DI > Ekonomi

Thursday, 25 April, 23:22

DI - 18 jul 11 kl. 08:35

Moodys såger amerikanskt skuldtakUSA:s skuldtak instiftar en liten risk för betalningsinställelse som inte skulle funnits om inte taket funnits. Det skriver Moody's Steven Hess, enligt Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Moody, Steven Hess, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moodys, såger, amerikanskt, skuldtak
DI - 09 sep 13 kl. 11:19

SKF: Moodys överväger sänkning

Kreditvärderingsinstitutet Moodys sätter kullagertillverkaren SKF:s kreditbetyg A3 under övervakning för eventuell sänkning. Det framgår av ett pressmeddelnade..

DI - 04 maj 12 kl. 10:50

Moodys sänkning ger effekt på sikt

Redan före jul flaggade Moody's för att närmare 100 banker runt om i Europa, däribland de fyra svenska storbankerna, riskerar sänkta kreditbetyg. Orsaken är att det statliga stödet, i finanskrisen spår, inte är lika givet längre samtidigt som ett nytt ramverk med tuffare kapitaltäckningsregler diskuteras..

Dagens PS - 05 mar 18 kl. 06:35

Moodys ger svensk ekonomi tummen upp

Kreditvärderingsjätten Moodys har bekräftat Sveriges AAA-rating och utsikterna för betyget är stabila. Enligt Moodys är den svenska ekonomin väldiversifierad, stabil och med relativt goda tillväxtmöjligheter. Sverige är också förhållandevis rikt och statens skuldsättning är låg efter decennier med budgetdisciplin.

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 12:28

Moodys: Stora böter för penningtvättande banker

Amerikanska myndigheter står för över 75 procent av bötesbeloppen. USA utreder nu Danske Bank som har erkänt vissa brister när det gäller arbetet mot penningtvätt i Estland. Swedbank undersöks också för svaga kontroller kring penningtvätt i Baltikum, samtidigt som det pågår preliminära undersökningar av andra nordiska banker.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU:s krisfond i Moodys skottglugg

Kreditvärderingsinstitutet Moodys nedjusterar utsikterna för eurozonens krisfond EFSF och säger att kreditbetyget Aaa kan komma att sänkas. Beskedet kom dagen efter att Moodys nedjusterat utsikterna för Tyskland, Nederländerna och Luxemburg, som alla garanterar skulder inom EMU:s krisfond. Men en växande skara länder i behov av nödlån blir det allt svårare för dessa att ge garantier.

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 12 kl. 01:41

EU:s krisfond i Moodys skottglugg

Kreditvärderingsinstitutet Moodys nedjusterar utsikterna för eurozonens krisfond EFSF och säger att kreditbetyget Aaa kan komma att sänkas. Beskedet kom dagen efter att Moodys nedjusterat utsikterna för Tyskland, Nederländerna och Luxemburg, som alla garanterar skulder inom EMU:s krisfond. Men en växande skara länder i behov av nödlån blir det allt svårare för dessa att ge garantier..

DI - 22 apr 14 kl. 13:48

Moodys ser spansk ljusning

Spaniens ekonomiska återhämtning ger stöd till landets kreditvärdighet men svaga offentliga finanser och fortsatt stigande statsskuld kvarstår som viktiga svagheter. Det uppger kreditvärderingsföretaget Moodys på tisdagen, enligt Dow Jones Newswires..

Affärsvärlden - 02 apr 19 kl. 09:03

Moodys: Finns ingen anledning för Fed att få panik nu

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve, Fed, har ingen anledning att agera som att läget är allvarligt. Data pekar på att ekonomin är hälsosam. Det säger Moodys chefsekonom Mark Zandi, enligt CNBC.

VA - 11 aug 11 kl. 13:21

Oro ger kursfall

11 augusti Spekulationerna om en tilltagande fransk skuldkris har fått CDS:er på franska statsobligationer att stiga till 176 baspunkter under augusti, vilket är väl över vad tyska statsobligationer åsätts och vad Frankrikes kreditbetyg implicerar, och CDS för Societe Generale ligger till exempel på 368 punkter, enligt Bloomberg. De tre stora kreditvärderingsinstituten Moodys, Standard & Poors och Fitch har upprepat betyget AAA för Frankrike. Royal Bank of Scotland, RBS, menar i en analys från onsdagen att man bör vara försiktig att läsa in för mycket i rörelserna i CDS-spreadar.

Affärsvärlden - 02 dec 16 kl. 15:07

Moodys-analytiker: Trumps politik har ett högt pris

Mark Zandi, analyschef på kreditvärderingsinstitutet Moody´s, säger att Donald Trumps politik är positivt på kort sikt men att priset blir högt i slutänden..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken

Morgan Stanley sänker riktkursen för Handelsbanken till 99 kronor (102), upprepar undervikt - BN.

DI - 30 minuter sedan

Bättre resultat än väntat för Starbucks – men sämre försäljning

Den amerikanska kafékedjan Starbucks rapporterade efter torsdagens stängning ett justerat resultat per aktie på 0:60 dollar per aktie för det andra kvartalet..

DI - 30 minuter sedan

Max Martin och Harald Mix i samarbete - ska locka stjärnor till Stockholm

Den svenske stjärnproducenten Max Martin flyttar hem och får hjälp av riskkapitalisten Harald Mix. Det skriver lokaltidningen Stockholm Direkt..

DI - 30 minuter sedan

Intel sänker prognosen för helåret – aktien faller i efterhandeln

Intel redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:89 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 45 minuter sedan

Impopulär Macron lovar sänkt skatt

Det brukar sägas att stora kriser gynnar sittande regeringar, men inte ens branden i katedralen Notre-Dame tycks ha förbättrat den franske presidenten Emmanuel Macrons miserabla popularitetssiffror. I en lång tv-sänd presskonferens – en udda plattform för presidenten – gav Macron sin egen syn på det bottenlåga förtroendet för honom..

DI - 1 timme sedan

Biljätten redovisar bättre försäljning än väntat

Ford redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:44 dollar för det första kvartalet 2019..

DI - 1 timme sedan

Vinstkross från Amazon – aktien stiger något i efterhandeln

E-handelsjätten Amazon redovisade en vinst per aktie på 7,09 dollar under det första kvartalet 2019. Analytikerna hade i snitt väntat sig en vinst per aktie på 4,67 dollar enligt Bloombergs sammanställning. .

DI - 1 timme sedan

Blandad utveckling på Wall Street – 3M rasade på rapport

USA-börserna bjöd på en blandad utveckling under torsdagen när både Facebook och Microsoft steg rejält efter sina senaste kvartalsrapporter medan industrikonglomeratet 3M rasade 12,9 procent. .

DI - 1 timme sedan

Chef vid Sri Lankas försvarsdepartement avgår

Statssekreteraren vid Sri Lankas försvarsdepartement har valt att avgå sedan det framkommit att landet varnats i förväg om terrordåden men att informationen aldrig vidarebefordrats..

DI - 1 timme sedan

KD motionerar för att fler ska äga bostad

Byggsubventionerna för hyresrätter skapar en snedvriden bostadsmarknad med dyrare boendekostnader på sikt. Det anser Kristdemokraterna, som presenterar elva förslag på bostadsreformer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.