Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 20 April, 03:33

Affärsvärlden - 18 jul 11 kl. 08:08

Företaget som inte märker av krisenHöjda räntor och håglösa konsumenter ger minussiffror för många detaljhandlare. Men inte för shoppingparadiset Gekås i Ullared. Här håller inte kunderna igen..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Gekås, Ullared

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Företagetsom inte , märkerav , krisen
PrivataAffärer - 22 dec 17 kl. 08:16

Specialbilsföretaget stärker kassan

Nilsson Special Vehicles spår en helårsförlust. Specialbilsföretaget tar därför in mer pengar i en emission....

SN - 06 apr 16 kl. 17:34

Trosaföretag stärker sin position

Det Trosabaserade luftfilterföretaget Camfil har köpt upp den finska motsvarigheten F-Suotimet. Företaget stärker nu sin position i vårt grannland, dock utan garantier om fler jobb i Trosa..

Barometern - 11 jan 16 kl. 10:47

Företaget som överlevde krisen i Glasriket

"När Orrefors slog igen trodde jag att det var slutet för Essemce, men så blev det inte, tack och lov.".

HBL - 31 jul 14 kl. 04:00

Industrin varnar: Snart syns krisen på verkstadsgolvet

Tillväxten inom den finländska ­teknologiindustrin har stannat ­under våren och det verkar inte bli fart på den på ett tag, varnar branschorganisationen.Sanktionerna mot Ryssland slår hårt mot den finländska teknologiindustrin. Särskilt utsatta är företag inom metallförädling och elektronik.

YLE - 13 mar 15 kl. 04:04

Österbottningar trotsar ryska krisen

I Ryssland har så gott som alla finländska företag stoppat sina investeringsprogram på grund av den ekonomiska krisen. Det enda undantaget är den österbottniska fönstertillverkaren Skaala som i går öppnade sin första fabrik i S:t Petersburg. – Vi fattade beslutet redan för fyra år sen, säger Skaalas koncernchef Markku Hautanen.

HBL - 12 mar 14 kl. 04:30

Krisen fördjupas

Årsskiftet medförde inte någon vändning till det bättre i den finländska ekonomin, trots att recessionen i Europa är över.Fjolåret stannade på minus 0,7 procent i fjol i Finland.
För ett par dagar sedan kom dystra siffror från Statistikcentralen och tullen som berättar hur det här året har inletts.

HBL - 12 dec 12 kl. 10:08

Fiskars köper porslinföretaget Royal Copenhagen

Fiskars köper det danska porslinföretaget Royal Copenhagen. Köpeskillingen är 490 miljoner danska kronor, cirka 66 miljoner euro. - Genom förvärvet skapar Fiskars en unik portfölj med ledande skandinaviska varumärken inom dukningssegmentet, då Royal Copenhagens starka tradition med handmålade matserviser kompletterar Fiskars respekterade varumärken Iittala, Rörstrand och Arabia, skriver Fiskars i ett pressmeddelande.

Nya Wermlands Tidningen - 02 dec 12 kl. 10:26

Solstadens marina växer mitt i krisen

Trots krisen i båtbranschen går Karlstadsföretaget Solstadens marina mot strömmen och satsar på större lokaler, fler märken och ett bättre läge längst ut på Örsholmen. ? Responsen har verkligen varit bra och till våren får vi en egen brygga här utanför, säger Peter Eriksson..

Sydsvenskan - 19 apr 13 kl. 06:30

Fukushima skrämmer mer än krisen i Nordkorea

Japanska myndigheter tar de senaste veckornas hårda retorik från Nordkorea på allvar. Tokyo har pekats ut som det första målet vid ett eventuellt kärnvapenkrig i regionen. Som svar har luftvärnsrobotar placerats ut i centrala delar av staden för att skydda vid ett angrepp.

DI - 02 okt 13 kl. 12:08

EMU: Krisen biter sig kvar

Kreditvärderingsföretaget S&P uppger att krisen för EMU inte är över ännu och att alla uttalanden att vi närmar oss slutet på problemen är för tidiga. Det framgår av ett pressmeddelande..

LV - 27 aug 14 kl. 08:27

Mest akuta krisen löst

Nya pengar från ägaren till Storebro Boats avvärjde den mest akuta krisen och säkrade de anställdas löner. Nu hoppas man att företaget ska gå att rädda och att ekonomin ska komma fötter igen.
.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - Igår: 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - Igår: 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - Igår: 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - Igår: 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - Igår: 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - Igår: 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - Igår: 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - Igår: 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - Igår: 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.