Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 22 April, 15:35

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 11 kl. 08:50

Färre danskar i TrelleborgTidigare har vart femte hus i Trelleborg sålts till en dansk. Nu är de sällsynta på husvisningar, anser flera mäklare som Trelleborgs Allehanda har talat med. Många hus gick till danskar 2007 då tiderna var goda och priserna höga. ? Problemet var väl att de hade sin kris lite före oss.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Trelleborg, Trelleborgs Allehanda, Lotta Carlstedt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, danskari , Trelleborg
Kristianstadsbladet - 23 maj 13 kl. 14:30

Färre danskar flyttar till Skåne


Allt färre danskar väljer att forsla flyttlasset över Sundet till Skåne. I fjol flyttade 1 876 personer från Sjælland till Skåne, enligt siffror från Danmarks statistik. Det är det lägsta antalet på elva år och betydligt färre än 2007, då flyttströmmen bestod av 5 000 danskar.

Västerbottens Folkblad - 05 nov 12 kl. 05:59

Allt färre danskar vill ha finkultur

Allt färre danskar söker sig till teater, opera, konserthus och museum. Enligt en kulturvaneundersökning, som överlämnats till kulturdepartementet, är det bara 36 procent av danskarna [...].

Skånskan - 20 jan 16 kl. 21:00

Färre danskar flyttar till Skåne

ÖRESUND 2015 blir av allt att döma det år då minst personer flyttat från Själland och öarna till Skåne sedan Öresundsbron öppnade år 2000.Det visar beräkningar av Øresundsinstituttet, baserade på Örestats statistik för de tre första kvartalen 2015.
Totalt förväntas 1 200 personer ha flyttat från den danska till den svenska sidan av Öresund under 2015, enligt Øresundsinstituttet.

DI - 06 sep 16 kl. 09:23

Färre danskar flyttar till Sverige

Under det gångna vinterhalvåret ökade inflyttningen av danskar till Skåne rejält, men nu har ökningen snabbt avtagit. Detta trots att både valutakursen och stigande danska bostadspriser har gjort det mer fördelaktigt att flytta till Skåne..

Trelleborgs Allehanda - 14 feb 18 kl. 19:00

Fler tullbeslag nationellt – men färre i Trelleborg

Tullverket rapporterar om kraftig ökning av antalet narkotikabeslag under förra året, åtminstone nationellt. Antalet narkotikabeslag i Trelleborg var däremot lägre 2017 än året innan..

SR - 28 okt 14 kl. 15:19

Danskar tjänar på flytt till Sverige

Allt färre danskar väljer att flytta över sundet till Sverige och under 2014 ser det ut att bli ett nytt bottenrekord för antal flyttar från Själland till Skåne. Men det finns många tusenlappar att tjäna varje månad för de danskar som trots allt väljer att flytta. Det visar en ny analys från Öresundsinstitutet..

DI - 18 jul 16 kl. 06:09

Danskar har kontroll på ekonomin

Danskarna har fått mer kontroll över den egna ekonomin, visar nya siffror. Färre danskar har registrerade skulder, och den totala skulden faller också, rapporterar tidningen Politiken..

Sydsvenskan - 17 apr 15 kl. 06:32

Färre flyttlass över Öresund

Färre danskar väljer att slå ner bopålarna på vår sida av bron. Nu ligger antalet personer som lämnar Östdanmark för Skåne på den lägsta nivån sedan Öresundsbron invigdes, rapporterar News Øresund.Under 2014 föll antalet flyttar åt bägge håll till den lägsta nivån på 12 år.

UNT - 17 apr 15 kl. 06:31

Färre flyttlass över Öresund

Färre danskar väljer att slå ner bopålarna på vår sida av bron..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 15 kl. 06:32

Färre flyttlass över Öresund

Färre danskar väljer att slå ner bopålarna på vår sida av bron. Nu ligger antalet personer som lämnar Östdanmark för Skåne på den lägsta nivån sedan Öresundsbron invigdes, rapporterar News Øresund.Under 2014 föll antalet flyttar åt bägge håll till den lägsta nivån på 12 år.

SvD - 17 apr 15 kl. 06:31

Färre flyttlass över Öresund

Färre danskar väljer att slå ner bopålarna på vår sida av bron. Nu ligger antalet personer som lämnar Östdanmark för Skåne på den lägsta nivån sedan Öresundsbron invigdes, rapporterar News Øresund..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Justin Bieber dök upp på scen med Grande

Justin Bieber dök överraskande upp på scen under Ariana Grandes spelning på Coachellafestivalen, skriver E News. – Jag tänkte inte ha några gäster i kväll, men min vän Justin Bieber kom hela vägen hit för att tillbringa lite tid med er, sade Grande till.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kvinna skuren med kniv i Trollhättan

En kvinna har blivit huggen eller skuren med en kniv i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Polisen utreder händelsen som försök till mord alternativt försök till dråp. Händelsen har inträffat utomhus och området är avspärrat.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Fischer målskytt när Wolfsburg vann

Nilla Fischer stod för ett av målen när Wolfsburg besegrade Duisburg i Bundesliga-fotbollen. Den svenska mittbacken och lagkaptenen tog tillvara på en passning från Alexandra Popp när hon petade in 3–0-målet i den 49:e minuten. Ewa Pajor, Zsanett Jakabf.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

På påskspaning efter vårens fåglar

Ornitologen Lars Göte Nilsson guidade på Kullaberg under påsken..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Bouteflika-kopplade affärsmän gripna

I början av april tvingades president Abdelaziz Bouteflika avgå efter långvariga protester i Algeriet. Nu har flera miljardärer som anses ha stått presidenten nära gripits misstänkta för korruption. Enligt statlig algerisk tv är en av de gripna Issad Re.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Mästaren Piteå tappade poäng mot Växjö

Trots mängder av hörnor och ribb- och stolpträffar i andra halvlek lyckades inte svenska fotbollsmästaren Piteå få hål på Växjö. Det damallsvenska mötet slutade 0–0. Piteå kom till Växjö efter en premiärseger över Djurgården (1–0).

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kärleken till veteraner rostar aldrig

”Med dessa gamla bilar får du vara lite av en forskare”..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Volleybollungdomar fixade vårfina stränder

30 säckar skräp samlades in på en förmiddag..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Misstänkt anlagda bränder i Gislaved

Det brinner kraftigt i närheten av speedwaybanan i småländska Gislaved. Det är oklart hur stort område det är som brinner, men räddningspersonalen har lyckats ta sig runt branden, – Vi har ringat in den med slang och har även börjat vattenbomba med heli.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Rullade ner traktordäck i trafiken

På påskdagskvällen rullades ett stort traktordäck ner för en väg och ut i trafiken i en av de branta backarna på Frösön i Östersund. Däcket korsade en väg och smällde sedan in i en husfasad, rapporterar Länstidningen Östersund. – Det hade kunnat hamna p.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.