arbetslivet kör nu igång med kampanjer, seminarier, inspektioner och informationsmaterial av olika slag.

Skånskan - 13 okt 18 kl. 09:55

Jobbet vägen mot framtiden

SVEDALA Svenskan har tagit ett rejält kliv framåt liksom självkänslan fått en rejäl skjuts med jobbet på Holmagården.
Samtidigt har Zakiya Rezai fått en framtidsplan att förverkliga – att utbilda sig till sjuksköterska.Tacksamhet är ordet som 24-åriga Zakiya Rezai flera gånger upprepar när vi möts på avdelningen Fridhem en trappa upp på Holmagårdens särskilda boende i Svedala.

YLE - 30 nov 16 kl. 09:05

Många sjukskrivningar inom hemvården i Esbo - vikarier sköter en femtedel av jobbet

Hemvården i Esbo är överbelastad. Klienternas vårdbehov är allt större, och stora förändringar i själva arbetet har lett till stress hos personalen. Yle Huvudstadsregionen har talat med flera anonyma källor som jobbar inom äldrevården i Esbo.

YLE - 14 maj 17 kl. 05:21

1 500 lediga kockjobb men 5 600 arbetslösa kockar - varför duger inte jobbet?

Det finns många lediga kockjobb, men samtidigt också många arbetslösa kockar. Låga löner, deltidsjobb och fysiskt tungt arbete gör att kockjobbet inte anses lika attraktivt längre. I restaurangköket på HSS Paviljong i Helsingfors är arbetsspråket i huvudsak finska och engelska.

YLE - 18 jul 17 kl. 13:58

Yttrandefrihet på jobbet - vet du vad du får säga?

Här i dagarna kunde vi läsa att Karleby kommun fick skarp kritik från sina anställda för de strikta direktiv som kommunen hade satt vad gäller de anställdas bruk av sociala medier både under och efter arbetstid. Men vad säger lagen om den här typen av frågor? Får man som anställd göra och skriva vad som helst på sociala medier?

YLE - 20 maj 14 kl. 14:44

Lavarna berättar hur luften mår

Den som rör sig i parker och skogar i Nyland kan under våren och sommaren möta forskare med anteckningsblock i handen och måttband runt halsen. De här forskarna undersöker hurudan luftkvaliteten är genom att studera lavarna på våra träd. Vi träffade två av forskarna när de undersökte lavar på tallar i stadsdelen Tallmo i Karis i Raseborg.

YLE - 09 jul 17 kl. 09:00

Evas lägenhet skulle inte beröras av renoveringen – slutade med att både kök och badrum revs ut

Eva bor med sin familj i en höghuslägenhet i Helsingfors. I våras inleddes en badrumsrenovering i hela fastigheten där nästan alla badrum skulle renoveras. Familjen hade tidigare fått veta att de inte berörs av renoveringen, eftersom deras badrum är relativt nytt.

BT - 09 okt 14 kl. 21:34

Pappans omskakande berättelse: "Jäkligt jobbigt och ofattbart"

Det började med att deras treåring gång på gång pratade om att "känna snopp" och till slut fick föräldrarna höra saker som verkade ofattbara. På fredagsmorgonen startar rättegången mot mannen som åtalats för sexbrott på en förskola i Borås och han misstänks för grovt sexuellt övergrepp mot treåringen. – Fortfarande känns det jäkligt jobbigt och ofattbart.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.