Affärsvärlden > Ekonomi

Friday, 26 April, 05:07

Affärsvärlden - 18 jul 11 kl. 08:54

Börsbolag byter ut ledningenSäkerhetsföretaget Loomis byter ut hela ledningen i Österrike på grund av felaktiga värderingar i ett dotterbolag..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Loomis, Österrike

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börsbolag, byterut , ledningen
DI - 01 sep 16 kl. 09:12

Nordens största börsbolag byter vd

Lars Rebien Sørense, vd på Insulinjätten Novo Nordisks sedan 16 år tillbaka, meddelade på torsdagsmorgonen att han slutar som vd för nordens största börsbolag vid årsskiftet. Aktien stiger med omkring 0,1 procent efter beskedet..

Realtid - 09 aug 13 kl. 12:33

Börsbolag byter vd

Clein Johansson Ullenvik tar över ledarskapet..

YLE - 09 nov 12 kl. 14:25

Ett av 119 börsbolag har kvinna som vd

Kai Seikku är verkställande direktör för börsbolaget Okmetic. Han är en av ?de 118?.

HBL - 07 nov 13 kl. 05:40

Flera statsbolag utan kvinnor i ledningen

Tolv bolag som antingen är helägda av staten eller där staten äger en majoritet saknar kvinnor i sina ledningsgrupper. Det går stick i stäv med statens ägarpolitik som säger att bägge könen ska ha likvärdiga möjligheter att avancera.Ser man till den statistik Centralhandelskammaren tagit fram i sin senaste undersökning om kvinnor och ledarskap ser det bra ut.

SR - 23 feb 15 kl. 08:45

Risk för insiderbrott vid slutna bankmöten med börsbolag

Nu kommer kritik mot banker som anordnar exklusiva träffar där ledningen för olika börsbolag träffar analytiker och investerare - och där det finns risker för insiderbrott. Men Anna Helsén, presschef på banken SEB tycker inte att träffarna är något problem. Grafik: Bankernas slutna bolagsträffar - så funkar det.

SR - 23 feb 15 kl. 16:37

Slutna bankmöten med börsbolag väcker reaktioner

Nu kommer politiska reaktioner på Ekots undersökning, som visar att bankerna i Sverige regelbundet anordnar slutna träffar där aktieanalytiker och investerare träffar ledningen för olika börsbolag, detta trots risken för insiderinformation..

Dagens PS - 14 mar 17 kl. 10:25

Häktning i börsbolag – svensk aktie faller fritt

Det svenska First North-bolaget Robert Friman International rasar 20 procent på tisdagen. Det efter att ädelmetallsföretaget fått ”besök” av Ekobrottsmyndigheten förra veckan som ledde till att en anställd häktades samt att Robert och Bill Friman, vd och styrelseledamot, delgavs misstanke om brott. Det framgår i ett pressmeddelande på måndagskvällen, rapporterar Dagens Industri.

YLE - 04 mar 16 kl. 07:03

HS: Ledningen för Nokian Renkaat sålde optioner

Ledningen för Nokian Renkaat sålde optioner för betydande summor före bolagets fusk med däcktester blev offentliga, skriver Helsingin Sanomat. Optioner för 600 000 euro såldes av nio medlemmar i företagsledningen, varav en var bolagets interna revisor. Enligt lagen får anställda inom börsbolag inte utnyttja opublicerad information som kan påverka aktiekursen.

Dagens PS - 31 maj 17 kl. 08:40

Världens största börsbolag – svenska med på topplista

När amerikanska Forbes rankar världens 2.000 största börsbolag kvalar 26 svenska in på topplistan där Nordea Bank är störst med en placering på plats 157. Men att det är just Nordea som toppar bland svenska företag oroar Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare.

IDG - 04 mar 14 kl. 16:05

Svarta listan: Börsbolagen utan kvinnor i ledningen


15 börsbolag hamnar på svarta listan när stiftelsen Allbright granskar den kvinnliga representationen i ledningsgrupperna..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Atlas i topp på börsen

Efter en inledning på minus vände Stockholmsbörsen på torsdagen snabbt uppåt, med god hjälp från flera av dagens rapportbolag..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Ökade hyresintäkter för Fast Partner

Fastighetsbolaget Fast Partner hyresintäkter uppgick till 396 miljoner kronor det första kvartalet 2019 (363)..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Cargotec ökade orderingången

Finska Cargotec, som har en betydande svensk verksamhet, redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Börsplus: Kunsultmäklaren fortfarande köpvärd

Börsplus behåller köprådet för konsultmäklaren och har kvar aktien i portföljen tills vidare..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Vinsttapp för Dedicare

Bemanningsbolaget rapporterar en minskad visnt för kvartalet..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

3M-miss tynger Dow Jones

Terminerna för New York-börsen indikerade en öppningshandel i båda riktningarna på torsdagen, efter att en ny våg rapporter rullat in i rapportfloden..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Bulten minskar vinsten

Bulten, som är underleverantör till fordonsindustrin, redovisar ett rörelseresultat om 58 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (67)..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Atlas över förväntan

Verkstadsbolaget Atlas Copco tar första kvartalets analytikerribba med luft – högre resultat, intäkter och orderingång än väntat..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Lammhults ökar vinsten

Lammhults Design Group redovisar minskad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en rejält högre vinst..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Vinstökning för Indutrade - aktien klättrar på börsen

Teknik- och industrikoncernen Indutrades rapport för det första kvartalet visade en ökning av nettoomsättningen med 12 procent, varav 6 procent organiskt, och en ebita-resultathöjning om 19 procent jämfört med samma period i fjol..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.