Realtid > Ekonomi

Wednesday, 24 April, 03:19

Realtid - 18 jul 11 kl. 08:03

Svenska folket har skulder på 89 miljarder kronorMen avtalen med skatteparadisen gör det lättare för Skatteverket att driva in pengarna..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Skatteverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska folkethar , skulderpå 89 , miljarderkronor
DN - 26 mar 13 kl. 12:20

Nätbolag i rätten om 33 miljarder dyrare elräkning

Ett hundratal elnätbolag utkämpar just nu en kamp i förvaltningsrätten i Linköping om att få höja priset på att transportera el till hushåll. Vinner de blir elräkningen för svenska folket 33 miljarder kronor dyrare..

Sydsvenskan - 01 feb 11 kl. 00:06

Frihet för miljarder

Sälja ut statliga bolag och ge pengarna till folket? Nej, det finns en bättre idé.
Här kommer en lysande idé: Sälj statens ägarandelar i Nordea, SBAB och TeliaSonera och dela ut pengarna till svenska folket.

Expressen - 18 jul 11 kl. 07:13

Svenska folket har skulder på 89 miljarder

Svenska folket har obetalda skulder till kronofogden på 89 miljarder kronor. Samtidigt har skatteverket fått bättre möjligheter att driva in pengar. - Vi har fått flera nya avtal med olika skatteparadis vilket gör det betydligt svårare att gömma tillgångar där, säger Anders Bäck som är skattedirektör på Skatteverket till Dagens Nyheter.

Expressen - 18 jul 11 kl. 09:14

Svenska folket har skulder på 89 miljarder

Svenska folket har obetalda skulder till kronofogden på 89 miljarder kronor. Samtidigt har skatteverket fått bättre möjligheter att driva in pengar. - Vi har fått flera nya avtal med olika skatteparadis vilket gör det betydligt svårare att gömma tillgångar där, säger Anders Bäck som är skattedirektör på Skatteverket till Dagens Nyheter.

Cornucopia - 16 sep 13 kl. 13:32

15 miljarder ger bara 13 000 jobb?

Alliansregimen lanserar nu ännu ett jobbskatteavdrag om 15 miljarder kronor, som enligt beräkningar ska ge 13 000 nya jobb. Detta innebär en kostnad per skapat jobb om 1.153 MSEK om året.

Cornucopia - 20 nov 15 kl. 10:21

Hushållens skulder ökar allt snabbare

Hushållens skulder fortsätter att öka allt snabbare. Samtidigt minskar nu hushållens finansiella nettoförmögenhet enligt SCB:s Sparbarometer.
Hushållens skulder, förändring fyra kvartal (%).

Cornucopia - 16 sep 13 kl. 15:08

Hushållens skulder och likvida tillgångar är lika stora

SEB släppte idag sin Sparbarometer, som innehåller en del kompletterande information som SCB:s motsvarighet inte har. Exempelvis har SEB med det totala värdet på hushållens egenägda bostäder, och inte som SCB bara bostadsrätterna.
Tillgångarna inklusive
illikvida tillgångar Större delen av hushållens tillgångar är i icke-likvida tillgångar.

Ekonomistas - 14 nov 13 kl. 09:04

Noll-inflation medför högre skulder, betydligt högre skulder

SCB:s senaste inflationssiffra för KPI är negativ, minus 0,1 procent. Inflationen har nu legat runt noll sedan november 2012. Det betyder att KPI, den allmänna prisnivån, är på samma nivå som för två år sedan, i november 2011.

BT - 07 sep 11 kl. 13:02

6,9 miljarder i skulder

Saab föreslår inte något offentligt ackord just nu i alla fall. "När det gäller de skulder som har ackumulerats som en direkt följd av bristen på likviditet är någon nedskrivning av fordringarna inte avsedd i dagsläget" står det i ansökan. Under en rekonstruktion får ett bolag inte dra på sig nya skulder utan allt måste betalas kontant.

DN - 18 jul 11 kl. 08:43

Svenska folket har 89 miljarder i skuld

Svenskarna har obetalda skulder på drygt 89 miljarder kronor hos kronofogden. Det visar kronofogdens siffror efter årets första sex månader..

Cornucopia - 25 aug 15 kl. 18:33

Svenskarnas skulder större än de likvida tillgångarna

De svenska hushållens samlade likvida tillgångar är sedan år 2000 lägre än hushållens skulder. Även om man skulle sälja av eller använda samtliga likvider man förfogar över kan man alltså inte lösa sina skulder.

Det finns diverse "experter" som är sk socialister, dvs gillar att jämföra de svenska hushållens totala tillgångar med skulderna och hävda att det inte finns några problem, eftersom tillgångarna överstiger skulderna.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 timmar sedan

Vd miljonsatsar i Fundedbyme

Crowdfundingplattformen Fundedbymes vd Daniel Daboczy planerar att investera i företrädesemissionen för en miljon kronor..

Realtid - 10 timmar sedan

Daniel Daboczy

Allt tyder på att SAS går mot en pilotstrejk. Om medlarna inte lyckas med sitt uppdrag går piloterna ut i strejk på fredag..

Realtid - 11 timmar sedan

JC avbryter rekonstruktion

Klädkedjan JC:s ser ut att ge uppp. Under tisdagseftermiddagen valde bolaget att skicka in en ansökan om att få avbryta den pågående rekonstruktionen..

Realtid - 12 timmar sedan

“Hållbarhet en förutsättning för lönsamma affärer”

Hållbara investeringar har seglat upp som ett hett ämne i finansbranschen. “Tiden när vi kallade hållbarhetsfrågor för “ickefinansiella risker” är förbi”, säger Emma Ihre, hållbarhetschef på Mannheimer Swartling..

Realtid - 12 timmar sedan

Flest GDPR-anmälningar mot Klarna

Sedan GDPR-lagen trädde i kraft i maj förra året har det kommit in 82 anmälningar mot Klarna. Under samma period har storbankerna dragit på sig 22 anmälningar tillsammans. Det rapporterar DI Digital..

Realtid - 13 timmar sedan

Mays motståndare vill ha ny misstroendeomröstning

Theresa Mays motståndare vill ändra partireglerna för att möjliggöra en ny misstroendeomröstning gällande hennes ledarskap..

Realtid - 14 timmar sedan

Nordiska M&A-transaktioner nära toppnivåer

Nordea räknar med en fortsatt god M&A-marknad i Norden i år drivet av mycket pengar hos riskkapitalbolagen samt kapitalstarka och lönsamma bolag. Det säger Johan Trocmé, chef för tematisk analys på Nordea Markets till Realtid..

Realtid - 14 timmar sedan

Konsolidator tar sikte på börsen

Det danska fintechbolaget Konsolidator tillkännager notering på danska Nasdaq First North. Grundarna tror att deras system kommer att "revolutionera finansfunktionerna över hela världen.".

Realtid - 18 timmar sedan

Nu behöver juristen kunna dataanalys

Inom skatteområdet är analys av data ännu i sin linda. Endast 22 procent av storbolagscheferna uppger att de har tillgång till rätt data. "Det som överraskar mig är att resultatet såg likadant ut för tio år sedan trots att tekniken har gått framåt i en rasande fart sedan dess," säger  Kim Jokinen på PWC..

Realtid - 16 timmar sedan

V och KD i samarbete om penningtvätt

Vid en pressträff idag meddelar Vänsterpartiet och Kristdemokraterna att de tar ett gemensamt utskottsinitiativ för att stärka arbetet mot penningtvätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.